Neler Yeni

Araba hem çok yakıyor hem gitmiyor sebebi nedir?

Mert_007

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Mert_007
Discord
Mert_Aga_007#2490
bircok sebebi olabilir eger arac kalkısta zorlanıyor bagırıyorda gitmiyorsa baskı balatanızda bitmiştir eksoz tıkalıdır bakmak lazım tek tek..
Hocam araba otomatikte tıkanmış olabilir genelde şehir içi kullanıyoruz o yüzden kurum vs. Yüzünden büyük ihtimal tıkanmıştırda bu daha çok yakmasına sebep olur mu?

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Talat
Hocam araba otomatikte tıkanmış olabilir genelde şehir içi kullanıyoruz o yüzden kurum vs. Yüzünden büyük ihtimal tıkanmıştırda bu daha çok yakmasına sebep olur mu?
Devirli kullanmıyorsanız ondandır..

Mert_007

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Mert_007
Discord
Mert_Aga_007#2490
Devirli kullanmıyorsanız ondandır..
Hocam devirle değilde mesela eskiden araç 2000-3000 devir arasında giderken araç hızlanıyordu atikti alıp götürüyordu ivmeyi hissediyordun şimdi hissetmiyorsunda bugün götürdük tüp için çok yaktığı için kaçak falan var mı diye yokmuş tüpe ayar yaptı beyinden şimdi düzeldi gibi daha seri götürüyor yakıt için şuan henüz tam bir şey söyleyemem herkese yardımları için teşekkür ederim

BURAKARMAĞAN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
burak armağan
Herkese iyi forumlar araba normalde şehir dışı tüpte 400km civarı yaparken bu sefer 320 kilometre falan yaptı ve geçen zamanlara göre gitmiyor gibi geliyor en son sibop ayarı ve gergi bilyası ile V kayışını değiştirmiştik bunlardan kaynaklanıyor olabilir mi araç Honda Civic 2008 model
arabayı bilgisayara bağlayıp lpg ayarı yaptılarmı

Mert_007

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Mert_007
Discord
Mert_Aga_007#2490
Hocam devirle değilde mesela eskiden araç 2000-3000 devir arasında giderken araç hızlanıyordu atikti alıp götürüyordu ivmeyi hissediyordun şimdi hissetmiyorsunda bugün götürdük tüp için çok yaktığı için kaçak falan var mı diye yokmuş tüpe ayar yaptı beyinden şimdi düzeldi gibi daha seri götürüyor yakıt için şuan henüz tam bir şey söyleyemem herkese yardımları için teşekkür ederim
şimdi anladım siz onu tıknmasına devirsiz demişsiniz ben gitmiyor diye dediniz sandım :D evet evet genelde şehir içi ve devirsiz
Mesaj otomatik birleştirildi:

arabayı bilgisayara bağlayıp lpg ayarı yaptılarmı
evet bugün onu yaptılar

yenigeldim

80+ Silver
Aynı sorun bende de vardı. LPG enjektörü zamanla eskiyor. Motora gaz yeterince veremiyor. 2000 civarı bi masrafı var. bazıları kolaya kaçıp gaz ayarı yapıp yolluyor enjektöre baktır. hangi ildesin

BURAKARMAĞAN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
burak armağan
şimdi anladım siz onu tıknmasına devirsiz demişsiniz ben gitmiyor diye dediniz sandım :D evet evet genelde şehir içi ve devirsiz

evet bugün onu yaptılar
lpg enjektörleri ne durumda

Mert_007

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Mert_007
Discord
Mert_Aga_007#2490
Aynı sorun bende de vardı. LPG enjektörü zamanla eskiyor. Motora gaz yeterince veremiyor. 2000 civarı bi masrafı var. bazıları kolaya kaçıp gaz ayarı yapıp yolluyor enjektöre baktır. hangi ildesin
Aksaraydayım adam şöyle bi genel bakmış neyi var neyi yok diye kaçak vs. var mı sıkıntı yok demiş gaz ayarı yaptı yolladıda gidişi düzeldi gibi yakıt tüketimine daha bakmadık

