- Bütçe
- 7000
Merhaba sistem topluyorum
İşlemci: Ryzen 9700X
Ekran kartı: Asus Dual 4070s
Diğer parçaları toplamadan önce bir kaç sorunun cevabını bulmam gerek, işlemcimin bellek türü özelliklerinde : DDR5 5600 MHz, DDR5 3600 MHz bu mhz türü özellikleri yazıyor ilk sorum ana karttan bağımsız olarak kullanıcağım ramler maxs 5600mhz değerini mi destekler ikinci sorum ise nasıl bir anakart almalıyım b650 tarafında aklımda
Not: Eski sistemimde anakart tabanlı arıza nedeniyle ekran kartım çöp olmuştu o yüzden sisteme uzun vadede sorun yaşatmayacak bir anakart arıyorum
Şimdiden Teşekkür ederim.
İşlemci: Ryzen 9700X
Ekran kartı: Asus Dual 4070s
Diğer parçaları toplamadan önce bir kaç sorunun cevabını bulmam gerek, işlemcimin bellek türü özelliklerinde : DDR5 5600 MHz, DDR5 3600 MHz bu mhz türü özellikleri yazıyor ilk sorum ana karttan bağımsız olarak kullanıcağım ramler maxs 5600mhz değerini mi destekler ikinci sorum ise nasıl bir anakart almalıyım b650 tarafında aklımda
MSI PRO B650-S WIFI AMD B650
Modeli var ama sistemin kendi içindeki uyumluluğu konusunda ileride sorun yaşamamak için bilinçli bir şekilde hareket etmek istiyorum sizce bu anakartı alsam veya sizin önerdiğiniz max 7k bütçeli bir anakartı aldığım senaryoda ram mhz ve ssd okuma yazma değerlerine nasıl bir etkisi olur yazarsanız sevinirim.Not: Eski sistemimde anakart tabanlı arıza nedeniyle ekran kartım çöp olmuştu o yüzden sisteme uzun vadede sorun yaşatmayacak bir anakart arıyorum
Şimdiden Teşekkür ederim.