Neler Yeni

Anakart Vrm Sıcaklığı

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,296
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
anakart ekran kartı kombosu satın almıştım indirimde mecbur sistemi bu anakarta kurdum.Sıvı soğutma radyatörünün olduğu üst bölümde bir fanlık boş yer var Orayımı kastettiniz ?
Sıvı soğutma üste mi kurulu? Bir foto atarsanız daha net yardımcı olayım. Genelde 101m' de üste sıvı soğutma sığmama durumu çok yaşanıyor öne takıyolar.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Eğer işlemci performans kısıyorsa ısınmadan dolayı fanla felan uğraşmayın. Yeni aldıysanız iade edin. VRM soğutması iyi bir model alın. Eğer iade edemiyorsanız garantiye yollayın(İşlemci performansını düşürdüğünden eminseniz) . Kışın böyleyse yazın daha kötü olur.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
.
Çözümü anakart değişimi harici zor. VRM bileşenlerin üzerine üfleyen bir fan gibi bir şey yapabilirseniz bir nebze düzelir. Ayrıca işlemcinin frekans kısması bundan kaynaklı olmayabilir. Çünkü sabitlemeye zorlamadığınız sürece o frekans değişiyor genellikle.
Hocam normal bir oyuncu için o.c. vs. yapmayacak biri için b560 tomahawk ile giriş seviyesi B560 arasında soğutma ve performans ve soğutma farkı olur mu?

Ozkan34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Recep
Sıvı soğutma üste mi kurulu? Bir foto atarsanız daha net yardımcı olayım. Genelde 101m' de üste sıvı soğutma sığmama durumu çok yaşanıyor öne takıyolar.
Evet üste kurmuştum yer yokmuş yanlış görmüşüm

Ekler

• E8E8E4EF-559D-462A-8BCC-103BE3E6C1A6.jpeg
    E8E8E4EF-559D-462A-8BCC-103BE3E6C1A6.jpeg
    3.4 MB · Hit: 66

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,296
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Evet üste kurmuştum yer yokmuş yanlış görmüşüm
Bir ihtimal şu işaretlediğim fanı döndürürseniz ısılar düşebilir. Ekran kartına olumsuz etkisi ne kadar olur bilemem. Bence siz bu haliyle bi GPU ısı testi yapıp sonra fanı bi döndürün. Sonra döndürdükten sonra bir daha yapın ekran kartının ısısı çok artmaz ise çevrili kalması daha iyi. Tabii vrm testi de yaparsınız.
1644063979398.png

Ozkan34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Recep
Bir ihtimal şu işaretlediğim fanı döndürürseniz ısılar düşebilir. Ekran kartına olumsuz etkisi ne kadar olur bilemem. Bence siz bu haliyle bi GPU ısı testi yapıp sonra fanı bi döndürün. Sonra döndürdükten sonra bir daha yapın ekran kartının ısısı çok artmaz ise çevrili kalması daha iyi. Tabii vrm testi de yaparsınız
Ekran kartı stres testinde 70 dereceyi bile görmedi fanlar %50 %60 iki fanlı olmasına rağmen başarılı , fanı deneyeceğim çok saol
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer işlemci performans kısıyorsa ısınmadan dolayı fanla felan uğraşmayın. Yeni aldıysanız iade edin. VRM soğutması iyi bir model alın. Eğer iade edemiyorsanız garantiye yollayın(İşlemci performansını düşürdüğünden eminseniz) . Kışın böyleyse yazın daha kötü olur.
Oyunlarda 70 75 derece kısma yok ama stres testinde 100 dereceyi çok çabuk görüyor ve işlemci güç kısıyor

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,296
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ekran kartı stres testinde 70 dereceyi bile görmedi fanlar %50 %60 iki fanlı olmasına rağmen başarılı , fanı deneyeceğim çok saol
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyunlarda 70 75 derece kısma yok ama stres testinde 100 dereceyi çok çabuk görüyor ve işlemci güç kısıyor
Dediğim gibi fanı çevirin. Fanı çevirirseniz ekran kartının derecesi artacaktır. Ama vrm' e ciddi etkisi olması lazım. Olmaz ise geri çeviririz.

Ozkan34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Recep
Arkadaşlar çözümü şu şekilde buldum ; Biosa girdiğimde sıvı soğutma fanlarının %50 de çalıştığını gördüm onları %75 e çektim böylece yaptığım testte işlemci 54 dereceyi mosfet sıcaklığı 84 ü geçmedi sorun şu ki fanlar boşta da yüksek rpm ile çalışıyor bununla alakalı fan eğrisi nasıl yapcam bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,410
Üyeler
163,308
Son üye
gamerNotebookGU204364
Top Bottom