Neler Yeni

Anakartın iyi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Böyle tier listelerine veya comparison'lara bakarak anlayacaksın, veya bana sor :D.

MPG X570 GAMING PLUS diye bir anakart var, sence iyi mi?
Son anakart bükücü.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Anakartın kalitesini doğrudan etkileyen etmenler:
VRM yapısı ve kalitesi (soğutucu bloğu da dahil),
RAM desteği (hız ve kararlılık),
PCB kalitesi (bu genelde aynı serilerde benzer olmakta),
LAN desteği,

Fiyatı etkileyen diğer etmenler:
Ses yongası,
ARGB,
M2 desteği,
USB versiyonu ve sayısı.

Yerli videolarda VRM incelemesi bulamadım, hep yabancıların incelemesi var. Şahsen anakart bilgisi konusunda kendimi hep yetersiz hissediyorum.
X570 giriş seviyesi anakart alırken sadece VRM yapısına göre tercih yapmıştım (yabancı siteleri araştırdığım kadarıyla Prime X570-P diğer markalara göre daha iyiydi), biraz daha bütçem olsaydı Asus Tuf Gaming X570-Plus alırdım. Araba masrafları o ay çok olunca alamamıştım.
Tabii çok bilgili olduğumu iddia etmiyorum, alırken anakartları biraz araştırmıştım sadece.
Asus Prime X570-P sizce nasıl bir kart? @crazyreign

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Anakartın kalitesini doğrudan etkileyen etmenler:
VRM yapısı ve kalitesi,
RAM desteği (hız ve kararlılık),
PCB kalitesi (bu genelde aynı serilerde benzer olmakta),
LAN desteği,

Fiyatı etkileyen diğer etmenler:
Ses yongası,
ARGB,
M2 desteği,
USB versiyonu ve sayısı.

Yerli videolarda VRM incelemesi bulamadım, hep yabancıların incelemesi var. Şahsen anakart bilgisi konusunda kendimi hep yetersiz hissediyorum.
X570 giriş seviyesi anakart alırken sadece VRM yapısına göre tercih yapmıştım (yabancı siteleri araştırdığım kadarıyla Prime X570-P diğer markalara göre daha iyiydi), biraz daha bütçem olsaydı Asus Tuf Gaming X570-Plus alırdım. Araba masrafları o ay çok olunca alamamıştım.
Tabii çok bilgili olduğumu iddia etmiyorum, alırken anakartları biraz araştırmıştım sadece.
Her prime çöp bence.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
B550 chipsetli anakartlar mevcut artık, TUF GAMING B550(M)-PLUS'ta PRIME X570-P ile aynı VRM var mesela.
Ancak şu an PRIME X570-P'nin fiyatı yüksek olduğu için onun yerine hem daha fazla özelliğe sahip, hem de daha iyi VRM'e sahip olan B550 chipsetli bir anakart satına alabilirsin, MAG B550 TOMAHAWK gibi mesela.
Her prime çöp bence.
O kadar da değil, PRIME X570-PRO güzel mesela :D.
PRIME TRX40'lar var, onlar da gayet güzel 🤣.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
B550 chipsetli anakartlar mevcut artık, TUF GAMING B550(M)-PLUS'ta PRIME X570-P ile aynı VRM var mesela.
Ancak şu an PRIME X570-P'nin fiyatı yüksek olduğu için onun yerine hem daha fazla özelliğe sahip, hem de daha iyi VRM'e sahip olan B550 chipsetli bir anakart satına alabilirsin, MAG B550 TOMAHAWK gibi mesela.

Bruhh

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert

Ah işte ben bilgisayarı yenilerken B550 piyasada yoktu daha. Olsaydı tercih yapmam daha kolay olurdu. Anakartı ben 1340 TL'den almıştım.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Ah işte ben bilgisayarı yenilerken B550 piyasada yoktu daha. Olsaydı tercih yapmam daha kolay olurdu. Anakartı ben 1340 TL'den almıştım.
Ha tamam, elindeymiş.
Sorun yok ya, aşırı da kötü anakart değil ama B550 chipsetli anakartlar varken şimdi alınmaz.

Top Bottom