Neler Yeni

Çözüldü✓ Ani FPS düşmesi / kasma sorunu

ByKahveci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yıldırım Kahveci
Selamlar,

Bilgisayarım'da 3060Tİ + Ryzen 5 5600X mevcut ve son zamanlarda birçok oyunda aniden ekranda kasma/donma oluyor, FPS değerim aniden 5-10 seviyelerine düşüyor.
-Bu kasma ve FPS düşüşü genelde 5-25 saniyelik süreler civarında oluyor.
-Ekran kartı ısısı genelde 70-72 derece işlemcim de max 73 derecelere çıkıyor.
-Daha iyi bir fikriniz oluşması için 3 farklı anları birleştirip video olarak yükledim https://clipchamp.com/watch/6KGIjERJ6Ms

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

AMD Adam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Umutcan Togac
Hocam öncelikle en basitinden başlayalım driverleriniz güncel mi veya driverleri komple silip baştan yüklemeyi denediniz mi bana pek donanımsal bir arıza gibi gelmedi tahminimce yazılımsal
Mesaj otomatik birleştirildi:

Selamlar,

Bilgisayarım'da 3060Tİ + Ryzen 5 5600X mevcut ve son zamanlarda birçok oyunda aniden ekranda kasma/donma oluyor, FPS değerim aniden 5-10 seviyelerine düşüyor.
-Daha iyi bir fikriniz oluşması için 3 farklı anları birleştirip video olarak yükledim https://clipchamp.com/watch/6KGIjERJ6Ms

sadece warzone da mı yapıyor bunu yoksa başka oyunlarda da yaşadığın oluyor mu

ByKahveci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yıldırım Kahveci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam öncelikle en basitinden başlayalım driverleriniz güncel mi veya driverleri komple silip baştan yüklemeyi denediniz mi bana pek donanımsal bir arıza gibi gelmedi tahminimce yazılımsal

sadece warzone da mı yapıyor bunu yoksa başka oyunlarda da yaşadığın oluyor mu
Evet güncellemeleri sıklıkla yaparım ve hayır maalesef birçok oyunda bu sorunla karşılaşıyorum

AMD Adam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Umutcan Togac
Evet güncellemeleri sıklıkla yaparım ve hayır maalesef birçok oyunda bu sorunla karşılaşıyorum
peki bir şey yaptıktan sonra mı oldu örneğin güncelleme driver yükseltmese v.b bir durumdan sonra mı oldu yoksa birden bire sen oyununu oynarken mi başladı

şimdilik en basit ve zahmetsiz yöntem olarak DDU ile driverleri silmeniz (tavsiyem pcyi güvenli moda alıp silmeniz) ve tekrar yüklemeniz olacaktır hocam amd kullanıcısı olduğum için bazı durumlarda driverlerin nasıl sıçabildiğini gayet iyi biliyorum :D bu yüzden ilk tavsiyem bu olacaktır nvdia kartlarda pek bu tarz sorunlar olmaz genelde temiz olur fakat denemekten zarar gelmez.

Daha önce bu sorunu yaşamış biri haricinde pek direkt çözüm önerisi gelmez o yüzden bir şeyler denemen gerekiyor aynı bahsettiğim üzere en basitinden başlamak lazım donanım konusunda bilgili biri olsam da bu iş neredeyse tamamen yaşanan tecrübeye bakıyor umarım çözebiliriz fakat konuya bu sorunu daha önce yaşamış biri gelirse eminim ki daha çok yardımı dokunacaktır ama oraya kadar elimden gelen tüm fikirleri sunarım hocam.

Son düzenleme:

ByKahveci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yıldırım Kahveci
peki bir şey yaptıktan sonra mı oldu örneğin güncelleme driver yükseltmese v.b bir durumdan sonra mı oldu yoksa birden bire sen oyununu oynarken mi başladı

şimdilik en basit ve zahmetsiz yöntem olarak DDU ile driverleri silmeniz (tavsiyem pcyi güvenli moda alıp silmeniz) ve tekrar yüklemeniz olacaktır hocam amd kullanıcısı olduğum için bazı durumlarda driverlerin nasıl sıçabildiğini gayet iyi biliyorum :D bu yüzden ilk tavsiyem bu olacaktır nvdia kartlarda pek bu tarz sorunlar olmaz genelde temiz olur fakat denemekten zarar gelmez.
Özel bir şey yaptıktan sonra başlamadı birden bire olmaya başladı ilk etapta geçer anlıktır diye düşündüm ama maalesef son 1 haftamı zehire etti.

DDU ile temiz bir kurulum deneyip ve sonrasındaki sonuca göre tekrar cevaplarım teşşekürler şimdiden

ByKahveci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yıldırım Kahveci

Daha önce bu sorunu yaşamış biri haricinde pek direkt çözüm önerisi gelmez o yüzden bir şeyler denemen gerekiyor aynı bahsettiğim üzere en basitinden başlamak lazım donanım konusunda bilgili biri olsam da bu iş neredeyse tamamen yaşanan tecrübeye bakıyor umarım çözebiliriz fakat konuya bu sorunu daha önce yaşamış biri gelirse eminim ki daha çok yardımı dokunacaktır ama oraya kadar elimden gelen tüm fikirleri sunarım hocam.

Maalesef aynı sorun devam ediyor hocam

AMD Adam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Umutcan Togac
Ekran kartınızın modeli neydi hocam öğrenebilir miyim bir de garantisi devam ediyor mu

ByKahveci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yıldırım Kahveci
Ekran kartınızın modeli neydi hocam öğrenebilir miyim bir de garantisi devam ediyor mu
Palit 3060ti

2 Ekim 2021 tarihinde hazır sistem olarak gamegarajdan aldım

ByKahveci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yıldırım Kahveci
Up Up Up

Gökalp91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Gökalp Tozlu
Selamlar,

kasma masaüstünde de devam ediyor mu öyle ise bu sorun bende de var 100 fps aldığım oyundan 15-20 gündür 30 fps falan alıyorum biraz oynadıktan sonra düzeliyor sonra yine 30larda ve hatta internet sayfalarını açarken veya gezinirken bile belli oluyor.

ByKahveci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yıldırım Kahveci
kasma masaüstünde de devam ediyor mu öyle ise bu sorun bende de var 100 fps aldığım oyundan 15-20 gündür 30 fps falan alıyorum biraz oynadıktan sonra düzeliyor sonra yine 30larda ve hatta internet sayfalarını açarken veya gezinirken bile belli oluyor.
Aynen, Tam anlattığın gibi oluyor

Gökalp91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Gökalp Tozlu
Aynen, Tam anlattığın gibi oluyor
Çözdüm gibi ctrl+alt+delete yap işlemci ghz hızına bak ben de 0.8-1.0 ghz arasında geziyordu gariplik olduğunu anladım sonrasında biosa girdim. ben de i5 6402p işlemci var ve temel ghz hızı 2.80 ama bios ekranında 0.8 ghz olarak gözüküyordu aşırtma yapıp 3.2 ghz yaptım sorun çözüldü gibi arada çok kısa süreli ghz düşüyor nedenini anlamadım ama eskisi gibi değil. Sorun çözüldü sayılır ama kendiliğinden işlemci hızı biosdan nasıl düşmüş anlamış değilim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,829
Üyeler
165,080
Son üye
BgR1
Top Bottom