Neler Yeni

Anakartim patladı .

Batuw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları
Arkadaşlar eski anakartimi deniyodum pcdeki psuyu taktım ve kablo yardımıyla anakart üzerinden pcyi açtım ve bi patlama sesi geldi ekte gösterdiğim yer patladı burası neden patlamış olabilir psuda herhangi bir zarar var mıdır ?

Ekler

• IMG_20220611_134901_N.jpg
    IMG_20220611_134901_N.jpg
    1.6 MB · Hit: 117

ali_ç

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ali ÇİMEN
Geçmiş olsun. 24pin güç girşi tam oturmamış mıydı? Patlayan parça tam emin olmamakla beraber mosfet dediğimiz faz beslemesi galiba. Aşırı yüklenirse bu şekilde patlar. Ancak PSU'nuza zarar geldiğini sanmam. PSU'nuzun çıkışlarını ölçme şansınız varsa 24pin kablonun(yeşil ve gri olması lazım) 3. ve 4. pini kısa dvre edip dışardan çalıştırın. Güç çıkışlarını ölçün. +12vDC, -12vDC, +5vDC ve +3.3vDC çıkışların hepsinden güç geliyorsa PSU sağlamdır.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,566
İsim
Hacı
Yüksek gerilim gelmiş olabilir. Şase olabilir tam olarak neresi patladı?

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,626
İsim
Oozdmrsm
Arkadaşlar eski anakartimi deniyodum pcdeki psuyu taktım ve kablo yardımıyla anakart üzerinden pcyi açtım ve bi patlama sesi geldi ekte gösterdiğim yer patladı burası neden patlamış olabilir psuda herhangi bir zarar var mıdır ?
hocam geçmiş olsun. psu yu başka birşeyde deneyin

Batuw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yüksek gerilim gelmiş olabilir. Şase olabilir tam olarak neresi patladı?
Tam o attığım siyah şeyin ortası
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geçmiş olsun. 24pin güç girşi tam oturmamış mıydı? Patlayan parça tam emin olmamakla beraber mosfet dediğimiz faz beslemesi galiba. Aşırı yüklenirse bu şekilde patlar. Ancak PSU'nuza zarar geldiğini sanmam. PSU'nuzun çıkışlarını ölçme şansınız varsa 24pin kablonun(yeşil ve gri olması lazım) 3. ve 4. pini kısa dvre edip dışardan çalıştırın. Güç çıkışlarını ölçün. +12vDC, -12vDC, +5vDC ve +3.3vDC çıkışların hepsinden güç geliyorsa PSU sağlamdır.
Başka anakarta taksam benzeri sorun yaşar mıyım

Bilgisayarı açmaya denesem çünkü nasıl yapacağımı anlamadım sorun olur mu

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,566
İsim
Hacı
Tam o attığım siyah şeyin ortası

Başka anakarta taksam benzeri sorun yaşar mıyım

Bilgisayarı açmaya denesem çünkü nasıl yapacağımı anlamadım sorun olur mu
Patladıktan sonra denediniz mi?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,261
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Tam göremedim ama eski tip bir mosfete benziyor. O yandıysa diğer bileşenleri de yanında götürmüş olma olasılığı var.

Batuw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tam göremedim ama eski tip bir mosfete benziyor. O yandıysa diğer bileşenleri de yanında götürmüş olma olasılığı var.
Lga 1155 anakart di sanırım o sistem benim için önemli değil ana sistemim b450m s2h bulunduruyor bu psuyu takıp açsam sorun yaşar mıyım daha öncede sistemde bunu kullanıyodum

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,261
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Lga 1155 anakart di sanırım o sistem benim için önemli değil ana sistemim b450m s2h bulunduruyor bu psuyu takıp açsam sorun yaşar mıyım daha öncede sistemde bunu kullanıyodum
Takma derim, bu yanmış kısa devreye düşer parça iyice ısınır muhtemelen.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,261
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Batuw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları
Anakart bozuktu belkide ta başından. Güç kaynağı öyle çok dandik bir şey değilse korumaya alır zaten kendinim.
Hocam şimdi geldi aklıma taktiğim anakart bayağı eski bir şey ekran kartı olarak GT220 takılı onun güç girişi yok bildiğiniz gibi psudan çıkan gpu güç kablosu RX560 ekran kartima takiliydi ama RX560 diğer anakarta takiliydi bunla alakalı bir şey olabilir mi

Hocam şimdi geldi aklıma taktiğim anakart bayağı eski bir şey ekran kartı olarak GT220 takılı onun güç girişi yok bildiğiniz gibi psudan çıkan gpu güç kablosu RX560 ekran kartima takiliydi ama RX560 diğer anakarta takiliydi bunla alakalı bir şey olabilir mi
Ve dün bu şekilde sistemi açtım sadece ekrana görüntü gelmedi oda ramle alakalıdır diye düşünüp kapattım

Anakart bozuktu belkide ta başından. Güç kaynağı öyle çok dandik bir şey değilse korumaya alır zaten kendinim.
Bu PSU ile sistemi açmaya çalışsam patlama ihtimali var mı

Top Bottom