Çözüldü✓ Anakart ve SSD Uyumu

Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar iyi akşamlar. Kız arkadaşımın eski bir bilgisayarı var düz olarak Casperdan alınmış. Belirli özellikleri aşağıya bıraktım. Geçen ay ekran kartını yükselttik gayet tıkır tıkır güzel çalışıyor Power'i vs değiştirdik. Şimdiyse depolama yetmediği için SSD'ye geçeceğiz. Hem hızlı olsun hem de 1 TB yeter diye düşündük. Bunun için de kendi pcmde kullandığm SSD'yi tavsiye ettim fakat sonrasında abartı gelip bir model düşüğünü seçtik. Corsair 1 TB MP600 Core XT M.2 2280 SSD 5000/3500 olan modeli. Fakat uyar mı bir problem olur mu veya uyacak bir parça öneriniz var mıdır anakartımız için bunu sormak istedik. Şuan kullanılan anakart H410M H 001 fakat hangi markanın vs bir bilgim yok kasa casperdan olduğu için. Belirli özellikleri bıraktım yardımcı olursanız sevinirim.

Özellikler burada.

Ekler

• RdXvm8w.webp
    RdXvm8w.webp
    31.1 KB · Hit: 18
Yanlış Bilgilendirme
Baktığım kadarıyla gen 3 desteği bulunuyor yani herhangi bir gen 3 SSD uyar ama M2 yuvası 3x2 destekliyor yani normal gen 3 M2 ye göre 2 katı kadar daha yavaş okuma yazma hızı baya düşecektir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve senin önerdiğin MP 600 gen4 destekliyor yani gen 3 te kullanamazsın. Kısaca M2 o anakarta uymaz

Başka bir M2 ye yönelmelisin ama ben normal sata SSD kullan manızı öneririm çünkü gen 3x2 M2 soketi baya yavaş bir sokettir. O yavaşlıkta M2 nın hiçbir avantajı kalmaz

Baktığım kadarıyla gen 3 desteği bulunuyor yani herhangi bir gen 3 SSD uyar ama M2 yuvası 3x2 destekliyor yani normal gen 3 M2 ye göre 2 katı kadar daha yavaş okuma yazma hızı baya düşecektir

Ve senin önerdiğin MP 600 gen4 destekliyor yani gen 3 te kullanamazsın. Kısaca M2 o anakarta uymaz

Başka bir M2 ye yönelmelisin ama ben normal sata SSD kullan manızı öneririm çünkü gen 3x2 M2 soketi baya yavaş bir sokettir. O yavaşlıkta M2 nın hiçbir avantajı kalmaz
önerebileceğiniz bi sata ssd var mı en kötü 1tb ve oyunlarda vs işimize yarayabilecek bir ssd

önerebileceğiniz bi sata ssd var mı en kötü 1tb ve oyunlarda vs işimize yarayabilecek bir ssd
Öncelikle konuda yazdığınız SSD uyumlu ama anakarttaki soketin aktarım hızı düşük olduğu için 1800MB/S civarı hızlar alırsınız.

Ben size bunu öneririm DRAM li kaliteli denebilecek fiyatı ucuz bir SSD.

Öncelikle konuda yazdığınız SSD uyumlu ama anakarttaki soketin aktarım hızı düşük olduğu için 1800MB/S civarı hızlar alırsınız.

Ben size bunu öneririm DRAM li kaliteli denebilecek fiyatı ucuz bir SSD.
Mp600 pcı 4.0
Ve arkadaşın M2 anakartı pcı 3x4 değil 3x2 yani güncel pcı Lara göre ikikatı daha yavaş M2 nın bir artısı olmaz bu anakartta

Geri