- Katılım
- 15 Şubat 2025
- Mesajlar
- 2,387
- Reaksiyon skoru
- 753
Tam adamı korkutmadan alamazsınArkadaşlar, satıcı galericidir. normal bir arkadaş satmıyor.
Tam adamı korkutmadan alamazsınArkadaşlar, satıcı galericidir. normal bir arkadaş satmıyor.
mafyamısın reis sdjsdsjTam adamı korkutmadan alamazsın
(K)Yok başka birşeyden anlamıyorlardaltonlardanmısın reis sdjsdsj
dükkanı kurşunla yazmışsın o yüzden deminden beri gülüyom sjdsjdsj(K)Yok başka birşeyden anlamıyorlar
Saka amaçlı 10 bin için kurşunlanmaz biraz daha olsa düşünürüzdükkanı kurşunla yazmışsın o yüzden deminden beri izliyorum sjdsjdsj
hamur açılır araba çekilir adam vurulurSaka amaçlı 10 bin için kurşunlanmaz biraz daha olsa düşünürüz
Günahhamur açılır araba çekilir adam vurulur
Merhaba,merhaba arkadaşlar,
Dün beğendiğim bir araç için 10.000 TL kapora verdim. Kaporayı IBAN'a gönderirken açıklama kısmına da “araç kaporası + plaka” bilgisini yazdım.
Ancak yaklaşık 50 dakika sonra araçtan vazgeçtim. Sebebi, ekspertiz sonucunda bazı parçalarda “sök-tak” ibaresi çıkması ve bu durumun bende güven sorununa yol açmasıydı. Ayrıca ekspertizde yağ kartelinin contasından yağ kaçırdığı da ortaya çıktı. Bunun dışında aracın tramer kayıtları da, eski yıllardaki piyasa değerleriyle kıyaslandığında oldukça yüksek seviyedeydi. Bu durum da beni rahatsız etti.
Satıcıya vazgeçtiğimi bildirdim. Buna rağmen satıcı:
- Kaporanın 1 kuruşunu bile geri vermeyeceğini,
- Kendi açısından “vakit nakit” kaybı yaşadığını,
- Bunun karşılığında bana hizmet verdiklerini söyledi.
Fakat gerçekte satıcının yaptığı tek şey aracı tanıtmak oldu. Ekspertize de kendim götürdüm. Yani ekstra bir hizmet vermedi.
Ben de orta yolu bulmak adına “tamam, bu 1 saatlik zaman kaybınız için belli bir ücret ödeyeyim, kalanını iade edin” dedim. Ancak bunu da reddetti.
sorum şu:
Hukuki olarak kaporamı geri alma şansım var mı? Böyle bir durumda izlemem gereken yol nedir? Daha önce benzer bir durum yaşayan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
YanıltmışMerhaba,
Hukuki açıdan Türk Borçlar kanununa göre madde 177'ye göre, gönderilen kapora ücretinin iadesi sağlanamaz. İade alabilmeniz için satıcının sizi bir noktada yanıltmış olması gerekiyor eğer böyle bir durum varsa Türk Hakem Heyetine elinizde kanıtlar ile başvuru yapabilirsiniz ancak böyle bir durum yoksa hukuki olarak satıcı haklı durumda bu yüzden iade almanız mümkün değil.
yok roket atsın daha kalıcı çözümDükkanı kurşunla bak nasıl hesabında para
Parayı alamaz parayı aldıktan sonra olabilir roket pahalı sarmazyok roket atsın daha kalıcı çözüm