Neler Yeni

AOC AG275QXN monitörünü iade etmeli miyim?

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Kanka telegramdan çekip yüklediğim için büyük ihtimal artmaz dediğin gibi :D Olay şu ya gözümün alışması lazım bu panele + monitöre. Garip geliyor biraz
Şuan bir şikayetiniz var mı renkler konusunda? VG248QG ile kıyaslayınca şuan nasıl?

Zechion

80+ Silver

FatZeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
İlker Mutlu Fil
Şuan bir şikayetiniz var mı renkler konusunda? VG248QG ile kıyaslayınca şuan nasıl?
Yani renkler daha canlı bazen bu blurumsu gibi şeyler kafamı karışıttrıyor tek renkte misal youtube'un arka yan gri renkleri vs aynı gibi ama

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Hocam elinizde AOC C27G2AE ICC'i var mı acaba ? Agon için verdiğinizi yaptım da eğer ki benim monitörümün ki varsa o daha iyi olacaktır.
Malesef yok.

Yani renkler daha canlı bazen bu blurumsu gibi şeyler kafamı karışıttrıyor tek renkte misal youtube'un arka yan gri renkleri vs aynı gibi ama
Blurumsu şeylerden kastınızı anlamadım ama artık renklerden genel anlamda memnunsanız iade etmeyin derim, sisteminiz için en uygun çözünürlük 2K. 2K VA monitörler arasından alınabilecek bir modeli kullanıyorsunuz, çoğu 2K VA panel yüksek tepki süresi nedeniyle kötü deneyim yaşatıyor.

Bu monitörü iade etseniz yerine alabileceğiniz 2K IPS model olan m27q ile karanlık sahne kıyaslaması:

Nerden Buluyorsunuz peki kaynak varmı
İnternetteki herhangi bir kaynaktan, sizin ICC profilini buradan aldım:

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Mert Demir
Malesef yok.

Blurumsu şeylerden kastınızı anlamadım ama artık renklerden genel anlamda memnunsanız iade etmeyin derim, sisteminiz için en uygun çözünürlük 2K. 2K VA monitörler arasından alınabilecek bir modeli kullanıyorsunuz, çoğu 2K VA panel yüksek tepki süresi nedeniyle kötü deneyim yaşatıyor.

Bu monitörü iade etseniz yerine alabileceğiniz 2K IPS model olan m27q ile karanlık sahne kıyaslaması:

İnternetteki herhangi bir kaynaktan, sizin ICC profilini buradan aldım:
Tamama basınca daha canlandı monitör isteiğim gibi oldu biraz daha parlak seviyorum Eyw

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Mert Demir
Evet, parlaklığı kendinize göre ayarlayın.

Zaten çoğu default ayarlara yakın.
Son bir şey soracağım mesela benim yazılarda bazen pikseller belli oluyor mesela G kelimesinde yarım daire kısmı biraz tırtıklı gözüküyor bunun için herhangi yapabileceğimiz bir şey varmı sizin attığınız fotoğrafta hiç piksel gözükmüyor nerdeyse

Reav

80+ Silver

FatZeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
İlker Mutlu Fil
Yani bilmiyorum 27'inç 'e alışmam uzun sürecek gibi biraz. Ek olarak valo vsde oynuyorum 360hz 1080p mi alsam dedim de olay yine el kolda bitiyor ek bir şey katacğını sanmıyorum. Lakin herkes 2k monitörde kalmam konusunda uyarıyor bilemedim. @Adriatique

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Son bir şey soracağım mesela benim yazılarda bazen pikseller belli oluyor mesela G kelimesinde yarım daire kısmı biraz tırtıklı gözüküyor bunun için herhangi yapabileceğimiz bir şey varmı sizin attığınız fotoğrafta hiç piksel gözükmüyor nerdeyse
Windows arama çubuğuna ClearType yazıp gözünüze en iyi gelen seçenekleri işaretleyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani bilmiyorum 27'inç 'e alışmam uzun sürecek gibi biraz. Ek olarak valo vsde oynuyorum 360hz 1080p mi alsam dedim de olay yine el kolda bitiyor ek bir şey katacğını sanmıyorum. Lakin herkes 2k monitörde kalmam konusunda uyarıyor bilemedim. @Adriatique
Siz hissetmeseniz bile ek bir şey illaki katacaktır ama iş yine kolda bitiyor dediğiniz gibi. Sisteminiz için olması gereken çözünürlük bu, Valo CS için 1080p 360Hz alsanız grafiğin ön planda olduğu oyunlarda, günlük kullanımda veya bir şey izlerken daha kötü bir deneyim yaşayacaksınız.

Son düzenleme:
Top Bottom