Neler Yeni

ANLIK FPS DÜŞÜŞÜ

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ulaş Sağlam
Merhaba arkadaşlar,

Kendime bir sistem topladım. Fazla oyun meraklısı değilim render ile uğraşıyorum genelde. Sorum şudur ; oyun oynarken anlık fps düşüşleri oluyor yani takılıyor 20 30 fpslere düşüyor. Bu neden kaynaklanır sıcaklık değerlerinden anlamadım kasanın kapağı sürekli kapalı ve odamda sıcak kasanın soğutmasında problemmi var ? Sistem özelliklerini aşağı yazdım. Ekstra olarak şunuda ekliyeyim oyun hddye kurulu ve hdden arada bir ilk açıldığında içindeki motorun rampa sesini çıkartıyor yani harddiskteki bir problemden dolayı kendini yeniden başlatıyor gibime geliyor ancak oyun kapanmıyor 2-3 saniye donduktan sonra devam ediyor. Sistemdeki donanımlarda herhangi bir uyuşmazlık varmı ve ek teki resimlere bakmanızı rica ediyorum.

ANAKART: ASUS TUF B360-PLUS GAMING 2666MHz
İŞLEMCİ : INTEL Core i5 9600K 3.7GHz
EKRAN KARTI : MSI GeForce GTX1660Ti GAMING X 6GB
RAM 1: Crucial 8GB Ballistix Sport LT GRAY v3 DDR4 2400Mhz
RAM 2: GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz
İŞLEMCİ FANI: RAMPAGE WIND CHILL-320 120MM
GÜÇ KAYNAĞI: RAMPAGE RMP-500-80P 500W +80PLUS
SSD: Samsung 500GB 860 EVO
HDD: WD Blue 1TB 7200RPM

FAR CRY 5 ULTRA AYARDA
düşük ayarlar.png

DÜŞÜK AYARDA
ultra ayarda.png

Ekler

• 20200410212300_IMG_1490 (1)-min.jpg
    20200410212300_IMG_1490 (1)-min.jpg
    1.5 MB · Hit: 49
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft
Oynadığınız oyun işlemciyi aşırı zorluyor gibi görünüyor işlemci kullanım değerlerinden. Grafik ayarlarını düşürünce de sorun devam ediyor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ulaş Sağlam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oynadığınız oyun işlemciyi aşırı zorluyor gibi görünüyor işlemci kullanım değerlerinden. Grafik ayarlarını düşürünce de sorun devam ediyor mu?

Yektacan merhaba,

resimlerde düşük ve ultra ayarları paylaştım değerleri kendine göre nasıl yorumluyorsun ?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
İşlemciniz oyun oynarken 82 derece alıyor bu yüksek bir değer ben stok soğutucu ile 68-70 derece alıyorum. Soğutucuyu değiştirmenizi öneririm render performansınız artar. Sorunuza gelecek olursak evet büyük ihtimalle HDD'den kaynaklanıyor. Zamanında laptopum da donuyordu önce sizin gibi 2-3 saniye donuyordu zamanla ilerledi sonra HDD yandı. Gidip değiştirdim yeni HDD taktım ve bütün sorun çözüldü.

Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft
Yektacan merhaba,

resimlerde düşük ve ultra ayarları paylaştım değerleri kendine göre nasıl yorumluyorsun ?

Evet attığınız fotoğrafları inceledim de bu FPS düşme durumu sadece yüksek ayarda iken mi oluyor ayarlar düşükken de mi oluyor onu sormuştum.

Bu arada ayarlar yüksekken oynamak daha mantıklı çünkü ayarları düşürünce darboğaz olduğu görülüyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ulaş Sağlam
İşlemciniz oyun oynarken 82 derece alıyor bu yüksek bir değer ben stok soğutucu ile 68-70 derece alıyorum. Soğutucuyu değiştirmenizi öneririm render performansınız artar. Sorunuza gelecek olursak evet büyük ihtimalle HDD'den kaynaklanıyor. Zamanında laptopum da donuyordu önce sizin gibi 2-3 saniye donuyordu zamanla ilerledi sonra HDD yandı. Gidip değiştirdim yeni HDD taktım ve bütün sorun çözüldü.

keremcnsz24 merhaba,

Soğutucum büyük bir gövdeye sahip, işlemcide turbo boost olduğu için hız aşırtma yapmadım neden bu kadar ısınırki ? Termal macunu alalı 2-3 yıl oldu yakın zamanda yeniledim. Termal macun eskidiğinden olabilirmi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet attığınız fotoğrafları inceledim de bu FPS düşme durumu sadece yüksek ayarda iken mi oluyor ayarlar düşükken de mi oluyor onu sormuştum.

