Çözüldü✓ Anakart tetik almıyor

En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
10,942
Selamun Aleyküm, hayırlı akşamlar. Bilgisayarım açılmıyor diye 2 gün önce kaldırdım. Bugün ise tekrar topladım ama kontrol kalemini ne kadar değdirirsem değdireyim tetik almadı. En azından 2 gün önce tetik alıyordu ama görüntü gelmiyordu.

Anakartın LED ışığı yanıyor:
1000004070.webp

Sende anakart ile ekran kartı bozuk idi sanırsam, öyle değil mi? Bir de ssd yok galiba?

PSU tüm kanallardan güç veriyor mu onu kontrol etmek gerek öncelikle?

Sende anakart ile ekran kartı bozuk idi sanırsam, öyle değil mi? Bir de ssd yok galiba?

PSU tüm kanallardan güç veriyor mu onu kontrol etmek gerek öncelikle?
Ekran kartını sabitlemez isem çalışmaz. PCI'a bantlı o yüzden. Anakartı sonradsn değiştirdim yani bu çalışıyor. Evet, SSD yok.

Diğer güç kaynağı ile de çalışmadı

Emin olmak için PSU çıkışlarını voltmetre ile kontrol etmek gerek, eğer anakart sağlam ise en başta şüphe uyandıracak şey psu dur. psu eğer sağlam marka değilse çabuk bozulabiliyor... Bir arkadaşında varsa voltmetre ile ölçüm yapmak iyi olur, sen yapamaz isen arkadaşın yapsın. 12 volt ve 5 volt ve 3 voltlar güzel geliyor mu ?

1747499233568.webp

Başka bir şey aklıma şuan gelmiyor... :(

Emin olmak için PSU çıkışlarını voltmetre ile kontrol etmek gerek, eğer anakart sağlam ise en başta şüphe uyandıracak şey psu dur. psu eğer sağlam marka değilse çabuk bozulabiliyor... Bir arkadaşında varsa voltmetre ile ölçüm yapmak iyi olur, sen yapamaz isen arkadaşın yapsın. 12 volt ve 5 volt ve 3 voltlar güzel geliyor mu ?

Alıntıyı görüntüle

Başka bir şey aklıma şuan gelmiyor... :(
Onu yapmam imkansız. Diğer güç kaynağı ile de olmadıysa şu an anakart'tan şüpheleniyorum

Ben olsam sevabına ya da çay parasına anakartı ve psu ile beraber bir bilgisayarcıya kontrol ettirirdim, kontrol için para istemeyenler de var. Söylersen başta belki kontrol eden, yardımcı olan çıkar...

Ben olsam sevabına ya da çay parasına anakartı ve psu ile beraber bir bilgisayarcıya kontrol ettirirdim, kontrol için para istemeyenler de var. Söylersen başta belki kontrol eden, yardımcı olan çıkar...
Mesajı yeni gördüm. Konuya benim mesajı alıntılamayan kişilerin bildirimi gelmiyor o yüzden. Sonuç yok hâlâ. Diğer anakart çalışıyor

Sorun jumper'dan olabilir mi? Çıkarıp takmıştım, aklıma gelmedi değil

Evet, sorun jumper'dan dolayı. Ama hangisi bulamadım

Sorunu buldum:
Clrtc Jumper'ı 2 ve 3. Pin kısmına takılıymış. Normalde bu 1 ve 2 kısmında olması gerek.

Şu an ekran da görüntü yok işte sorun o xd

Geri