Neler Yeni

Anakarta SSD taktıktan sonra bilgisayar açılmadı

Eria34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hakan Ersoy
Merhaba arkadaşlar, başka bir bilgisayara kendi SSD mi taktım o bilgisayardan oyun oynamak için o arada Valorant güncellemesi yapıyordum ama ekran da boncuk boncuk çizgiler çıkıyordu. Aldırış etmedim, güncelleme bitince bilgisayarı yeniden başlattım. BIOS ekranında kaldı bayağı bir sonra tekrardan yeni başlattığımda ekran gelmiyordu ama fanlar vb dönüyordu. Sadece ekranıma görüntü gelmiyor, sebebi nedir? Yeni anakart mı almalıyım yoksa ya da tamir mi ettirmeliyim? Anakartın neresi bozuldu bilmiyorum. BIOS çöktü diye düşünüyorum sebebi nedir? Cevaplarsanız sevinirim. Çok önemli bir konu, sistemi açamıyorum :D

zined karpot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Deniz Toprak Demir
Anakart kendi biosunu silmiş olabilir

LeFeyn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Barış Kızılkoca
İşletim sistemi bahsettiğiniz SSD'de mi kuruluydu?

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
Hocam işletim sistemi ile birlikte boot edilecek diski taktığınızda bu ve benzeri çok fazla problem yaşamanız normal. Çünkü diski söktüğünüz bilgisayarın driverları yüklü diskte. Ayrıca Windows kurulurken de ilk sisteme göre yükleme yapıyor. Örnek olarak 32 bit 64bit gibi. Diskteki işletim sistemini silip tekrar kurmanız gerekir. Veya mevcut diskte sadece oyunlar ve Steam/epic vb olacak şekilde ayarlayıp, sistemin orijinal diskinden boot edebilirsiniz.

Eria34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hakan Ersoy
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam işletim sistemi ile birlikte boot edilecek diski taktığınızda bu ve benzeri çok fazla problem yaşamanız normal. Çünkü diski söktüğünüz bilgisayarın driverları yüklü diskte. Ayrıca Windows kurulurken de ilk sisteme göre yükleme yapıyor. Örnek olarak 32 bit 64bit gibi. Diskteki işletim sistemini silip tekrar kurmanız gerekir. Veya mevcut diskte sadece oyunlar ve Steam/epic vb olacak şekilde ayarlayıp, sistemin orijinal diskinden boot edebilirsiniz.
Hocam ama hiç görüntü gelmiyor

LeFeyn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Barış Kızılkoca
İşletim sistemleri kurulu olduğu sistemlere özgüdür. Çıkarıp başka sistemlere takıp sonra tekrar kendi sisteminize takamazsınız, çalışmaz. Deneyimlemişsiniz zaten. Format çare olur mu bilmiyorum.

Eria34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hakan Ersoy
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşletim sistemleri kurulu olduğu sistemlere özgüdür. Çıkarıp başka sistemlere takıp sonra tekrar kendi sisteminize takamazsınız, çalışmaz. Deneyimlemişsiniz zaten. Format çare olur mu bilmiyorum.
Muhtemelen bios çöktü

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,596
İsim
Hacı
Sistemin nedir?

LeFeyn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Barış Kızılkoca
İçerisinde sisteminize ait sürücüler mevcut, bunu çıkarıp başka sisteme taktığınızda windows otomatik olarak o sisteme ait bazı sürücüler kuracak. Bundan dolayı sürücü uyumsuzlukları ortaya çıkacak. BIOS sorunu olduğuna eminseniz ve anakart garantisi devam ediyorsa profesyonel destek alabilirsiniz.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,596
İsim
Hacı
İşlemcim İ5 4690K
Anakart Asus h81m-e/m51ad/dp_mb
Ram HyperX 8 GB 1600 MHZ DDR3
Ssd silicon power 240 gb ssd
Ekran kartı gigabyte aorus rx 570