Neler Yeni

Ara kabloya bağlı olan buzdolabı sebebiyle klavye mouse kapanıp açılması

phopshen

80+ Bronze
Arkadaşlar ara kabloda minik buzdolabının, modemin ve bilgisayarımın fişi takılı. Buzdolabı her motorunu çalıştırdığında kapattığında benim klavye ile farem kapanıp açılıyor. Oyundayken takılı kalıyorlar, en son bastığım tuşa basarsam düzeliyor. Bazen de klavye ile mouse hepten kapanıyor kablosunu çıkarıp takmak gerekiyor. Birkaç ay önce bu saçma sebepten ötürü format attım çünkü klavye hepten kapanıyordu o zaman kabloyu çıkarıp takmak işe yaramıyordu tek çare format olmuştu. Oda da başka priz yok, eşyaların yerleri değiştirme imkanım da yok maalesefki. Bunun çözümünü nasıl bulabilirim? Ciddi kişilikler yazarsa sevinirim

FurkanCag

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Furkan Çağlayan
Birader motor her caliştığında 4 kat fazla amper ceker yabi buda guç kaynaginda zorlama yapıyor o yuzden sen klavye ve mouse da hissediyosun bilgisayarına zarar gelmiyecek sekilde
Buzdolabı,camasır,bulasık gibi buyuk ev aletlerinde ayrı ayrı faz gitmesi lazım kısaca sigirtadan pc icin hat yaptır

phopshen

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Birader motor her caliştığında 4 kat fazla amper ceker yabi buda guç kaynaginda zorlama yapıyor o yuzden sen klavye ve mouse da hissediyosun bilgisayarına zarar gelmiyecek sekilde
Buzdolabı,camasır,bulasık gibi buyuk ev aletlerinde ayrı ayrı faz gitmesi lazım kısaca sigirtadan pc icin hat yaptır
Öyle bir imkanım yok :/

Awsed

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Zeynel Çalık
ara kablonun telleri ince zaten bir zaman sonra kaldırmaz o yükü yanar. nalburdan bir tane sıva üstü priz alıyorsun bi tane de 50 şer santim 2.5mm lik kablo alıyorsun priz kapağını aldırıp sıva üstü prize hat çekiyorsun ve mini buz dolabını ona takıyorsun problem çözülüyor

phopshen

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ara kablonun telleri ince zaten bir zaman sonra kaldırmaz o yükü yanar. nalburdan bir tane sıva üstü priz alıyorsun bi tane de 50 şer santim 2.5mm lik kablo alıyorsun priz kapağını aldırıp sıva üstü prize hat çekiyorsun ve mini buz dolabını ona takıyorsun problem çözülüyor
Reis yaşım 18'den küçük. Bana göre bir çözüm yok mudur

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Sorun çözülmedi maalesefki. Buzdolabı yine kapanınca klavye ile farede kapanıyor :confused:

Buzdolabı fazla akım çekmez. Evin elektrik tesisatında sorun olabilir. Avometre ile ölçüm yapmanızı öneririm.

Tek bir prizde tost makinesi + elektrikli infrared ısıtıcı + laptop çalıştırmışlığım var. Toplamda 3.8 kWh ediyor. Ev prizleri de maksimum bu değeri sunabilir zaten. (230V - 16A)

Zorlandığı taktirde ve çoklu şartel olduğu sürece maksimum 8 kWh güç bindirilebilir. Birçok evde böyle bir tüketim olmaz.

Son düzenleme:

phopshen

80+ Bronze
Buzdolabı fazla akım çekmez. Evin elektrik tesisatında sorun olabilir. Avometre ile ölçüm yapmanızı öneririm.

Tek bir prizden Tost makinesi + elektrikli ısıtıcı + laptop çalıştırmışlığım var. Toplamda 3.8 kWh ediyor. Ev prizleri de maksimum bu değeri sunabilir zaten. (230V - 16A)

Zorlandığı taktirde ve çoklu şartel olduğu sürece maksimum 8 kWh güç bindirilebilir. Birçok evde böyle bir tüketim olmaz.
bina eski ondan kaynaklı sanırım dediğiniz gibi

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji