Neler Yeni

Araç lastiğinden anlayan varmı?

Captain Barbossa

80+ Bronze
matador diye bir marka. continental'in alt markası düşük kalitesiymiş diye aldım. şuana kadar 2 bin km yaptım güvensiz hissetmedim.
Evet iyi bildimiz markaların hep 2. kalite lastikleri var duyduma göre ya aynı fabrikada yada farklı yerde asıl marka ürettiriyormuş. Continental in matador, Michelin de de riken gibi. Bu tarz 7/8 marka daha var. Biraz bildimiz bu kaliteli markaların fiyatları pahalı olduğundan herkese hitap etmedinden mecburen 2. kalite çıkarıyorlar normal.

Mesela ben 2017 de 2. el aldığım Opel Astra 2013 J Edition da lastikleri zamanında yine pahalıydı 215/50/17 kimsenin beğenmediği starmax aldım 4 tanesi 800 dü 2017 de. Continental ciydi lastikçi, o markanın 4 ü 2200 liraydı şu an komik ama o zamanın piyasasına göre çok fark vardı.
(Arabayı zaten 44 e almıştım o zaman düşünün artık :))

Aracı istanbul içi genelde ve İstanbul / Mersin / Alanya arası kullandım yani uzun yol da da kullandım starmaxlarla bir gün bile şükür sıkntı yaşamadım sadece biraz gürültü oranı spor lastik taban olduğundan azcık daha fazlaydı. Ani durmam gereken anlarda çok iyi yol tutup kaydırmıyordu aracı. Özellikle sağolsunlar otobanda giderken aynaya sola hiç bakmadan, aniden sağdan orta şerite geçen dalan tır ve kamyoncu arkadaşlara denk gelince. O zaman anlaşılıyor dediğim.

Yani uzun lafın kısası 2. kalite olanlarda sürücüde iyiyse ve lastikte şansa çok kötü üretim deilse tercih edilebilir. Ama bütçe varsa kaliteli almak her zaman iyidir. Starmaxları 2017 / 2022 arası kullandım. 2016 üretimiydi. Alırken üretin haftası ve yılına da bakmak lazım tabi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,554
Üyeler
164,695
Son üye
Fikouu
Top Bottom