Anlık Drop ve %99 FPS Kaybı

Reaksiyon skoru
6
Arkadaşlar merhaba

Öncelikle sistemim şu şekilde:
-Sapphire Nitro 6700XT
-8x8 16GB RAM
-13400F CPU
-FSP Hydro 850W PSU
-Asus H610MK-D4

Genel olarak tüm oyunlarda, eski yeni fark etmiyor ani drop yiyorum. İşletim sistemini yeni kurup neredeyse hiçbir program kurmadan Yüksek Perf. güç ayarı, oyun modu vs. sistemsel düzenlemeleri yaptım fakat yine aynı. Samsung NVME'ye ait tool indirerek sağlık ve diğer testlerini yaptım diskte sorun yok, ısı değerlerini kontrol ediyorum ekran kartı maks. 55, cpu maks. 60 dereceyi geçmiyor. Sorunun tam olarak kaynağını bulamadım. Desteğinizi bekliyorum.

birden bire mi başladı sorun ne zamandır var
Genel olarak hep bi performans kaybı var gibiydi fakat göz ardı ediyordum. Böyle eski bir oyunda da drop yapınca artık üstüne gitmeye karar verdim. Bazen windows içerisinde sistem komple 1 saniye donup geri geliyor, fakat bu çok nadir, oyunlarda ki drop gibi değil.

Arkadaşlar merhaba

Öncelikle sistemim şu şekilde:
-Sapphire Nitro 6700XT
-8x8 16GB RAM
-13400F CPU
-FSP Hydro 850W PSU
-Asus H610MK-D4

Genel olarak tüm oyunlarda, eski yeni fark etmiyor ani drop yiyorum. İşletim sistemini yeni kurup neredeyse hiçbir program kurmadan Yüksek Perf. güç ayarı, oyun modu vs. sistemsel düzenlemeleri yaptım fakat yine aynı. Samsung NVME'ye ait tool indirerek sağlık ve diğer testlerini yaptım diskte sorun yok, ısı değerlerini kontrol ediyorum ekran kartı maks. 55, cpu maks. 60 dereceyi geçmiyor. Sorunun tam olarak kaynağını bulamadım. Desteğinizi bekliyorum.

Biosda resize bar ayarı var mı ? Varsa açık mı ?

Biosda resize bar ayarı var mı ? Varsa açık mı ?
1706643195171.png

Bu tür performans ayarlarının hepsini yapmadan sistemi kullanmıyorum

Resize bar kapatıp denermisiniz, ama bios üzerinden açık ise ordan kapatın, yine uygulamada da kapalı olsun.
FPS 144 Sabit. Asla oynamıyor ama öyle dalgalanma vs. yok. Fakat %99 FPS ara ara aniden 35-50'lere düştüğü için drop girmeye devam ediyor. Resize Bar kapalı şekilde denedim drop yiyorum yine.

1706643949939.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,141
Üyeler
183,389
Son üye
Serhadreis
Geri