Anakartımın işlemci arka kısmından gelen cızırtı sesi

Yapukk

80+
Reaksiyon skoru
0
2 gün önce yeni bir sistem topladım. Kurulum yaptıktan sonra tam işlemcinin arka tarafına anakartta denk gelen yerden cızırtı sesi geliyor. Kulaklık taktığımda duyulan bir ses değil ancak çıkarttığımda duyuyorum. Tüm testleri yaptım voltaj sıcaklık frekans vs normal. Ama bu sesin hep ve sabit olması (boştayken de yük altındaykende) can sıkıcı. Anakartım ve işlemcim 7 9700x asus tuf b850m plus. Sizce bu ses normal mi?

Cızırtı sesi mouse'u hareket ettirince mi oluyor? Daha önce buna benzer konu okumuştum. Mouse veya kulaklığın hertz değerleri işelmciyle çakışıyorsa yapabiliyormuş ama sorun farklı da olabilir tabi. Kulaklığı anakarta değil de kasanın girişi varsa oraya takıp da deneyebilirsin. Mouse da aynı şekilde. Sesin tam yerini tespit edersen daha iyi olur. Psu kaynaklı da olabilir.

Cızırtı sesi mouse'u hareket ettirince mi oluyor? Daha önce buna benzer konu okumuştum. Mouse veya kulaklığın hertz değerleri işelmciyle çakışıyorsa yapabiliyormuş ama sorun farklı da olabilir tabi. Kulaklığı anakarta değil de kasanın girişi varsa oraya takıp da deneyebilirsin. Mouse da aynı şekilde. Sesin tam yerini tespit edersen daha iyi olur. Psu kaynaklı da olabilir.
Cızırtı sesi mouse ve kulaklıktan bağımsız hep sabit geliyor. Tüm yazılımlar güncel vs

Cızırtı sesi mouse ve kulaklıktan bağımsız hep sabit geliyor. Tüm yazılımlar güncel vs
Hocam belki bir ihtimal statik elektrik birikmiş olabilir mi acaba bilgisayarınızda?
Bilgisayarı kapatıp kasanın arkasında takılı olan bütün kabloları çıkartıp anakarttan da bios pilini söküp 3-5 defa 30 ar saniye güç tuşuna basılı tutar mısınız?

Sistem yeniyse hiç riske girme. Sök parçaları kutusuna koy tek tek garantiye gönder bence.

Arkadaşlae sorunu buldum. Biostan aio pump kısınca ses gidiyor. Yani asusun sıvı soğutucu pompası gürültülü çalışıyor. Ama sıcaklık değerleri olması gerektiği gibi olduğudan garantiye göndermeyeceğim hatta belki de normal çalışma sesi budur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,162,657
Üyeler
184,660
Son üye
Laz.
Geri