lpg enjektörleri ne durumda
hocam enjektörlerle detaylı bakmadı sanırımda bilgisayara bağlayıp hata arıza vs. var mı diye baktı enjektörden olsa orda çıkmaz mıydı ve şuan düzeldi gibi ilerde ne olcak bilmiyom

yenigeldim

80+ Silver
Aksaraydayım adam şöyle bi genel bakmış neyi var neyi yok diye kaçak vs. var mı sıkıntı yok demiş gaz ayarı yaptı yolladıda gidişi düzeldi gibi yakıt tüketimine daha bakmadık

hocam enjektörlerle detaylı bakmadı sanırımda bilgisayara bağlayıp hata arıza vs. var mı diye baktı enjektörden olsa orda çıkmaz mıydı ve şuan düzeldi gibi ilerde ne olcak bilmiyom
Üşeniyorlar. Benim enjektör bozulmuş. Yakıtı verememeye başlamış. Paşam lpg ayarını artırıp bizi yollamış. Sorunum yine çözülmedi. 11-12 yıldır aynı enjektör varsa değiştir kesinlikle. Arabanın çekişi baya düzeliyor

Mert_007

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Mert_007
Discord
Mert_Aga_007#2490
Üşeniyorlar. Benim enjektör bozulmuş. Yakıtı verememeye başlamış. Paşam lpg ayarını artırıp bizi yollamış. Sorunum yine çözülmedi. 11-12 yıldır aynı enjektör varsa değiştir kesinlikle. Arabanın çekişi baya düzeliyor
Hocam direkt 12 den vurdunuz enjektörler 11 12 yıllık tam olarak peki benzinde de etkiler mi çekişi yoksa tek tüp mü?

Hocam birde bizim tüp prins marka zamanında 2 kat fazla verip taktırmış prinsin bazı enjektörler keihen markaymis ve 300.000-500.000km gidiyormuş birde bilgisayarda arıza çıkmamış hiç

Son düzenleme:

yenigeldim

80+ Silver
Hocam direkt 12 den vurdunuz enjektörler 11 12 yıllık tam olarak peki benzinde de etkiler mi çekişi yoksa tek tüp mü?

Hocam birde bizim tüp prins marka zamanında 2 kat fazla verip taktırmış prinsin bazı enjektörler keihen markaymis ve 300.000-500.000km gidiyormuş birde bilgisayarda arıza çıkmamış hiç
Benzini etkilemez. 300-500k km gidebilir ama uzun zamanda bozulabilir.Tıkanabilir. Gazın kalitesi de önemli

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
20006 Hyundai Era aracımızda da Buji kablosu yaklaşık 195.000 km ye gelince araba yerinden zor kalkmaya başladı peder bey kızıyor araba gitmiyor diye. Neyse sabah çalıştırıyor motor arıza ışığı yanıp yanıp sönüyor Lpg ye geçince birazda böyle binildi. En sonunda araba sıcakken teklemeye hiç çekmemeye başladı benzine alınca düzeliyordu. Buji kablosu ile bujileri değiştirdik baya baya şahlandı araba. Aradan 1-2 ay geçmedi yine gitmemeye başladı araba. Lpg ci ye vardık 3 enjektör bitmiş işi enjektörler komple değişecek 750 tl ye değiştirdik. Araba yine düzeldi şimdilik sıkıntı yok 212.000 km yi geçti. Ama benzine alınca spor moduna geçmiş gibi oluyor. 10.000 km bakımını da yakın zamanda yaptıracağız. Bu yıla kadar hep serviste ysptırdık bakımlarıını bundan sonra dışarıda yaptırabşliriz.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,887
İsim
Selim
şuanda tekleme yok hocam ama kalkışta zorlanıyor biraz
Turbo varsa ve gazı köklerken sanki gitmiyor devirdeyken gaz pedalinde o gücü hissetmiyorsan turbonuz da sıkıntı vardır başıma geldi ve yakıt tüketimi yükselmişti ama LPG olayıni bilemeyeceğim.

Top Bottom