Anakartım görüntü vermiyor

heoldas

80+
Reaksiyon skoru
0
Anakart: Asus Prime A320M-K II
İşelmci: Ryzen 3 2200g
pc yi sinerjiden 1 yıl önce aldım 1 yıl boyunca sıkıntısız kullanırken bu gün aldıgım GTX 1650 SUPER ekran kartını pc me taktım ve calıstırdım görüntü gelmediği için fişi cektim tekrar denedim yine gelmedi ekran kartını cıkradım anakarttan görüntü almaya calıstım anakartımda görüntü vermemeye basladı tahminimce statik elektrik olştu ve anakart kendini korumaya aldı ama ne yaptıysam faydası olmadı lütfen yardımcı olun
monitörüm 10 yıllık vga girişli bir monitör hdmı dönüştürücü ile ekran kartına baglamıstım

Anakart: Asus Prime A320M-K II
İşelmci: Ryzen 3 2200g
pc yi sinerjiden 1 yıl önce aldım 1 yıl boyunca sıkıntısız kullanırken bu gün aldıgım GTX 1650 SUPER ekran kartını pc me taktım ve calıstırdım görüntü gelmediği için fişi cektim tekrar denedim yine gelmedi ekran kartını cıkradım anakarttan görüntü almaya calıstım anakartımda görüntü vermemeye basladı tahminimce statik elektrik olştu ve anakart kendini korumaya aldı ama ne yaptıysam faydası olmadı lütfen yardımcı olun
monitörüm 10 yıllık vga girişli bir monitör hdmı dönüştürücü ile ekran kartına baglamıstım
ramları çıkarıp takabilir misin
ben çıkarıp takınca düzelmişti
aynı olay bende de olmuştu ram statiklenmiş

ekran kartını tak ama tam taktığından emin ol girişleri doğru tak ramleri tekrar çıkarıp tek tek tak açmayı tekrar dene
anakartın statiğini boşaltmasının yöntemi vardı ama bu anakartta öyle bir şey var mı bilmiyorum
tekrar tek tek dene dostum tüm olasılıkları test et
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bios pilini cıkartım calıstırdım olmadı tesr taktım bekledim düzelttim calıstırdım olmadı HDD cıkardım olmadı
birde ekran kartının güç kablosunu takmışmıydın

Son düzenleme:
ekran kartını tak ama tam taktığından emin ol girişleri doğru tak ramleri tekrar çıkarıp tek tek tak açmayı tekrar dene
anakartın statiğini boşaltmasının yöntemi vardı ama bu anakartta öyle bir şey var mı bilmiyorum
tekrar tek tek dene dostum tüm olasılıkları test et
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

birde ekran kartının güç kablosunu takmışmıydın
evet baglantılar dogruydu ama ilk basta yaptıgım hata bunlara sebeb oldu

ekran kartını ilk taktıgımda sistemin ekran kartını tanımasını beklemeden görüntü yok die fişi cektim
öyle bir şey yok dostum bende görüntü alamayınca kapatmıştım
halledersin

bilgisayarcım ilk taktıgında sistemin kartı tanımısını ve kendini yeniden baslatmasını beklemen gerekiyodu dedi
eee ben öyle yapmadım 2. de görüntü aldım bilgisayarcın hmm daha iyi birinden yardım alman lazım herşeyi denediysen

eee ben öyle yapmadım 2. de görüntü aldım bilgisayarcın hmm daha iyi birinden yardım alman lazım herşeyi denediysen
sabah 11 den beri bununla ugrasıyorum hiç bir sonuca varamadım anakartımın bozuk oldugunu düşünmeye baslicam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,509
Üyeler
190,756
Son üye
egemenc02
Geri