Anakart ve DDR5 ram uyum sorunu

OverrideZ

80+
Reaksiyon skoru
6
Selamlar

Aşağıda eklemiş olduğum görseldeki bileşenleri almak istiyorum ancak ASUS anakart sayfasında çok fazla ram seçeneği göremedim bu RAM de listede yok acaba uyum sorunu yaşar mıyım? Çünkü sistemi hemen dizemeyeceğim test etme imkanım olmayacak, alternatif olarak bu fiyat bandında RAM önerilerine de açığım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

ROG STRIX B650-A GAMING WIFI
XPG LANCER NEON

Ekler

• WhatsApp Image 2025-08-12 at 09.53.02.webp
    WhatsApp Image 2025-08-12 at 09.53.02.webp
    153 KB · Hit: 19
ram desteği sayfasını umursama her markayı koyamazlar.

ramlerin markası kaliteli olduğu ve anakartın DDR serisi ile uyumlu olduğu sürece çalışır merak etme :)

xpg gibi kaliteli markalar zaten 2 farklı çipset kullanıyor samsung yada micron her ikiside en kalitelileri.

soruna gelirsek anakartın ddr5 ramlerin ddr5 yapıştır :)

ama ramlerin fiyatı çok yüksek aynı fiyata daha yüksek mhz değerleri ve yakın cl değerlerinde bi ram bulabilirsin akakçeden baktımda o fiyata +6400mhz cl32 ramler var onlara yönel :)

Son düzenleme:
ram desteği sayfasını umursama her markayı koyamazlar.

ramlerin markası kaliteli olduğu ve anakartın DDR serisi ile uyumlu olduğu sürece çalışır merak etme :)

xpg gibi kaliteli markalar zaten 2 farklı çipset kullanıyor samsung yada micron her ikiside en kalitelileri.

soruna gelirsek anakartın ddr5 ramlerin ddr5 yapıştır :)

ama ramlerin fiyatı çok yüksek aynı fiyata daha yüksek mhz değerleri ve yakın cl değerlerinde bi ram bulabilirsin akakçeden baktımda o fiyata +6400mhz cl32 ramler var onlara yönel :)
Cevap için çok teşekkürler bir bakayım o zaman ramlere

Listede genellike çok ram olmuyor. Olmadığında da desteklemediği anlamına gelmez tabii ki de. Daha uyguna da ramlar alınabilir. İşlemci anakart seçimi fena değil.

örnek 2 tane ram attım onlara bakmayı unutma <3

çiplerine detaylı bakmadım sen bakarsın ( samsung, hynix veya micronsa iyidir )
Lexar fena durmuyor ama hepsini tek kalemde amazondan alacağım corsair vengeance 6400 CL32 expo uyar gibi geldi

Geri