Neler Yeni

Anakartta Sarı Işık Yanıyor Sönüyor PC Açılmıyor

NOAX0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mete Han Yalçın
Herkese merhaba bilgisayarin power tuşuna bastığım zaman PC açılmıyor anakart üzerinde sarı ışık yanıyor sönüyor

Kasa : deepcool cg 540 + 650w 80+ psu
Anakart: asus prime b550mk
İşlemci: amd ryzen 5600x
Ekran kartı: nvidia asus 3060 oc 12gb
Ram: corsair vengeance rs 16 Gb tek kanal

Drsağbırakmayan

80+ Silver
Anakart kullanım PDF de led anlamı yazar ama ram veya psu olabilir ram leri sök ve tek tek takmayı dene.

Bios ta OC falan yaptın mı yakın zamanda

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,968
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Herkese merhaba bilgisayarin power tuşuna bastığım zaman PC açılmıyor anakart üzerinde sarı ışık yanıyor sönüyor

Kasa : deepcool cg 540 + 650w 80+ psu
Anakart: asus prime b550mk
İşlemci: amd ryzen 5600x
Ekran kartı: nvidia asus 3060 oc 12gb
Ram: corsair vengeance rs 16 Gb tek kanal
Hocam merhaba rami diğer sokete talıp çalıştırmayı dener misiniz?

NOAX0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mete Han Yalçın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart kullanım PDF de led anlamı yazar ama ram veya psu olabilir ram leri sök ve tek tek takmayı dene.

Bios ta OC falan yaptın mı yakın zamanda
Hocam oc işlemi hiç uygulamadım Ram söktüm diğer slotlara taktım ama halen açılmıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam merhaba rami diğer sokete talıp çalıştırmayı dener misiniz?
Denedim hocam çalışmıyor

EY1928

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
EFE CAN
Yuksek ihtimal ram de problem var gibi gozukuyor ,sırasıyla rami çıkart - bios pilini sök - power kablonu çıkart - power kablosu takili degilken güç düğmesine basılı tut üç dakika geçtikten sonra bios pilini tak - ram i sol baştan ikinci slota tak ateşle çalışmazsa donanimsal problem olabilir

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Aktif kullandığın PC durduk yere mi böyle oldu

NOAX0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mete Han Yalçın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aktif kullandığın PC durduk yere mi böyle oldu
evet hocam daha öncede yapmıştı kısa devre ile çalışıyordu

Yuksek ihtimal ram de problem var gibi gozukuyor ,sırasıyla rami çıkart - bios pilini sök - power kablonu çıkart - power kablosu takili degilken güç düğmesine basılı tut üç dakika geçtikten sonra bios pilini tak - ram i sol baştan ikinci slota tak ateşle çalışmazsa donanimsal problem olabilir
hocam yönteminiz işe yaradı size ve herkese teşekkür ederim. Dediğinizi yaptım bilgisayar çalışmadı daha sonra vazgeçtim kasa arkasında bulunan ön fanlar ve sıvı soğutma fanlarını düzenleyip kapatacaktım anakart üzerindeki ışık normal ritme dönmüş power tuşuna basınca pc çalıştı

acaba bu sorun kasa arkasında bulunan fan çoğaltma kablosuyla alakalı olabilirmi? pc arkasında bulunan sıvı soğutma ve ön fan kabloları kaba şekilde bağladım yarın tekrardan kablolama yapacağım bakalım hatayı tekrarlayacak mı?

Son düzenleme:

EY1928

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
EFE CAN

hocam yönteminiz işe yaradı size ve herkese teşekkür ederim. Dediğinizi yaptım bilgisayar çalışmadı daha sonra vazgeçtim kasa arkasında bulunan ön fanlar ve sıvı soğutma fanlarını düzenleyip kapatacaktım anakart üzerindeki ışık normal ritme dönmüş power tuşuna basınca pc çalıştı

acaba bu sorun kasa arkasında bulunan fan çoğaltma kablosuyla alakalı olabilirmi? pc arkasında bulunan sıvı soğutma ve ön fan kabloları kaba şekilde bağladım yarın tekrardan kablolama yapacağım bakalım hatayı tekrarlayacak mı?
Acildigina sevindim demek bir problemimiz yok donanimsal olarak,yarin tekrar kablolama yaptiktan sonra dene problem olursa burdan yaz yardimci olmaya calisirim 🫡

OPatriqk2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Eymen
E

expo veya xmp yi açmış mıydın?

OPatriqk2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Eymen
😅hocam o bahsettiğiniz şeyler nedir bilmiyorum kusura bakmayın
Sorun değil hocam muhtemelen açık değiller bazı işlemcilerin desteklediği ramler vesayre var kafanızı çok yormayın :)

NOAX0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mete Han Yalçın
Acildigina sevindim demek bir problemimiz yok donanimsal olarak,yarin tekrar kablolama yaptiktan sonra dene problem olursa burdan yaz yardimci olmaya calisirim 🫡
Herkese tekrardan merhaba hocam aradan geçen süre içerisinde bilgisayarim yine bu hatayı yapıyor kablolama v.s yaptım halen problem gitmedi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,326
Üyeler
172,818
Son üye
Burak6776
Top Bottom