Neler Yeni

Arabanın tavanını kaplatmalı mıyım?

Passamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Passamet
Arkadaşlar merhaba, arabamın sunroofu yok. Sunrooflu olanlar çok tatlı duruyor, bende siyah kaplama yaparsam belki biraz daha güzel durur diyorum. Fikirlerinizi sormak isterim.

1736684724250.png

Tavanı direkt siyah kaplama yapmayı planlıyorum, metalik parlak bir kaplama düşünüyorum. Ki cama benzesin.

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Murat GH
Tabi yapabilirsin ancak şöyle sıkıntılar yaşayabilirsin.
1 muayeneden geçmez
2 trafik kontrolünde ruhsatta tek renk geçtiği için kıl birine denk gelirsen söktürebilir veya ceza yazabilir.
3 Kaplama yaptığın yerin boyası güneşe veya koşullara daha az maruz kalacağından renk değişimi olabilir
4 Kaplama kaliteli olmazsa ciddi sorunlar çıkarır
Bende arabanın tamamını kaplattım kışa girerken 7500 liramı aldılar pahalanmış

Passamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Passamet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1 muayeneden geçmez
2 trafik kontrolünde ruhsatta tek renk geçtiği için kıl birine denk gelirsen söktürebilir veya ceza yazabilir.
3 Kaplama yaptığın yerin boyası güneşe veya koşullara daha az maruz kalacağından renk değişimi olabilir
Ruhsata işletilmez mi

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Murat GH
Ruhsata işletilmez mi
Tabii ki işletilir. Ancak bunu kaplama olarak değilde boya olarak işletmek daha mantıklı.
Kaplama ile yapacaksan
1 Faturanı sakla ve plakanı muhakkak faturaya işlettir.
2 Renk değişiminden sonra aracı muayeneye sokman gerekiyor
3 Muayene den sonra renk değişim evraklarını notere götürüp işletmen gerekiyor o zamana kadar renk değişimi işlemlerinden elinde olan tüm belgeleri notere vermen gerekecek hiç bir belge veya faturayı atma lazım olacak.
4 Aracın ruhsatı senin üzerine ise sorun yok fakat başkasının üstüne ise noterden bu işlem için vekalet alman gerekir.

Kısaca süreç böyle işliyor daha da detaylı bilgileri internette bulabilirin

şahin doğan

80+ Platinum
1 muayeneden geçmez
Ben Megane 4 aracımın tavanını yaklaşık 4-5 yıl önce kaplattırdım ve fatura ile muayeneden geçiyor, ruhsata işlemeye gerek yok.
Muayeneden geçen araca trafik hiçbir şey yapamıyor.

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Murat GH
Ben Megane 4 aracımın tavanını yaklaşık 4-5 yıl önce kaplattırdım ve fatura ile muayeneden geçiyor, ruhsata işlemeye gerek yok.
Muayeneden geçen araca trafik hiçbir şey yapamıyor.
Ben yasal prosedürü anlattım.
Benimde nissan xtrail beyaz tavanda siyah kaplama var muayeneden geçtiği halde kenarlarında tavan rengi siyah diye söktürmek zorunda kaldım. Polisin dediği ruhsatta araban beyaz tavanda neden siyah kaplaman demişti ve ruhsata neden işletmedin. Benimde dediğim bu kaplama hafif modifiye olarak geçiyor işletmem gerekmiyor dedim. Aldığın yanıt araban ruhsatta tek renk beyaz olarak geçiyor zorlama istersen demişti.
Bir iş yaparken yasaya uygun yapmak önemli.

Top Bottom