Arabanın yıllık masrafı

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
573
İhtiyaçtan dolayı 2. El bir araba almayi planlıyorum. Çevremde yıllık masrafın yakıt hariç 90 bin olur diyorlar sigortasi vergisi bakım ücreti falan. Hemen hemen bir senelik ev kirası ediyor ne yapmam lazım bilmiyorum araba almasam zaten arabasizliktan dolayı sürekli masraf ediyorum. Cidden masraflar bu kadar fazla mı

Hocam net rakam belirlemek oldukça güç. Aldığın araca göre bu rakam belirlenir. Sigorta ve 2 yılda bir muayene gibi sabit giderleri olacak. 90 binin altı da olabilir üstü de olabilir. Bir yıl 40 bin harcarsın diğer yıl 70 bin net rakam verilemez. Doğru aracı alman önemli olan.

Yakıt, parça maliyeti ve ustasının rahat bulunabildiğinden ötürü bence 2017 clio 4 1.5 dizel alınabilir. Bütçe ne kadar belirtmemişsiniz ama..

Bu arada 90K yıllık kira ne demek hocam, nerede yaşıyorsunuz acaba ? Biz de gelelim :D

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1
Hocam net rakam belirlemek oldukça güç. Aldığın araca göre bu rakam belirlenir. Sigorta ve 2 yılda bir muayene gibi sabit giderleri olacak. 90 binin altı da olabilir üstü de olabilir. Bir yıl 40 bin harcarsın diğer yıl 70 bin net rakam verilemez. Doğru aracı alman önemli olan.
Megane 2 1.5 dci almayi düşünüyorum

90k masraf çok abartı geldi bana kendimden yola çıkıyorum. sigorta 20 k desen maximum(ilk araç, yaş, kaza durumu vs etkiler) normal bakımı 10 k desen araba ekstra arıza yapmadığı sürece cok bir masrafı olmaz bence

Hocam aracın marka modelinden ziyade kondisyonu masrafı belirler. Lastikleri yeni araç alırsanız, normal şartlarda lastik masrafınız bir süre olmaz. Aküsü yeni araç alırsanız yakın vadede akü almak zorunda kalmazsınız. Triger (ağır) bakımı yapılmış araç alırsanız yine bu kalem masrafınız olmaz diye uzar gider.

İhtiyaçtan dolayı 2. El bir araba almayi planlıyorum. Çevremde yıllık masrafın yakıt hariç 90 bin olur diyorlar sigortasi vergisi bakım ücreti falan. Hemen hemen bir senelik ev kirası ediyor ne yapmam lazım bilmiyorum araba almasam zaten arabasizliktan dolayı sürekli masraf ediyorum. Cidden masraflar bu kadar fazla mı
11 yaşında fiorinom var 2014 model fiyatları 300k küsür o bakımdan iyi ama yıllık masrafı beni çok yoruyor. araba 280bin de trigeri 40k km önce değişti bir triger değişmek 10k 100binde bir değişmek lazım. şanzıman yağı ve debriyaj seti (baskı balata değişeceğim) 10k. lastikler eskimeye başladı onlar epey tutacak. akü yeni değişti 3.5k (4-5) sene gider inş. işten eve evden işe mazot aylık 3k-4k her yıl 2 kere vergi 5k küsür. sigorta geçen sene 10500 e yaptım bu sene en ucuzu 12.5. Ticari olduğundan her sene muayene 3-4k bence değişmesi ve bakımının yapılması gereken 30-40k daha var. yani epey zor. Buradaki örnekten aşağı yukarı kafanızda bir şey toplayabilirsiniz. otomobil olsa bu paraya en az 5(şanslıysak)-6-7-8 yaş daha yaşlı olacak. tek farkı ticari olup her sene muayene olması. zor valla allah kolaylık versin. maaşın yarısından fazlası kiraya gidiyor zaten

Yakıt, parça maliyeti ve ustasının rahat bulunabildiğinden ötürü bence 2017 clio 4 1.5 dizel alınabilir. Bütçe ne kadar belirtmemişsiniz ama..

Bu arada 90K yıllık kira ne demek hocam, nerede yaşıyorsunuz acaba ? Biz de gelelim :D
tabii ki 90k yıllık kira yok yaklaşık olarak söyledim. Bizim evin yıllık kirası şuan 108k. Megane 2 1.5 dci privilege almayi düşünüyorum bütçe max 450k. Şuan baya yakınım bu arabaya karşı ama 2. Seçenek ford focus 2 chevrolet cruze falan var. Focusun konforunu gürültüsünü beğenmiyorum. Cruzeada yeni bakmaya başladım fiyatlari bir tık daha fazla olsa da 450k ya kmsi meganedan daha düşük olanlar da mevcut ama chevrolet olunca pek bilindik bir motor olmayınca güvenemiyorum. Birde yağ yakıyor gibi bir söylenti var. Yani her türlü alacağım araç meganeda olsa bana masraf açacak gibi gözüküyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

