Neler Yeni

Öneri Anakart ve İşlemci Önerisi (AM5)

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Selim
Merhaba Arkadaşlar,
Bir arkadaşım intel sistemini amd ye çevirecek. Almışken de haliyle AM5 ve f/p bir kombinasyon düşünüyor. Kendisine elimden geldiği kadar yardımcı oldum işlemcimiz 7500f olacak, zaten incehesapta aşağı yukarı her gaming gecesinde bi 7500f oluyor ama anakart konusunda farklı fikirler olacağını düşünüyorum ve önerilerinizi merak ediyorum. Bende biraz marka takıntısı vardır o yüzden daha sağlıklı fikirler çıkabileceğini biliyorum :)
Anakart + işlemci + kule tipi bütçesi 10-11k
Ram e ayrı bütçe ayıracak.
Tavsiyelerinizi bekliyorum

Bünyamina

80+ Platinum

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Selim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Halihazırda aynı kule tipini ben de kullanıyorum gerçekten hem işini iyi yapıyor hem de çok şık bir ürün. Kendisine de önerdim. Bu anakart ın eşdeğer olarak MSI modellerine ne diyorsun? Giriş seviyesi kartlar sonuçta asus anakart konusunda da gayet güvenilir mantıklı bir tercih olabilir (y)

Bünyamina

80+ Platinum
Halihazırda aynı kule tipini ben de kullanıyorum gerçekten hem işini iyi yapıyor hem de çok şık bir ürün. Kendisine de önerdim. Bu anakart ın eşdeğer olarak MSI modellerine ne diyorsun? Giriş seviyesi kartlar sonuçta asus anakart konusunda da gayet güvenilir mantıklı bir tercih olabilir (y)
Eş değer olarak değil de yakın bir model 5k civarında. Yani attığım asus iyi bir tercih olur.

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Selim

Bünyamina

80+ Platinum
Tabi bunda 2 tane m2 yuvası var ram slotları da 4... Arada 750 TL var bence değer ama bu sefer 12k ya dayanıyo 🥵
Asus da 2 m2 yuvası var. En üstteki yuvada pasif soğutma da mevcut. Argb desteği felan filan say say bitmez. Msi bağımlılığı var diye de düşük anakart almasına gerek yok fazla fiyat verip. 4 ram yuvası olmasına takılma. 16x2 ya da 32x2 takar. 8x4 takmanın pek bir mantığı bence yok am5 de.

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Selim
Asus da 2 m2 yuvası var. En üstteki yuvada pasif soğutma da mevcut. Argb desteği felan filan say say bitmez. Msi bağımlılığı var diye de düşük anakart almasına gerek yok fazla fiyat verip. 4 ram yuvası olmasına takılma. 16x2 ya da 32x2 takar. 8x4 takmanın pek bir mantığı bence yok am5 de.
O takıntı onda degil bende :) tamamen dediklerine katılıyorum ben de kendi sistemimde 16x2 kullanıyorum ram slotu ariza yapmadikca sorun yok. teşekkürler👏
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başka önerisi olan varsa yazsın arkadaşlar. Alacak arkadas da bakiyor linki kendisine gonderdim .

Top Bottom