Anakartta Wifi ve Bluetooth olmalı mı?

Reaksiyon skoru
49
Merhaba,
Zannımca bunlar sonradan da ekleniyor ama native olması daha iyi midir? Sonuçta pek çok Bluetooth ürün kullanabiliyoruz ve Wifi kimimiz için kolaylık. İlk defa pc topladığımda kablonun zahmetli olduğunu ve GTA 5 indirmek için ortak wifiye bağlanamadığımı hatırlıyorum. Tabii o zamanlar daha acemiydim.

Ne düşünüyorsunuz?

Merhaba,
Zannımca bunlar sonradan da ekleniyor ama native olması daha iyi midir? Sonuçta pek çok Bluetooth ürün kullanabiliyoruz ve Wifi kimimiz için kolaylık. İlk defa pc topladığımda kablonun zahmetli olduğunu ve GTA 5 indirmek için ortak wifiye bağlanamadığımı hatırlıyorum. Tabii o zamanlar daha acemiydim.

Ne düşünüyorsunuz?
bana kalsa artık wifi ve bluetooth olmayan anakart üretilmemeli standart olmalı direk ben ilk kez sistem toplayacağım zaman her anakartta wifi olmadığını öğrenince şok olmuştum baya

model olarak iyiyse fiyat makulse olmalı bence. Ama gereksiz uçurum fark falan varsa 1.5k ya wifi + bt kit alıp sorunsuz kullanabiliyorsun.

Merhaba,

Ne düşünüyorsunuz?
Olması avantaj tabi ama şuan USB ile takılan hem Wifi hem Bluetooth adaptörüm olduğu için direkt ikisini takıyorum ben çok fark etmiyor o yüzden :)

Olması avantaj tabi ama şuan USB ile takılan hem Wifi hem Bluetooth adaptörüm olduğu için direkt ikisini takıyorum ben çok fark etmiyor o yüzden :)
model olarak iyiyse fiyat makulse olmalı bence. Ama gereksiz uçurum fark falan varsa 1.5k ya wifi + bt kit alıp sorunsuz kullanabiliyorsun.
En son baktığımda en ucuzu... tekrar baktığımda biraz uzuza da var ama özel isteklerle en az 8 bindi.

Çok fark ediyor mu ekstra takmakla kendiliğinden olması?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bana kalsa artık wifi ve bluetooth olmayan anakart üretilmemeli standart olmalı direk ben ilk kez sistem toplayacağım zaman her anakartta wifi olmadığını öğrenince şok olmuştum baya
Ben de. :) Kablo almıştım superbox'ı takmak için o zamanlar, şaka gibiydi.

benim modem odam arasında mesafe çok olduğundan ve kablo vs gözükeceği için wifi modeli aldım artı olarak da direkt entegre olunca sanki daha iyi çalışıyor Windows da Bluetooth çok daha iyi sanki özellikle kulaklık vs bağladım da tws telefon kulaklığı direkt bağlanıyor eskiden usb adaptör vardı driver sorunları vs yaşadım adaptörü görmedi bağlantı kesildi vs böyle deneyim olunca wifi+BT modelini aldım anakart b650 eagle ax

Son düzenleme:
benim modem odam arasında mesafe çok olduğundan ve kablo vs çözüleceği için wifi modeli aldım artı olarak da direkt entegre olunca sanki daha iyi çalışıyor Windows da Bluetooth çok daha iyi sanki özellikle kulaklık vs bağladım da tws telefon kulaklığı direkt bağlanıyor eskiden usb adaptör vardı driver sorunları vs yaşadım adaptörü görmedi bağlantı kesildi vs böyle deneyim olunca wifi+BT modelini aldım anakart b650 eagle ax
benim de düüşündüğüm nokta buydu, native olunca zaten onun bir parçası e daha iyi destekleyebilir.

Merhaba,

Ne düşünüyorsunuz?
Wi-Fi çipinin entegre olması ile aynı kartı PCI slotundan da beslesen aynı, Wi-Fi kart soketine taksan da aynı. Yeter ki alacağınız ürün kaliteli olsun ve sürücüsünü düzgün kurun.

@TechGuy avatarında omniman olması yazdıklarını okurken bir sertlik katıyor dimağa.
Mesela benim anakartın Wi-Fi özelliği yok ve 2 yıldır linkteki ürünü kullanıyorum. Modeme mesafem 10-12 metre ve arada 2 kalın duvar olmasına rağmen sanki kablolu bağlanmış gibi değerler alıyorum. Paket 200/20 Vodafone

Ekran görüntüsü 2025-10-03 063646.webp

Mesela benim anakartın Wi-Fi özelliği yok ve 2 yıldır linkteki ürünü kullanıyorum. Modeme mesafem 10-12 metre ve arada 2 kalın duvar olmasına rağmen sanki kablolu bağlanmış gibi değerler alıyorum. Paket 200/20 Vodafone

Alıntıyı görüntüle
ürün çok kaliteli lafım yok ama 2.1k anakart fiyatına ekleyince wifi halini alabiliyorsun çoğu modelin ben açıkçası uğraşmak istemedim hem görüntü daha derli toplu oldu :D

ürün çok kaliteli lafım yok ama 2.1k anakart fiyatına ekleyince wifi halini alabiliyorsun çoğu modelin ben açıkçası uğraşmak istemedim hem görüntü daha derli toplu oldu :D
Tabi sıfırdan toplarsanız öyle bir seçeneği tercih etmek daha doğru. Ama bunu bir kez alınca istediğiniz anakara wi-fi derdiniz olmadan geçersiniz.

Olması şart tabii ki adaptörle felan olacak iş değil benim anakartın içindeki wifi kartı gibi bi adaptör almaya kalksam zaten en az 2 3 bin para vermem lazım 1000 tllik adaptörle 300 400 mbps anca alırsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,550
Üyeler
183,851
Son üye
brtk
Geri