Anlamsız CPU sıcaklığı

UncleSam

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım 8 gün önce servisten geldi bakım için göndermiştim garantisi bitmek üzere diye. Cihazıma Windows 11 işletim sistemini kurdum. 2 gün önce oynadığım oyunda cihazımın 96 derece sıcaklığa ulaştığını fark ettim. Serviste bakım için gerekli özenin gösterilmediğini düşünüp kendi bakımımı yapma kararı aldım ve bilgisayarı açıp tozlarını temizleyip macununu yeniledim düzgün bir biçimde. Lakin bu sorunuma sadece 3 derecelik bir çözüm oluşturdu yani mevcut sıcaklık artık 93 derece. Bu durumu daha önce yaşamadığım için yazılımsal veya işletim sisteminden kaynaklı olabileceğini düşündüm ve emin olmak için deneyimli insanların görüşlerini almaya geldim. Sistemimi ve aldığım ekran görüntülerini paylaşacağım.

Excalibur G900 10. nesil
i7 10750H
16 GB RAM (tek slot)
Intel UHD Graphics
Nvidia RTX 2060
Orijinal işletim sistemi ve güncel.

Ekler

• Oyunda.png
    Oyunda.png
    157.9 KB · Hit: 57
  • Sistem Boşta.png
    Sistem Boşta.png
    152.5 KB · Hit: 57
  • Oyunda2 .png
    Oyunda2 .png
    322.4 KB · Hit: 34
  • Sistem Boşta2.png
    Sistem Boşta2.png
    378.7 KB · Hit: 39
10. nesil işlemciler ısınır, undervolt yada underclock denemek lazım.

10. nesil işlemciler ısınır, undervolt yada underclock denemek lazım.
Isınmasını 90 dereceye kadar normal karşılayabilirim. Lakin dediğim gibi daha önce hiç 96 dereceyi görmedi ve 90 derecenin üstüne çıkmamıştı. Acaba Windows 10 a geri dönüp işlemci sürücülerini kontrol mu etsem?

Isınmasını 90 dereceye kadar normal karşılayabilirim. Lakin dediğim gibi daha önce hiç 96 dereceyi görmedi ve 90 derecenin üstüne çıkmamıştı. Acaba Windows 10 a geri dönüp işlemci sürücülerini kontrol mu etsem?
hocam win11 sıkıntılı bir yazılım zaten. Win 10 a geri dönmenizi tavsiye ediyorum. ayrıca termal macun kontrolü yapın

hocam win11 sıkıntılı bir yazılım zaten. Win 10 a geri dönmenizi tavsiye ediyorum. ayrıca termal macun kontrolü yapın
Konuda macun yenilendiğimi belirtmiştim hocam yinede teşekkür ederim ilerleyen saatler içersinde win 10 a geri dönüp sonuçları değerlendireceğim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,325
Üyeler
200,345
Son üye
guney0101

Geri