Hocam valla çok iyi bir gazcıya yaptırdım, araba stop etme sorunu vardı 5-6 ay önce gittim o ustaya, direkt dedi bu arabaya supap ayarı lazım diye.. Dinlemedim pek fazla ciddiye almadım atıyordur falan diye 1 ay sonra öğrendim ki gerçekten supap ayarı lazımmış yaptırdıktan sonra anlaşıldı arabanın seriliğinden ve stop etmemesinden. Tonlarca gaz ayarı yaptırdım hiç biri işe yaramadı. Şimdi ayarı ona yaptırdım en son, şu an 5 gündür falan biniyorum 70 km yaptım hala 3 ışık yanıyor. Performansı iyi hocam çekişi falan sorun yok ailecek biniyoruz 40 derecelik açı olan bir yokuş var gayet güzel tırmanıyor bayılmıyor. Benim oturduğum yer komple yokuş ama bu kadar etki edeceğine kesinlikle inanmam. 20 Litre lpg'yi 100 kmde bitirmek ne demek ya bmw mi bu araba da haberim yok.
Bujileri kendim aldım taktırdım ustama markası champion aldım orijinali o'ymuş. Bosch alacaktım ama pek önerilmediğini fark ettim en sonda champion'da karar verdim. Ateşleme düzgün olmayabilir hocam, arabayı aldığımdan beri yaptırdığım aklıma gelen her şeyi yazayım buraya hocam daha iyi oluyor fikir açısından. Supap ayarı, karbüratör temizliği, sıfır atiker lpg regülatör, distribütör kapağı, tevzi makarası, distribütör modülü. Ustam zamanında distribütörün içi paslanmış haberin olsun demişti. Ben de 'yani ne olur ki paslanmışsa' falan dedim demişti 'bir gün yolda bile bırakabilir sıkıntılı biraz' demişti. O günden beri distribütör ile alakalı hiç gitmedim daha doğrusu ateşleme sistemi ile ilgili bir sorunum olmadı. Kaçaktan şüpheleniyorum hocam, sadece araba çalışırken kaçak aktif hale geliyor olabilir belki. Karbüratör diyaframı mantıklı gibi biraz çünkü karbüratör dediğimiz saçmalık her an sıkıntı çıkarabiliyor.