AOC 24G2SPU/BK Kronik Sorunlu Çıktı

Hikayeli oyunlar
VA panel çöp, alınmaz ön yargısını beyninizden çıkartarak yazıyı okuyun.

Hikayeli oyunlar için VA panel çok daha iyi. Ghosting sorunlu VA panel monitörünüzde bile siyahların çok koyu olduğunu ve keyif verdiğini fark etmişsinizdir.
Ghosting ve gecikme durumu VA panele göre çok iyi, 24G4X monitörünüz ile çok benzer ve yüksek renk gamutu sunan ve VA panel olduğu için çok yüksek kontrast oranına sahip bir monitör. Pivot ve yükseklik ayarı da var. Profesyonel incelemeciler tarafından onaylanmış bir model istersen atayım.

2023'ün kasım ayında aldığım AOC 24G2SPU/BK 165Hz 1ms monitörümün yaklaşık 1 yıl öncesinde başlayan probleminin zaman geçtikte büyümesinden dolayı ve garanti zamanımın gelmesinden dolayı forumlarda araştırmalarım sonucu kronik bir panele sahip olduğunu öğrendim. İtopya'dan aldığım için elektronik ürünlerinde galiba 2 yıllık bir garantisi vardı. Ve bu süre yaklaştı şimdi monitörü gönderip panel değişimi falan mı yaptırmalıyım yoksa ürün değişimi falan mı yaptırmalıyım?
-değişim yaptırırsam hangi modeli tercih etmeliyim?

Daha önce böyle bir şey ile uğraşmadığım için pek bilgim yok, böyle bir sorun yaşayıp sorunu çözüme kavuşmuş hocalarım mümkünse bilgilerinizi ve önerilerinizi paylaşır mısınız?

Monitörde problemin başladığı ilk zamanlardaki ve şu anki güncel durumu aşağıda mevcut.

İlk zamanlar monitörün alt çerçevesine yakın ve sağdan sola şeklinde şerit halindeydi.

Şu an bu şekilde + alttaki Windows çubuğunu büyütmediğim zaman görmemin imkanı olmuyor maalesef orası tamamen çalışmıyor gibi.
ekstra olarak 2 kırmızı arası monitörün kendi çerçevesi. kırmızı ile yeşil çizgi arası monitörün paneli.

monitör.png

monit.png
Ben de 12.10.2023 tarihinde AOC 24G2SP almıştım ve 4 gün önce aynı arızadan dolayı kargoyla garantiye yolladım. Yollamadan önce kaç yıl garantisi olduğunu merak edip sorduğumda 36 ay dediler. Yani garanti sürenin bitmesine 1 yıldan uzun bir süre var.
ekranın alt kısmı.webp

Ben de 12.10.2023 tarihinde AOC 24G2SP almıştım ve 4 gün önce aynı arızadan dolayı kargoyla garantiye yolladım. Yollamadan önce kaç yıl garantisi olduğunu merak edip sorduğumda 36 ay dediler. Yani garanti sürenin bitmesine 1 yıldan uzun bir süre var.
Alıntıyı görüntüle
Knk şaka olmalı yeminle bende de böyle olmuştu bende gönderdim sıfırını bekliyorum. 24G2SPUlarda sorun var sanırım şaka gibi bu benşm dışımda gördüğüm son 10 günde 6. Vaka
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

VA panel çöp, alınmaz ön yargısını beyninizden çıkartarak yazıyı okuyun.

Hikayeli oyunlar için VA panel çok daha iyi. Ghosting sorunlu VA panel monitörünüzde bile siyahların çok koyu olduğunu ve keyif verdiğini fark etmişsinizdir.
Ghosting ve gecikme durumu VA panele göre çok iyi, 24G4X monitörünüz ile çok benzer ve yüksek renk gamutu sunan ve VA panel olduğu için çok yüksek kontrast oranına sahip bir monitör. Pivot ve yükseklik ayarı da var. Profesyonel incelemeciler tarafından onaylanmış bir model istersen atayım.
At at dostum inceleyeyim

Knk şaka olmalı yeminle bende de böyle olmuştu bende gönderdim sıfırını bekliyorum. 24G2SPUlarda sorun var sanırım şaka gibi bu benşm dışımda gördüğüm son 10 günde 6. Vaka

At at dostum inceleyeyim
Kronik denmesinin bir sebebi var. Ama alırken renk gamutu aşırı iyi bir monitör diye seviniyorduk. :peeposad:

Tecnopatın imcelemesinden sonra kesin almıştım. Daha 1 sene oluyor olmuyor 10. Ayı falan
Firma muadil-daha iyi bir ürünle değişim sağladığı için büyük bir sorun olarak görmüyorum. Gelene kadar 60 Hz yan monitörle idare edeceğim. Ancak tek monitör olarak kullananlar için beklemek işkence olacak.

Firma muadil-daha iyi bir ürünle değişim sağladığı için büyük bir sorun olarak görmüyorum. Gelene kadar 60 Hz yan monitörle idare edeceğim. Ancak tek monitör olarak kullananlar için beklemek işkence olacak.
Bende de allahtan msı 75hz eski monitörü var yoksa çok kötü bir durum. Bakalım bana şey dediler eski model o yüzden aynısından veremeyiz ama muadilini öneririz kabul ederseniz göndeririz dediler

İlk defa kendimi şanslı hissettim, aynı modelde ben yaşamadım problemi. Geçmiş olsun hocam

hocam size hangi modeller sunuldu, o evreye gelebildiniz mi?

hocam ben monitörü aldıktan yaklaşık 1 yıl sonra bu sorunlar başladı ve zaman geçtikçe ilerledi. senin monitör yeniyse sanada geçmiş olsun.
evet aynı şekilde benimde öyle oldu 1 yıl tamamen sorunsuz kullanmıştım daha sonrasında windows çubuğunun bulunduğu kısımda boydan boya çizgi çıktı ve daha sonrasında tüm ekrana aynı şekilde yayıldı

Alıntıyı görüntüle
hocam içime su serptiniz valla 2 yıl diye tedirgin oluyordum şimdi sizin yorumunuzu görüp aldığım siteden baktığımda 3 yıl yazdığını gördüm rahatladım yeminle

Son düzenleme:
Monitörü kapatıp iki gezmeye gitmiştim, geldim açtım resimdeki ekran çıktı. Kapa aç yapınca düzeldi ama sorun büyür mü ilerde sizce?
1759671440148.webp

Geri