Anakart üzerindeki 3.0 usb bağlantısını farklı yere bağlamak

TheBoss

80+
Reaksiyon skoru
17
İyi akşamlar. Kasanın üzerindeki 3.0 usb port girişlerinin olduğu soketi anakarta takarken pinlerden birini kırdım (Fotoğrafta belirttim) . Pinlerden biri kırıkken taksam ne gibi sorun yaşarım? Ya da anakart üzerinden başka nereye bağlayabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Anakart Modelim MSI MPG B550 GAMING EDFE WIFI AM4 : https://www.itopya.com/msi-mpg-b550...0mhzoc-ddr4-soket-am4-m2-hdmi-dp-atx-anakart/

Ekler

• 121026812_2703852179866898_3394405942367758008_n.jpg
    121026812_2703852179866898_3394405942367758008_n.jpg
    126.3 KB · Hit: 214
Yardımcı olabilecek bir arkadaşımız yok mu?

@crazyreign naapmış anakarta cani katil mındar etmiş güzelim anakartı :cry:
kırıldıysa geçmiş olsun

O anakartla da kırmazsın ya 🤣.
Şimdi o kırılan pinin hangi pin olduğuna pin layout'undan bakmaya üşendim.
Çalışmasının garantisi yok maalesef, aldığın yere başvurabilirsin, belki bir şeyler yaparlar.

@crazyreign naapmış anakarta cani katil mındar etmiş güzelim anakartı :cry:
kırıldıysa geçmiş olsun
Anakart kırılmadı kasa üzerindeki 3.0 usb mavi 2 port girişi var ya aldığım anakartın pinlerinde ya yamukluk vardı dikkat etmedim ya da benim hatam oldu. İlk defa bilgisayar toplamıyorum sıfırdan soketi takmamla kırıldı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O anakartla da kırmazsın ya 🤣.
Şimdi o kırılan pinin hangi pin olduğuna pin layout'undan bakmaya üşendim.
Çalışmasının garantisi yok maalesef, aldığın yere başvurabilirsin, belki bir şeyler yaparlar.
Anakartın çalışmasında bir sıkıntı yok şuan Eylül ayı biosuna dahil güncelledim. İşi goygoya vurup "onuda kırmazsın" diyecekseniz laf olsun diye mesaj atmış olursunuz. Pinlerden biri ya yamuktu ve takmamla anında kırıldı ya da dediğim gibi benimde hatam olabilir. Ben orasını geçtim kasanın üst tarafındaki 3.0 2 adet usbyi başka yere bağlayabilirsem anakartta onu merak ettim gerçekten bu işten fazlasıyla anlayan birisine ihtiyacım vardı. Dalga geçecek bir durum değildi. En kötü anakartın üzerinden usb çoklayıcı takar kasanın üzerine koyarım. Sadece çözüm aramak amaçlı bir konu açtım.

Anakart kırılmadı kasa üzerindeki 3.0 usb mavi 2 port girişi var ya aldığım anakartın pinlerinde ya yamukluk vardı dikkat etmedim ya da benim hatam oldu. İlk defa bilgisayar toplamıyorum sıfırdan soketi takmamla kırıldı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartın çalışmasında bir sıkıntı yok şuan Eylül ayı biosuna dahil güncelledim. İşi goygoya vurup "onuda kırmazsın" diyecekseniz laf olsun diye mesaj atmış olursunuz. Pinlerden biri ya yamuktu ve takmamla anında kırıldı ya da dediğim gibi benimde hatam olabilir. Ben orasını geçtim kasanın üst tarafındaki 3.0 2 adet usbyi başka yere bağlayabilirsem anakartta onu merak ettim gerçekten bu işten fazlasıyla anlayan birisine ihtiyacım vardı. Dalga geçecek bir durum değildi. En kötü anakartın üzerinden usb çoklayıcı takar kasanın üzerine koyarım. Sadece çözüm aramak amaçlı bir konu açtım.
Tamam ya, bu kadar da ciddi olma 🤣.
Anakartında başka ön USB 3.0 (3.2 Gen 1) bağlantısı yok, o yüzden takabileceğin bir yer yok.
Ya ön USB portlarını kullanamayacaksın, ya da anakartı göndereceksin, seçim senin.

Geri