kandes22
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 13
MPG X570 GAMING PLUS diye bir anakart var, sence iyi mi?
B450 S2H'dan iyi.
Son anakart bükücü.Böyle tier listelerine veya comparison'lara bakarak anlayacaksın, veya bana sor .
Motherboard VRM Tier List v2 (currently AMD only)
Credit to: @LukeSavenije The following list is based on facts, ranked on power delivery and known problems. The list will include boards that support CPU overclocking available at retail from different brands. There are still differences in performance among boards of the same tier. As a result, ...linustechtips.comAM4 Vcore VRM Ratings v1.4 (2019-11-07)
docs.google.com
senin pp resmen crazyrein gibi. karistiriyorum hepHepsini yazmadım zaten reis
Ben de karıştırıyorum ne yalan söyleyeyim.senin pp resmen crazyrein gibi. karistiriyorum hep
İnanç Konukçu reis. Aynı kişi. @Kesteko daki de aynısı.senin pp resmen crazyrein gibi. karistiriyorum hep
Her prime çöp bence.Anakartın kalitesini doğrudan etkileyen etmenler:
VRM yapısı ve kalitesi,
RAM desteği (hız ve kararlılık),
PCB kalitesi (bu genelde aynı serilerde benzer olmakta),
LAN desteği,
Fiyatı etkileyen diğer etmenler:
Ses yongası,
ARGB,
M2 desteği,
USB versiyonu ve sayısı.
Yerli videolarda VRM incelemesi bulamadım, hep yabancıların incelemesi var. Şahsen anakart bilgisi konusunda kendimi hep yetersiz hissediyorum.
X570 giriş seviyesi anakart alırken sadece VRM yapısına göre tercih yapmıştım (yabancı siteleri araştırdığım kadarıyla Prime X570-P diğer markalara göre daha iyiydi), biraz daha bütçem olsaydı Asus Tuf Gaming X570-Plus alırdım. Araba masrafları o ay çok olunca alamamıştım.
Tabii çok bilgili olduğumu iddia etmiyorum, alırken anakartları biraz araştırmıştım sadece.
Asus Prime X570-P sizce nasıl bir kart? @crazyreign
B550 chipsetli anakartlar mevcut artık, TUF GAMING B550(M)-PLUS'ta PRIME X570-P ile aynı VRM var mesela.Asus Prime X570-P sizce nasıl bir kart? @crazyreign
O kadar da değil, PRIME X570-PRO güzel mesela .Her prime çöp bence.
BruhhB550 chipsetli anakartlar mevcut artık, TUF GAMING B550(M)-PLUS'ta PRIME X570-P ile aynı VRM var mesela.
Ancak şu an PRIME X570-P'nin fiyatı yüksek olduğu için onun yerine hem daha fazla özelliğe sahip, hem de daha iyi VRM'e sahip olan B550 chipsetli bir anakart satına alabilirsin, MAG B550 TOMAHAWK gibi mesela.
O kadar da değil, PRIME X570-PRO güzel mesela .
PRIME TRX40'lar var, onlar da gayet güzel .
Ah işte ben bilgisayarı yenilerken B550 piyasada yoktu daha. Olsaydı tercih yapmam daha kolay olurdu. Anakartı ben 1340 TL'den almıştım.B550 chipsetli anakartlar mevcut artık, TUF GAMING B550(M)-PLUS'ta PRIME X570-P ile aynı VRM var mesela.
Ancak şu an PRIME X570-P'nin fiyatı yüksek olduğu için onun yerine hem daha fazla özelliğe sahip, hem de daha iyi VRM'e sahip olan B550 chipsetli bir anakart satına alabilirsin, MAG B550 TOMAHAWK gibi mesela.
O kadar da değil, PRIME X570-PRO güzel mesela .
PRIME TRX40'lar var, onlar da gayet güzel .
Ha tamam, elindeymiş.Ah işte ben bilgisayarı yenilerken B550 piyasada yoktu daha. Olsaydı tercih yapmam daha kolay olurdu. Anakartı ben 1340 TL'den almıştım.
Aklımda aslında AsusTuf Gaming X570 Plus vardı ama arabanın bakım zamanına denk geldi alamadım.Her prime çöp bence.