Anakart uyumlu ram desteği

Tahir4241

80+
Reaksiyon skoru
35
Msı a 320a pro anakartım var, işlemci ryzen 3 3100. Şöyle bir çift halinde ram buldum ama anakartın uyumluluk sitesinde bu model yok. Takarsam ne olur?
CD67349D-BD8D-4EEB-9F6D-B7FFE682266B.png
1B160D2C-2C93-464C-9396-DC046D78E327.png

Ram seçiminde dikkat edilmesi gerekenler:
DDR Tipi
Mhz Değeri
CL Değeri
Volt Değeri
Ram Hafızası

1- Anakartınızın en fazla kaç GB Ram desteklediğini öğrenmeniz lazım:
1. Arama kutusunda cmd'yi arayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın. Bu komut istemini açacaktır. 2. Komut istemi açıldığında wmic memphysical get maxcapacityEx yazın ve enter tuşuna basın. Burada bilgisayarınızın anakartının destekleyebileceği maksimum RAM kapasitesini gösterecektir. Kapasite Kilobayt olarak gösterildiğinden, raporda belirtilen sayıyı 1.048.576'ya bölerek Gigabayt'a çevirmeniz gerekir.

2- DDR Tipini bilmeniz lazım.
3- CPU-Z programını indirerek Mhz, CL ve Volt değerlerini öğrenmeniz lazım.

Bu değerler ile eşleşen Ramler anakartınız ile uyumlu olacaktır.

Son düzenleme:
DDR Tipi
Mhz Değeri
CL Değeri
Volt Değeri
Ram Hafızası

1. Arama kutusunda cmd'yi arayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın. Bu komut istemini açacaktır. 2. Komut istemi açıldığında wmic memphysical get maxcapacityEx yazın ve enter tuşuna basın. Burada bilgisayarınızın anakartının destekleyebileceği maksimum RAM kapasitesini gösterecektir. Kapasite Kilobayt olarak gösterildiğinden, raporda belirtilen sayıyı 1.048.576'ya bölerek Gigabayt'a çevirmeniz gerekir.

3- CPU-Z programını indirerek CL ve Volt değerlerini öğrenmeniz lazım.

Yani sorun olmaz öyle mi

DDR Tipi
Mhz Değeri
CL Değeri
Volt Değeri
Ram Hafızası

3- CPU-Z programını indirerek CL ve Volt değerlerini öğrenmeniz lazım.

hocam peki ram'in mhz sini nasıl öğrenebilirz

3200MHz CL16 DDR4 ram sorun olmaz. Zaten Ryzen 1000 - 2000 ve apu 3000 serisi takabiliyorsun bunlar ddr4 desteği olan işlemciler
Hocam Volt değeri de önemli Ram üzerinde 1.35 V yazıyor ama genelde 1.2 V kullanılıyor dikkat etmeleri lazım.

CPU-Z indirin ekran görüntüsü atın ona göre karar vereyim. Siz kontrol ettiniz mi değerler eşleşiyor mu ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

CPU-Z ile öğrenebilirsiniz
Bu ekranda mı hocam

Ekler

• IMG_20231209_105829.jpg
    IMG_20231209_105829.jpg
    3.7 MB · Hit: 44
Ben hiç bir zaman dikkat etmedim voltaj değerine zaten ram ddr4 anakart ddr4 sıkıntı olmaz o voltaj ayarlanır her türlü sanki ddr4'te 2 voltlu ram mi var o aralık düşük ve önemsiz

Evet

İlk defa gördüm bu markayı
G.Skill Sniper X bunlar diye biliyorum

Ben hiç bir zaman dikkat etmedim voltaj değerine zaten ram ddr4 anakart ddr4 sıkıntı olmaz o voltaj ayarlanır her türlü sanki ddr4'te 2 voltlu ram mi var o aralık düşük ve önemsiz

G.Skill Sniper X bunlar diye biliyorum
Olabilir :)

Geri