Anakartta hangisini almalıyım yardım edermisiniz ?

emre41.

80+
Reaksiyon skoru
13
Bu ikisi arasında kaldım önerebileceğiniz farklı biri seçenek olursa onu da düşünebilirim fiyat olarak maksimum 12-13k çıkmak istiyorum almışkende iyi bir şey olsun işlemci olarak r7 7800x3d ,ekran kartım tuf gaming 5070 ti 16 gb
,Ram xpg cl30 32 gb oc yapmayacağım ileride yükselmem gerektiğinde anakart sorun çıkartmadan desteklemesini istiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdikten teşekkürler

Ekler

• IMG_7707.webp
    IMG_7707.webp
    190.3 KB · Hit: 32
  • IMG_7708.webp
    IMG_7708.webp
    331.2 KB · Hit: 32
Aralarında fark yok gibi ama tam link atarsan bakalım ayrıca asrock neden düşünmüyorsun?

Aralarında fark yok gibi ama tam link atarsan bakalım ayrıca asrock neden düşünmüyorsun?

Asrock ta olabilir çok bilgim yok eski kafa işte ilk defa bilgisayar alıcam kendime İyi bir şey istiyorum bütcem dahalinde önerileriniz varsa link atarsanız sevirim

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hepsi burada da linki açılmadığı için vatandan attım fiyat olarak hepsiburada da daha uyguna geliyo

Hocam eğer OC yapmayacaksanız ram frekanslarınıza uygun b650 bir anakart bile alabilirsiniz. Ekstra masraf yapmanıza gerek yok.Hatta m-ATX bir anakart ve daha küçük bir kasa da kullanabilirsiniz zevkinize kalmış. Aşağıya birkaç örnek linki ve detaylı açıklama bırakıyorum 7-10K arasında fiyatlara da anakart alabilirsiniz.

B650 vs X870 genel farkları,

B650;
Daha az sayıda M.2 slotu ve tpye-c portu
Daha düşük USB hızları
Daha az sayıda Pci-e 5.0 ekran kartı ve m.2 ssd slotu (genelde 1er adet)
Daha az overclock imkanı
Daha kötü ses çipi (genelde) (günümüzde çoğu kulaklık kendi ses çipine sahip ve USB ile bağlanıyor, yani anakarttakini kullanmıyorsunuz)
Daha eski nesil wifi ve bluetooth desteği

X870;
Daha fazla sayıda M.2 slotu ve tpye-c portu
Daha yüksek USB hızları
Daha fazla sayıda Pci-e 5.0
Daha fazla overclock imkanı
Daha iyi ses çipi (genelde) (günümüzde çoğu kulaklık kendi ses çipine sahip ve USB ile bağlanıyor, yani anakarttakini kullanmıyorsunuz)
Daha yeni nasıl wifi ve bluetooth desteği

Yani fazla sayıda ekran kartına, fazla sayıda m.2 ssd ye, çok yüksek USB veya type-c aktarım hızına, daha çok overclock yapmaya, daha iyi wifi ve bluetootha, daha iyi ses çipine gibi ortalama bir kullanıcı için gereksiz diyebileceğimiz bir ton şeye para vermek istiyorsanız tabii ki alabilirsiniz. Ama ben oyun oynayayım, arada video edit falan yaparım belki falan diyorsanız parayı çöpe atmak ile x870 bir anakart almak arasında hiçbir fark yok. Ben B760 anakart kullanıyorum ve şu anda anakarttaki 5-6 adet USB portundan başka bir girişi kullanmıyorum. mouse, klavye, kulaklık, gamepad, lightning şarj ve type-c şarj çıkışı alıyorum.

Valla hocam çok teşekkür ederim gece gece uğraştın doğru diyosun 13 k vermektense 7-9 k arası alıp geri kalan parasıylada diğer bileşenlerini eklemek mantıklı

Asrock ta olabilir çok bilgim yok eski kafa işte ilk defa bilgisayar alıcam kendime İyi bir şey istiyorum bütcem dahalinde önerileriniz varsa link atarsanız sevirim

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hepsi burada da linki açılmadığı için vatandan attım fiyat olarak hepsiburada da daha uyguna geliyo
Bu markalar gibi sağlamdır. 650-E serilerinden alabilirsin o.c yine yapabilirsin. Asrock amd ile daha uyumlu onun için önerdim. Kışa ve yaza işlemci ayarı verip hazır ayarlarla rahatça kullanabilirsin. Ürün atmıyorum ama 650-E serisi al bir tane yeterli.

Geri