Neler Yeni

Çözüldü✓ Anakartın 1.ram soketi arızalı

Aterzhy

80+
Anakartımın 2 ram soketinden ilki arızalı elimdeki 2 ram de 2. slotta çalışırken 1 slotta ram varken görüntü alamıyorum ve anakart üstünde dram ışığı sarı cpu ışığı kırmızı yanmaya başlıyor
sokete fiziksel olarak baktığımda şöyle bir şey gördüm fakat ram takılıyken içerideki pin nasıl yamulabilir aklım almıyor bu fotoğrafıtaki o yatay çizgi pinlerden biri mi(memory yazısının O harfinin altında)

Ekler

• IMG_20240614_000042.jpg
    IMG_20240614_000042.jpg
    2.5 MB · Hit: 45

Mosesque

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan A.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve Teknoloji
Hocam Biosdan Ram slotunu kontrol edebilir misiniz ? taktığınızda direk mavi ekran mı veriyor yoksa açılmıyor mu ? Tahminen mavi ekran yersiniz ama yemez iseniz Biosu açıp bir kontrol edin

Aterzhy

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam Biosdan Ram slotunu kontrol edebilir misiniz ? taktığınızda direk mavi ekran mı veriyor yoksa açılmıyor mu ? Tahminen mavi ekran yersiniz ama yemez iseniz Biosu açıp bir kontrol edin
hiçbir şekilde görüntü alamıyorum o sokette ram varken bilgisayar açılıyor fakat ekran siyah olarak kalıyor

Mosesque

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan A.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve Teknoloji
hiçbir şekilde görüntü alamıyorum o sokette ram varken bilgisayar açılıyor fakat ekran siyah olarak kalıyor
Hocam keşke 2.slot arızalı olsaydı anlayabilirdik elimdeki bilgilere göre 1.slot ilk çalıştırılır ama görüyorum ki arıza var süpürge ile almayı deneyebilir misiniz veya arasına bir şey kaçmış olabilir ?

Aterzhy

80+
Hocam keşke 2.slot arızalı olsaydı anlayabilirdik elimdeki bilgilere göre 1.slot ilk çalıştırılır ama görüyorum ki arıza var süpürge ile almayı deneyebilir misiniz veya arasına bir şey kaçmış olabilir ?
hocam 2. slota taktığımda açabiliyorum bilgisayarı bios a hatta Windows a Kadar gidebiliyorum hatta farklı bir sorun olduğu için 2.slotta ram varken format dahi attım dün

Mosesque

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan A.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve Teknoloji
hocam 2. slota taktığımda açabiliyorum bilgisayarı bios a hatta Windows a Kadar gidebiliyorum hatta farklı bir sorun olduğu için 2.slotta ram varken format dahi attım dün
hocam biosa girmeyi deneyin oradan ram slotlarını gözden geçirin ve anakartınızın modelini öğrenebilir miyim ?

Mosesque

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan A.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve Teknoloji
Toz kir varsa bakın dikkatlice ya ondan ya da herhangi bir Mofsetten kaynaklı yani anakarttaki çip gibi şeyler teknik servise verebilirseniz vermeye çalışın ciddi bir sorun benim eski bilgisayarda olmuştu kiri çıkarınca sorun çözüldü

Aterzhy

80+
Toz kir varsa bakın dikkatlice ya ondan ya da herhangi bir Mofsetten kaynaklı yani anakarttaki çip gibi şeyler teknik servise verebilirseniz vermeye çalışın ciddi bir sorun benim eski bilgisayarda olmuştu kiri çıkarınca sorun çözüldü
içersinde bir toz vs göremiyorum fotoğraflarda da o çıkıntı dışında bir şey gözükmüyor

Mosesque

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan A.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve Teknoloji
içersinde bir toz vs göremiyorum fotoğraflarda da o çıkıntı dışında bir şey gözükmüyor
teknik servise vermeye çalışın ya da güvendiğiniz üst kalite bilgisayarcılara vatandan vs. aldıysanız iyi garanti süresi veriyorlar ama biraz kazık fiyattan aldıysanız (ben öyle yaptım) orasıda bakabilir aldığınız yerden fişini götürüp başka bir çözüm bulamıyorum hocam özür dilerim

Aterzhy

80+
Hocam daha net bir fotoğraf çekmeyi başardım sorun kesinlikle pin gibi gözüküyor garantisi devam ediyor fakat bayramdan sonra teslim alabileceklerini ve kargo ve inceleme süresi haricinde 20 günlük süre veriliyor
IMG_20240614_083717.jpg

Mosesque

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan A.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve Teknoloji
Pinlerde sorun var dediğiniz gibi bayramdan sonra teknik servisi verin kasayı onlar söksün ama sökebilirseniz neden olmasın bekleyin bir şey yapmayın hocam ben yaptım bir daha aldım anakart yamulttum pinleri 4.slotta arıza vardı maalesef 2 slotlu b460 a geçmek zorunda kaldım :D idare eder misiniz bayramdan sonraya kadar kargolarda meşgul :D

Aterzhy

80+
Pinlerde sorun var dediğiniz gibi bayramdan sonra teknik servisi verin kasayı onlar söksün ama sökebilirseniz neden olmasın bekleyin bir şey yapmayın hocam ben yaptım bir daha aldım anakart yamulttum pinleri 4.slotta arıza vardı maalesef 2 slotlu b460 a geçmek zorunda kaldım :D idare eder misiniz bayramdan sonraya kadar kargolarda meşgul :D
valla komik gelecek ama o şey pin değilmiş çıkarmayı başarsım yani sorun yine bilinmezliğe düştü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,400
Üyeler
165,525
Son üye
emrefor
Top Bottom