Neler Yeni

Anlayan varsa yurtdışından direksiyon seti almayla ilgili bişey sorucam

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
snop02
Hocam önceki olayları unutun yeni bir planım var bi akrabamın uçakla hollandaya gidip uçakla döneceğini öğrendim hollandada birinin yanında kalacaklarmış yani amazondan alacaklar illa bir teknoloji marketine gitmelerine gerek yok.1 tane logitech g29,1 tane xbox kolu, 1 tane de xbox şarj kiti alıcam şarj kiti 50 eurodan az onda vergi iadesi olmuyor da g29 250€ xbox kolu da 62€ bi sayfada okuduğuma göre 50€ üstünde oluyormuş sizce getirmelerinde bir sıkıntı olur mu?
Giden kişinin Tr pasaporu (ab çift vatandası kesinlikle olmayacak)varsa ve bu pasaport ile alış veriş yaptıysa havaalanında faturayı gümrüge onaylatıp (blue…) ismini tam hatırlayamadım noktasında taxfree alabiliyor.
Fatura kesinlikle Tr pasaportuna kendi adına olmali. linkini bir ara atarım oraya sorsan daha iyi olur onlar sürekli bu konuda konusuyorlar…
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buradan konussan bu işlemleri yapanlar var NL veD den tel ps5 fln alanlar, onlar daha fazla yardımcı olurlar…

Giden kişinin Tr pasaporu (ab çift vatandası kesinlikle olmayacak)varsa ve bu pasaport ile alış veriş yaptıysa havaalanında faturayı gümrüge onaylatıp (blue…) ismini tam hatırlayamadım noktasında taxfree alabiliyor.
Fatura kesinlikle Tr pasaportuna kendi adına olmali. linkini bir ara atarım oraya sorsan daha iyi olur onlar sürekli bu konuda konusuyorlar…

Buradan konussan bu işlemleri yapanlar var NL veD den tel ps5 fln alanlar, onlar daha fazla yardımcı olurlar…
Alacagın ürün ebat vüyükse Tr de gümrükte kesin takılır bilgine %20 gümrük vergisi ödersin kesin gibi..
Ben mesela bizim para pul olmadan Bg den dünya kdr pc parcasi getirmiştim dereköyden, diger sınır kapılarına göre daha sakin ve fazla incelemiyorlardı aracı..
Ama son zmnlarda uyusturucu ve karapara yüzünden gümrükten geçiş sans işi yani..

Son düzenleme:

Ogxzcxn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Oğuzcan

Alacagın ürün ebat vüyükse Tr de gümrükte kesin takılır bilgine %20 gümrük vergisi ödersin kesin gibi..
Ben mesela bizim para pul olmadan Bg den dünya kdr pc parcasi getirmiştim dereköyden, diger sınır kapılarına göre daha sakin ve fazla incelemiyorlardı aracı..
Ama son zmnlarda uyusturucu ve karapara yüzünden gümrükten geçiş sans işi yani..
Hocam valla yardımın için çok teşekkürler

Ya hocam şuan konuştum akrabayla da benim işler baya karıştı logitech g29u sonra başka bir yolla almaya çalışıcam ama yakın zamanda o akrabam gidicek hollandaya xbox kolu ve xbox şarj kiti alıp bavulunda türkiyeye kutusuyla getirebilir mi vergi iadesiyle fln uğraşmayacağım şuanlık merak ettiğim orda alıp kutusuyla direkt bavula koyup getirebilir mi?

Son düzenleme:

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
snop02
Kutusuyla getirir, ama Tr gümrükte gümrük vergisi ödeyebilir/ödemeyedebilir..
Tamamen gümrük memurunun insiyatifine kalmış…
Öderse %20 bilgine…

Dahası  
Reaksiyon skoru
571
İsim
Paşadöner
Merhaba yurt dışından ürün getirme konularından anlayan biri varsa bir şey sormak istiyorum bizim tanıdığımız bi tanıdık tırcı var zaman zaman yurtdışına çıkıyor eğer yurt dışından bir şey istiyorsak alıyor getiriyor zamanında hep giyim ürünü gibi şeyler istedik getirdi ben logitech g29 almayı düşünüyorum yurt dışından alıp getirmesi ile ilgili bir problem yaşanır mı? Bir de getirince vergi ödemek fln gerekicek mi? (Birkaç tane almaycağım sadece 1 tane direksiyon seti)
Hocam oralardan getirmisken g29 dan daha iyi bir şey alin bence üzerine az daha katıp sonuçta bir kere alıyorsunuz

Ogxzcxn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Oğuzcan
Kutusuyla getirir, ama Tr gümrükte gümrük vergisi ödeyebilir/ödemeyedebilir..
Tamamen gümrük memurunun insiyatifine kalmış…
Öderse %20 bilgine…
Gümrük vergisini ödememenin bir yolu varmı kutuda olmasa fln yüne de ödüyor muyuz

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
snop02
Gümrük vergisini ödememenin bir yolu varmı kutuda olmasa fln yüne de ödüyor muyuz
Ebat büyükse, dikkat çekerse Dedigim gibi tamamen gümrügün insiyatifine kalmış,
Derseler ki bunlar gümrüge tabi ödetirler gibi…
Ortam sakin olur “ çocuga yılbaşı veya dogum günü hediyesi aldım” fln derse hani belki.. şans işi..

Ogxzcxn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Oğuzcan
Ebat büyükse, dikkat çekerse Dedigim gibi tamamen gümrügün insiyatifine kalmış,
Derseler ki bunlar gümrüge tabi ödetirler gibi…
Ortam sakin olur “ çocuga yılbaşı veya dogum günü hediyesi aldım” fln derse hani belki.. şans işi..
Hocam yani max olabilecek şey %20 gümrük vergisi ödemeleri demi? Ceza yeme gibi bir riskleri yok

thec2o

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Cemre Can Özdemir
Merhaba yurt dışından ürün getirme konularından anlayan biri varsa bir şey sormak istiyorum bizim tanıdığımız bi tanıdık tırcı var zaman zaman yurtdışına çıkıyor eğer yurt dışından bir şey istiyorsak alıyor getiriyor zamanında hep giyim ürünü gibi şeyler istedik getirdi ben logitech g29 almayı düşünüyorum yurt dışından alıp getirmesi ile ilgili bir problem yaşanır mı? Bir de getirince vergi ödemek fln gerekicek mi? (Birkaç tane almaycağım sadece 1 tane direksiyon seti)
hiçbir sıkıntı olmaz yalnız kutunun açılması gerekiyor önlem olarak, kutudan çıkarıp getirsin kutuyu da katlar bir yere koyar o tanıdığınız. her ihtimale karşın bunu yap dostum onun dışında vergi falan olmaz..

Ogxzcxn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Oğuzcan
hiçbir sıkıntı olmaz yalnız kutunun açılması gerekiyor önlem olarak, kutudan çıkarıp getirsin kutuyu da katlar bir yere koyar o tanıdığınız. her ihtimale karşın bunu yap dostum onun dışında vergi falan olmaz..
Xbox kolu kutusu gibi küçük bi kutu olsa da gerekli mi?

Top Bottom