Android için PC emülatöründe GPU sürücüsü nasıl değiştirilir?

PetreVal

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar, Android'de Windows oyunlarını çalıştırabilmek için mobox emülatör kullanıyorum fakat herhangi bir oyunu açmak istediğimde ekranda GPU sürücüsünden kaynaklanan bozulmalar görüyorum. Cihaz olarak mi 10t kullanıyorum ve içerisinde Snapdragon 865 yer alıyor ve bildiğiniz gibi bu işlemcide GPU olarak adreno 650 var. Bu ekrandaki bozulmaların turnip sürücü versiyonundan kaynaklandığını düşünüyorum. Mobox emülatoründe yer alan turnip sürümü, adreno 7xx serisini destekleyen turnip 24.0.0 driveri bulunuyor. Bu driver sürümünü düşürmenin bir yolu var mı? Bu sürümü winlator emülatöründe 24.0.0'dan 23.1.6'ya düşürebiliyoruz ve düşürdüğümde aynı oyunlarda herhangi bir görsel bozulma yaşamıyorum, fakat winlator emülatörü mobox emülatörüne göre oyunlarda daha düşük FPS veriyor o yüzden winlator emülatörü kullanmak istemiyorum. Bu driver sürümünü düşürmenin bir yolu var mıdır? Bilen varsa dönüş yaparsa mutlu olurum.

Cihaz bilgilerim

Xiaomi Mİ 10T
8GB ram
128GB rom
Android 11
MIUI 12.5.4

Ekler

• IMG_20231219_005216.jpg
    IMG_20231219_005216.jpg
    105.2 KB · Hit: 68
  • IMG_20231219_005155.jpg
    IMG_20231219_005155.jpg
    125 KB · Hit: 65
Merhaba arkadaşlar, Android'de Windows oyunlarını çalıştırabilmek için mobox emülatör kullanıyorum fakat herhangi bir oyunu açmak istediğimde ekranda GPU sürücüsünden kaynaklanan bozulmalar görüyorum. Cihaz olarak mi 10t kullanıyorum ve içerisinde Snapdragon 865 yer alıyor ve bildiğiniz gibi bu işlemcide GPU olarak adreno 650 var. Bu ekrandaki bozulmaların turnip sürücü versiyonundan kaynaklandığını düşünüyorum. Mobox emülatoründe yer alan turnip sürümü, adreno 7xx serisini destekleyen turnip 24.0.0 driveri bulunuyor. Bu driver sürümünü düşürmenin bir yolu var mı? Bu sürümü winlator emülatöründe 24.0.0'dan 23.1.6'ya düşürebiliyoruz ve düşürdüğümde aynı oyunlarda herhangi bir görsel bozulma yaşamıyorum, fakat winlator emülatörü mobox emülatörüne göre oyunlarda daha düşük FPS veriyor o yüzden winlator emülatörü kullanmak istemiyorum. Bu driver sürümünü düşürmenin bir yolu var mıdır? Bilen varsa dönüş yaparsa mutlu olurum.

Cihaz bilgilerim

Xiaomi Mİ 10T
8GB ram
128GB rom
Android 11
MIUI 12.5.4
Winlatör bir emulator değil. Wine çünkü o bir. Arayüz eklenmiş Wine o bir sadece. Mobox da öyle. Bu sebeple Wine da sürücü değiştirmenin yolunu araştırmanız lazım.

Winlatör bir emulator değil. Wine çünkü o bir. Arayüz eklenmiş Wine o bir sadece. Mobox da öyle. Bu sebeple Wine da sürücü değiştirmenin yolunu araştırmanız lazım.
Hocam aynı yorumu diğer forumdada yapmışsınız ama sorduğum soruyu anlayamamışsınız benim sorduğum şey neyin emülatör olup olmadığı değil sorduğum şey grafik driver sürücüsünü nasıl değiştirebilirim

Hocam aynı yorumu diğer forumdada yapmışsınız ama sorduğum soruyu anlayamamışsınız benim sorduğum şey neyin emülatör olup olmadığı değil sorduğum şey grafik driver sürücüsünü nasıl değiştirebilirim
Sorunuzun ne olduğunu biliyorum zaten. Sadece uyarmak istedim. Çünkü emülatör olmadığını yapımcılar beyan ediyor. İsmi, "Wine is not emulator" kelimelerinin kısaltılmı oluyor. Emülatör olsa PCSX2 vs. gibi olurdu çünkü. Emülatör başka, öyküncü başka. Bu sebeple uyarmak istedim. Bu da sitesinden:
Screenshot_2023-12-22-07-39-46-047_com.android.chrome.jpg

Her neyse, bu tarz uygulamalarda size sunulanın dışında değiştirmenin bir yolu yok. Çünkü bunlar uygulamaya entegre edilmiş ve özel şekilde düzenlenmiştir. Tek yol, Chroot vs ile Ubuntu gibi bir distro kurup, Wine'ı oradan kurup istediğiniz MESA'yı kurmak.

Son düzenleme:
Winlator bir emulatördür sonuçta x86 wine çalıştırmak için box86 kullanılıyor

Ekler

• Screenshot_2023-12-22-09-57-38-408_com.winlator.jpg
    Screenshot_2023-12-22-09-57-38-408_com.winlator.jpg
    352.9 KB · Hit: 53
Winlator bir emulatördür sonuçta x86 wine çalıştırmak için box86 kullanılıyor
Box86 bir emülatör ama diğer hiçbir şey değil. Proot ile Ubuntu üzerinden Wine açıyor. Düzenlemeye izin verse harici olarak kurmaya gerek kalmayacak ama Terminal (Termux'un F-Droid sürümünü öneririm Terminal olarak) üzerinden kendisinin istediği şekilde kurup yapılandırması lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,976
Üyeler
183,364
Son üye
salihxyz12
Geri