Merhaba.
Ryzen 5 5600x işlemci kullanıyordum ta ki pinlerini yamultup kırana kadar nasıl oldu derseniz soğutucuyu sökerken işlemci ile birlikte çıktı ve dikkatsizliğimden yamuldu daha sonra uğraşırken kırdım her neyse daha sonra yine aynı işlemciden aldım ryzen 5 5600x.
İşlemcim geldiği gibi pc ekleme yaptım normal şekilde açıldı bir süre sonra görüntü gitti.
Sorunun ramlarden kaynaklı olduğunu düşündüm A2 Slotunda sorun yaşamadan görüntü alıyorum ta ki B2 slotuna diğer rami takana kadar 2 slotu aktif halde kullanamıyorum.
Ramlarim de herhangi bir sorun yok sorunsuz şekilde çalışıyorlar tek başlarına ama ne zaman ekip olmaları için takarsam sorun yaşatıyorlar.
Aynı zamanda 2 rami taktığım sırada CPU Fanı'da çalışmıyor.
Ramlar sorunsuz çalışıyor. Farklı RAM de kullandım.
B2 Slotuna tek taktığımda B2 slotu çalışmıyor.
Sadece A2 Slotunda görüntü alabiliyorum.
- Anakart Asus Tuf Gaming B450m Pro
- İşlemci Ryzen 5 5600x
- RAM Gskill Trident Z Neo 2x16 GB 3600 Mhz
- Bios Güncel.
- Driverlar güncel.
- Statik elektriği boşaltma yaptım.
- D.O.C.P Modunu Aktif edip ve aktif etmeden denedim.
- İşlemciyi söktüm tekrar taktım
- Soğutucunun vidalarını daha az sıktım
- BIOS Sıfırlaması yaptım
Ryzen 5 5600x işlemci kullanıyordum ta ki pinlerini yamultup kırana kadar nasıl oldu derseniz soğutucuyu sökerken işlemci ile birlikte çıktı ve dikkatsizliğimden yamuldu daha sonra uğraşırken kırdım her neyse daha sonra yine aynı işlemciden aldım ryzen 5 5600x.
İşlemcim geldiği gibi pc ekleme yaptım normal şekilde açıldı bir süre sonra görüntü gitti.
Sorunun ramlarden kaynaklı olduğunu düşündüm A2 Slotunda sorun yaşamadan görüntü alıyorum ta ki B2 slotuna diğer rami takana kadar 2 slotu aktif halde kullanamıyorum.
Ramlarim de herhangi bir sorun yok sorunsuz şekilde çalışıyorlar tek başlarına ama ne zaman ekip olmaları için takarsam sorun yaşatıyorlar.
Aynı zamanda 2 rami taktığım sırada CPU Fanı'da çalışmıyor.
Ramlar sorunsuz çalışıyor. Farklı RAM de kullandım.
B2 Slotuna tek taktığımda B2 slotu çalışmıyor.
Sadece A2 Slotunda görüntü alabiliyorum.
Son düzenleme: