Neler Yeni

Arabayı sıkıştırdım. Zarar vermiş miyimdir?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Öncelikle merhaba. Yaklaşık 2 hafta önce 2022, 1.2 130 HP C3 Aircross araç aldık. Araç şu an da 900 Km'de ve bugün arabanın motorunu açmak için 30 dakika klima açık şekilde arabayı bayağı sıkıştırdım. Şehir içine girdikten sonra arabayı bir kenara çektim ve arabadan iner inmez burnuma bir yanık kokusu geldi. Biraz arabayı dinlendirdikten sonra tekrar yanına gittiğimde koku gitmişti. 900 Km'de arabayı bu kadar sıkıştırmam motora bir zarara verir mi ve bu yanık kokusu nereden gelmiş olabilir? Şimdiden teşekkürler.

Farex

80+ Silver
Öncelikle merhaba. Yaklaşık 2 hafta önce 2022, 1.2 130 HP C3 Aircross araç aldık. Araç şu an da 900 Km'de ve bugün arabanın motorunu açmak için 30 dakika klima açık şekilde arabayı bayağı sıkıştırdım. Şehir içine girdikten sonra arabayı bir kenara çektim ve arabadan iner inmez burnuma bir yanık kokusu geldi. Biraz arabayı dinlendirdikten sonra tekrar yanına gittiğimde koku gitmişti. 900 Km'de arabayı bu kadar sıkıştırmam motora bir zarara verir mi ve bu yanık kokusu nereden gelmiş olabilir? Şimdiden teşekkürler.
Bende 1.6 gdı 132 bg tucson var hem kasa olarak ağır üstüne ben spor modda kullanıyorum şehir içi basıyorum falan şuan ara. 73 bine yaklaştı sorun yok ve lpg de kullanıyorum. Yanık kokusu balatalardan veya lastiklerden gelmiş olabilir motordan gelmiş olacağını sanmıyorum.

Shooter_U

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Uğur
sene olmuş 2022 motor açmak nedir :))

Araç yeni evet klima açıp zorlamak bir hata… en başta yapmışssın zaten hatayı.

Metal uyumu diye bir şey var birbirine alışma süreci var sakin kullan . İlk bakıma kadar efendi efendi zorlamadan kullanmak en doğrusuydu. Bakımdan sonra ufak ufak düz yolda yapılırdı dediğin 🤙

Logithx

80+ Bronze
Sıfır motorlarda 1000 ile 3000 km arasında sıkıştırma yapılmaz aracı zorlamadan kullanmak gerekir rodaj süresi diye bir şey var koku geldi diyorsun ne kokusu olduğunu bilmek gerek tahminim çok fazla fren kullanmadıysa baskıdan gelmiş olabilir sıfır motorlar parçalar daha birbirine alışmadan araba sıkıştırlmaz.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıfır motorlarda 1000 ile 3000 km arasında sıkıştırma yapılmaz aracı zorlamadan kullanmak gerekir rodaj süresi diye bir şey var koku geldi diyorsun ne kokusu olduğunu bilmek gerek tahminim çok fazla fren kullanmadıysa baskıdan gelmiş olabilir sıfır araçta parça birbirine alışmadan araba sıkıştırlmaz.
Kullanım kılavuzunu üşenmedim 2 saat kadar inceledim. Rodaj ile ilgili hiçbir şey yazmıyordu. Aracı teslim almaya gittiğim de özellikle bayi de ki satış danışmanına da sordum ve rodaja gerek olmadığını minimum hatalarla araçların üretildiğini söyledi.

Logithx

80+ Bronze
Olay araç üretimi yada parçlarda olacak hatalar değil motor sıfır olduğu için parçaların birbirine alışma süresi var şimdiye kadar hiç bir bayinin aracı şu kadar km zorlamadan kullanın dediğini görmedim bunlar mekanik ve sürtünme ile çalışan parçalar olduğu için bunu yapmak gerekiyor..

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Olay araç üretimi yada parçlarda olacak hatalar değil motor sıfır olduğu için parçaların birbirine alışma süresi var şimdiye kadar hiç bir bayinin aracı şu kadar km zorlamadan kullanın dediğini görmedim bunlar mekanik ve sürtünme ile çalışan parçalar olduğu için bunu yapmak gerekiyor..
900 KM kadar aracı sakin kullandım zaten.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
baskıdan gelmiş olabilir araç zorlanınca bu tür durumlar ortaya çıkıyor ben de bir kere motor alev almıştı
koku arabanın sağ tarafından geliyordu aslında. aracın şanzımanı sol tarafda kalıyor.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,931
İsim
Hacı
bir şey olmaz takmayın kafaya.

WhoCares

80+ Gold
yıl olmuş neredeyse 2023 çoğu araç otomatik zaten beyni var osu var busu var şusu var yazılımı var motor açmak ne yahu :kekw::kekw:

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Caner

Rodaj ne demek biliyormusun ? Gir internetden araştır rodajın ne olduğunu piston gömlek silindir daha alışmadan 10bib km olmadan motor fazla zorlamaya gelmez. Yani zarar verdin mi ? Büyük ihtimalle vermiş olabilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,052,730
Üyeler
167,190
Son üye
ayfa_2103