90k masraf çok abartı geldi bana kendimden yola çıkıyorum. sigorta 20 k desen maximum(ilk araç, yaş, kaza durumu vs etkiler) normal bakımı 10 k desen araba ekstra arıza yapmadığı sürece cok bir masrafı olmaz bence
Banada abartı geldi de bir teyit ettirmek istedim

Hocam aracın marka modelinden ziyade kondisyonu masrafı belirler. Lastikleri yeni araç alırsanız, lastif masrafınız bir süre olmaz. Aküsü yeni araç alırsanız yakın vadede akü almak zorunda kalmazsınız. Triger (ağır) bakımı yapılmış araç alırsanız yine bu kalem masrafınız olmaz diye uzar gider.
Ya illaki bir yerde bir eksiklik olacaktır yani lastiginden akusunden çekinmem hallederim ama yani motorla alakalı yağ kaçağı conta yanığı enjektör arızası turbo arızası falan olursa cidden belimi kırar gibi. Yani 2. El araç söyle 3-4 sene büyük bir masraf çıkarmasa ondan sonra sıfır motorda yaparım imkanım olur

11 yaşında fiorinom var 2014 model fiyatları 300k küsür o bakımdan iyi ama yıllık masrafı beni çok yoruyor. araba 280bin de trigeri 40k km önce değişti bir triger değişmek 10k 100binde bir değişmek lazım. şanzıman yağı ve debriyaj seti (baskı balata değişeceğim) 10k. lastikler eskimeye başladı onlar epey tutacak. akü yeni değişti 3.5k (4-5) sene gider inş. işten eve evden işe mazot aylık 3k-4k her yıl 2 kere vergi 5k küsür. sigorta geçen sene 10500 e yaptım bu sene en ucuzu 12.5. Ticari olduğundan her sene muayene 3-4k bence değişmesi ve bakımının yapılması gereken 30-40k daha var. yani epey zor. Buradaki örnekten aşağı yukarı kafanızda bir şey toplayabilirsiniz. otomobil olsa bu paraya en az 5(şanslıysak)-6-7-8 yaş daha yaşlı olacak. tek farkı ticari olup her sene muayene olması. zor valla allah kolaylık versin. maaşın yarısından fazlası kiraya gidiyor zaten
Yok zaten benim bir gelirim yok ogrenciyim birikmiş param var arabada büyük ihtiyaç yani ayda en az 10k arabasizliktan ulaşım masrafina gidiyor sağa sola gitmek için. Eve bir ekonomik katkım olmadığı gibi masraf olarakta yüküm olursa biraz boynu bükük kalırım

Son düzenleme:
Motor hacmi ve modelin üretim tarihine göre vergi, sigorta, bakım masrafları değişir.

Yılda iki kez MTV vergisi. Bir seferde ikisini de yatırabilirsin.
Her yıl Sigorta.
Yılda en az ( hiç kullanmasan bile ) bakım. Genelde km'e göre yılda dört kez ortalama.
Kışlık lastik, yazlık lastik.
İki senede bir muayene.

Küçük araba al. Daha az masrafı olur. Clio, Polo gibi.

Motor hacmi ve modelin üretim tarihine göre vergi, sigorta, bakım masrafları değişir.

Yılda iki kez MTV vergisi. Bir seferde ikisini de yatırabilirsin.
Her yıl Sigorta.
Yılda en az ( hiç kullanmasan bile ) bakım. Genelde km'e göre yılda dört kez ortalama.
Kışlık lastik, yazlık lastik.
İki senede bir muayene.

Küçük araba al. Daha az masrafı olur. Clio, Polo gibi.
Megane 2 düşünüyorum

2013 honda civic kullanıyorum, aylık ortalama 1500km yapıyorum. Bazen 2000km oluyor 1000km altına düşmüyor. Aracın rutin bir masrafı yok sorunsuz bir araç zaten . Bakımlarınıda kendim yapıyorum. Yağ bakımımnıda yaklaşık yılda 1 yapıyorum. En son yaptığımda filtre yağ vs 2100tl verdim. sigortam 7k küsürdü. Onun haricinde sıfıra yakın 2. el güzel bir lastık aldım 8k. çok fazla araç yıkayan biri değilim ama onuda ayda bir kere yazıyorum 150 tl olarak. Geçen cam kırıldı 8k ona verdim. Şimdi tüp değişecek 5k da ona yazalım. Muayneye girecek 3k ona yazalım . Aracı alalı tam 1 sene olacak bir kaç gün içinde . kaba hesap 1 senede yakıt hariç 35 bin harcadım ama bu harcadıklarım her sene olan harcamalar değil benimkiler üst üste geldi. Yaptığım km ye bakarak Yakıtıda kaba hesap 50 bin diyorum yıllık. gerisini sen hesapla . Ama araç işinini ucu açıktır. Paran varsa aylıkta 50 bin harcarsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,879
Üyeler
184,243
Son üye
hsushsjs
Geri