Yardım Android cihazıma virüs bulaşmış mıdır?

Reaksiyon skoru
10
Arkadaşlar merhaba birkaç sorum var?

önemli (şebeke = telefon kimliği) yasak olduğu için şebeke yazdım uzmanlar şebekenin ne olduğunu anlar.)

1)format ile sıfırlama aynı şey mi?

2) yurt içi Android cihaza virüs (RAT) vb. bulaşmış olabileceğini düşündüğüm telefonu hard reset değil de ayarlardan fabrika ayarlarına sıfırladım virüs gitmiş mıdır?

3) ikinci el yurt dışı Redmi telefon aldım adam sıfırlamamisti ben sıfırladım şebeke gitti telefoncu şebeke attı ama telefon bir farklı geldi başka telefonla değiştirmiş olabileceğini düşündüm, Android telefondaki her virüs hard reset ile silinir mi? (aldığım telefon virüslü olabilir ve IMEI atan adamın telefonu değiştirip virüslü bir telefon ile değiştirdiğini düşündüm.

Not: Telefona hiç dikkat etmedim aldığım gibi sıfırladım ve telefoncuya gittim.

4)yurt dışı Redmi telefonu birkaç olay yüzünden sifirlayacagim hard reset, şebeke gidecek telefoncuya şebeke arttiracagim, şebeke atma işlemi güvenli mi, adam virüs yükleyebilir mi?

5) şebeke yüklendikten sonra bootlaoder kilidini kapatsam sorun olur mu?

(Telefon rootlu değil Root Checker isimli uygulamadan baktım ve bir uygulama su kodu yazıp baktım orada da rootlu değil çıktı.)

(Stock ROM olduğunu düşünüyorum yani fabrikadan gelen.)

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Yazılımsal imei attıktan sonra sistem dosyaları değiştiği için bootloader kitlemek cihazı tuğla ediyor diye biliyorum. Etmese bile imei uçması durumunda çok sıkıntıya sokar

virüse gelince bl kilidi olan cihazda format/sıfırlama sonrası sorun olmaz

kilidi açık olan cihazın garantisi yok çünkü sistem dosyalarını doğrulamıyor ve telefoncunun fiziksel erişimi var

Yazılımsal imei attıktan sonra sistem dosyaları değiştiği için bootloader kitlemek cihazı tuğla ediyor diye biliyorum. Etmese bile imei uçması durumunda çok sıkıntıya sokar

kilidi açık olan cihazın garantisi yok çünkü sistem dosyalarını doğrulamıyor ve telefoncunun fiziksel erişimi var
Yazın niye bu kadar saydam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İmei demek yasak olduğu için mi acaba

Cidden telefonunu formatlayıp bu kötü düşünceleri kafandan atmak verken gidip yeni telefon mu aldın dostum?
Şimdi de telefoncu farklı bir cihazla değiştirmiş mi diye evham yapıyorsun.

Acilen bu paranoyalarını ailenle paylaşıp psikiyatrik destek almazsan gelecekte şizofreni, paroneid kişilik bozukluğu vb. tonla hastalığa yakalanma riskine sahip olacaksın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,487
Üyeler
183,295
Son üye
biribanasordu
Geri