Bu arada ayarlar yüksekken oynamak daha mantıklı çünkü ayarları düşürünce darboğaz olduğu görülüyor.

Darboğaz olduğunu nasıl anlıyoruz peki ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft
keremcnsz24 merhaba,

Soğutucum büyük bir gövdeye sahip, işlemcide turbo boost olduğu için hız aşırtma yapmadım neden bu kadar ısınırki ? Termal macunu alalı 2-3 yıl oldu yakın zamanda yeniledim. Termal macun eskidiğinden olabilirmi ?

Darboğaz olduğunu nasıl anlıyoruz peki ?

İşlemci kullanımı çok yükselince %90 falan, darboğaz olma ihtimali artıyor ancak sizin kullandığınız işlemci kötü değil ve 1660ti yi kesinlikle çok iyi beslemeli. Arkadaşın dediği gibi HDD'den kaynaklı da olabilir. Onu da kontrol edin oyundayken.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
keremcnsz24 merhaba,

Hocam işlemciniz neredeyse 100w bir güce sahip bu yüzden çok ısınıyor. Soğutucunuz da demek ki buna yeterli gelmiyor, kasa hava akışınız kötü olabilir yan camı açık bırakın 2 haftada bir falan tozlarını alın. Fakat yine pek etki etmeyebilir bütün olay soğutucu da yatıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ulaş Sağlam
Hocam işlemciniz neredeyse 100w bir güce sahip bu yüzden çok ısınıyor. Soğutucunuz da demek ki buna yeterli gelmiyor, kasa hava akışınız kötü olabilir yan camı açık bırakın 2 haftada bir falan tozlarını alın. Fakat yine pek etki etmeyebilir bütün olay soğutucu da yatıyor.

Eğer sorun sıcaklık ise sıvı soğutmaya geçebilirim problem değil ancak kesin sıcaklık olduğuna eminmisiniz

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Eğer sorun sıcaklık ise sıvı soğutmaya geçebilirim problem değil ancak kesin sıcaklık olduğuna eminmisiniz
Öncelikle HDD'yi değiştirmenizi öneririm sıvı soğutma o kadar gerekli değil. PSU'yu ne zaman aldınız? Birkaç sene oldu mu? Rampage, Everest, Frisby gibi markalar PSU konusunda başarısız uzun kullanım sonucu sıkıntılar oluyor. Çok gördüm. PSU'dan bile kaynaklanıyor olabilir net bir şey söyleyemem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ulaş Sağlam
Öncelikle HDD'yi değiştirmenizi öneririm sıvı soğutma o kadar gerekli değil. PSU'yu ne zaman aldınız? Birkaç sene oldu mu? Rampage, Everest, Frisby gibi markalar PSU konusunda başarısız uzun kullanım sonucu sıkıntılar oluyor. Çok gördüm. PSU'dan bile kaynaklanıyor olabilir net bir şey söyleyemem.
Psu alalı 2-3 sene oldu. 1 kere içindeki kondansatör patladı garantide yaptırdım. O günden sonra bir sıkıntı olmadı.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Psu alalı 2-3 sene oldu. 1 kere içindeki kondansatör patladı garantide yaptırdım. O günden sonra bir sıkıntı olmadı.
Büyük ihtimalle PSU sıkıntılı çok uzun zaman olmuş ve patlamış :d Sonradan düzeltmiş olsanız bile sonuçta 3 sene olmuş ve bu tür markaların ucuz olmasının nedeni bu, kalitesizler dediğiniz gibi patlama olabilir ve %80 2-3 senelik uzun vadede üzüyor. Verdiği güç sisteme yetmiyor olabilir PSU değiştirmeniz de iyi olur. Sorunlarınız çözülür HDD ve PSU değiştirme ile. Corsair, Zalman, High Power gibi kaliteli markalardan alın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ulaş Sağlam
Büyük ihtimalle PSU sıkıntılı çok uzun zaman olmuş ve patlamış :d Sonradan düzeltmiş olsanız bile sonuçta 3 sene olmuş ve bu tür markaların ucuz olmasının nedeni bu, kalitesizler dediğiniz gibi patlama olabilir ve %80 2-3 senelik uzun vadede üzüyor. Verdiği güç sisteme yetmiyor olabilir PSU değiştirmeniz de iyi olur. Sorunlarınız çözülür HDD ve PSU değiştirme ile. Corsair, Zalman, High Power gibi kaliteli markalardan alın.
Kasanın kapağını açtım şuan ortalama gpu ve cpu sıcaklığı ortalama 65 derece yani baya düştü. Termal macunum çin malı 10 liralık macun ilk olarak onu değiştireceğim sonrasında kasanın soğutmasına takviye yapacağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,036,209
Üyeler
164,269
Son üye
trhjkliur987
Top Bottom