Neler Yeni

Aralıklı Mining yapmak bilgisayara zarar verir mi?

RtXxxxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ahmet
Cep harçlığı çıkartmak için mining yapmak istiyorum ekran kartım RTX 2060 sürekli 24 saat değil aralıklı yani mesela 24 saat yaptıktan sonra 4-5 gün sonra bir daha yapmak ekran kartına zarar verir mi? Bir de elektrik faturasına çok yansır mı?
Cevaplarsanız sevinirim 🙂.

En İyi Cevap
1
Mining yapmak bilgisayarına zarar vermez yorar fakat tam zamanlı yapmayacağın için böyle birseyin olacağını zannetmiyorum.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,492
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Zaten kazacağınız programa göre min. ödeme miktarının altında kazanç alacağınızdan o parayı çekmeniz zor ki hatrı sayılır miktarda
para kazanmak için daha uzun süreli yapın yapacaksanız.
Faturaya fazla etkisi olmaz zarar da vermez.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Zararı elbette olucaktır ancak çok fazla bir şey olmaz.Kartı serin tuttuğunuz sürece bir sorun yaşıyacağınızı düşünmüyorum.Elektrik faturası öyle çok gelmez.Ben 3060 ile 110-130W arası günde ortalama 15-18 saat çalıştırıyordum ve geçen ay ki faturaya 40tl gibi bir fazlalık gelmişti.2 Hafta yaptım sadece.

RtXxxxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mining yapmak bilgisayarına zarar vermez yorar fakat tam zamanlı yapmayacağın için böyle birseyin olacağını zannetmiyorum.
Zaten kazacağınız programa göre min. ödeme miktarının altında kazanç alacağınızdan o parayı çekmeniz zor ki hatrı sayılır miktarda
para kazanmak için daha uzun süreli yapın yapacaksanız.
Faturaya fazla etkisi olmaz zarar da vermez.
Gerçekten mi 😳 farklı bir forum sitesinde: bilgisayara zarar verir, bilgisayarı bozar, ekran kartının ömrünü çok kısaltır gibi şeyler okumuştum. Hatta elektrik faturasına çok yansır diyorlardı kazandığını elektrik faturasına yatırırsın diyorlardı (benim için değil). Ben zarar verir diye çok korkuyorum. Umarım bir şey olmaz.(Kusura bakmayın ben bu işte biraz yeniyim de pek bilmiyorum 🙁)

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,492
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Gerçekten mi 😳 farklı bir forum sitesinde: bilgisayara zarar verir, bilgisayarı bozar, ekran kartının ömrünü çok kısaltır gibi şeyler okumuştum. Hatta elektrik faturasına çok yansır diyorlardı kazandığını elektrik faturasına yatırırsın diyorlardı (benim için değil). Ben zarar verir diye çok korkuyorum. Umarım bir şey olmaz.(Kusura bakmayın ben bu işte biraz yeniyim de pek bilmiyorum 🙁)
Önünüze gelen her yazıya inanmayınız, ben kendim şahsi cihazımda kazım yapan biri olaraktan size yardımcı olmaya çalışıyorum herhangi bir zararı yok, tek önemli olan doğru şekilde overclock ve uv (isteğe bağlı tabii) yapabileceğin. Overclock hız aşırtmak demektir undervolt ise voltaj düşürmek gibi bir şey.

Bu kartın az elektrik ile yüksek kazım değeri sunmasını sağlar. Yani hem elektrikten verim elde ederken hem kazım hızında kazanç sağlanır.
Çok çok uzun vadede misal 2+ sene gibi aralıksız kazım yapılan kartlarda belki %10 ya da daha az performans kaybı olur.

RtXxxxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Önünüze gelen her yazıya inanmayınız, ben kendim şahsi cihazımda kazım yapan biri olaraktan size yardımcı olmaya çalışıyorum herhangi bir zararı yok, tek önemli olan doğru şekilde overclock ve uv (isteğe bağlı tabii) yapabileceğin. Overclock hız aşırtmak demektir undervolt ise voltaj düşürmek gibi bir şey.

Bu kartın az elektrik ile yüksek kazım değeri sunmasını sağlar. Yani hem elektrikten verim elde ederken hem kazım hızında kazanç sağlanır.
Çok çok uzun vadede misal 2+ sene gibi aralıksız kazım yapılan kartlarda belki %10 ya da daha az performans kaybı olur.
Çok çok teşekkür ederim hocam bilgisayarın teknik konularında az biraz bilgim var her ne kadar beceremesem de 😅. Hatta şu konuma bakabilirsiniz :

Hocam son olarak sorum şu yaklaşık 2-3 haftada 65-70 saat mining yapmak elektrik faturasına + ne kadar yansır (RTX 2060 : 130W - 160W)
İlginiz için ise ayrıca teşekkürler!

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,752
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Ben denedim ve zarar vermedi
Fakat 24 saat tutman daha iyi olur mümkün olduğunca

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,492
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Çok çok teşekkür ederim hocam bilgisayarın teknik konularında az biraz bilgim var her ne kadar beceremesem de 😅. Hatta şu konuma bakabilirsiniz :

Hocam son olarak sorum şu yaklaşık 2-3 haftada 65-70 saat mining yapmak elektrik faturasına + ne kadar yansır (RTX 2060 : 130W - 160W)
2060 için 130-160w çok fazla. Ben bile 3060 ile 118w'da kazım yapıyorum.
Voltaj yetmediğinde ya da overclock yaparken sınırı aştığında ekran gidip gelebiliyor ancak fazla bilgi olmadan da kurcalamamak lazım.

Her ekran kartı için her UV ayarları aynı olmayabiliyor bu yüzden en iyisi yeni bir tane "mining amaçlı" overclock ve uv ayarı konusu açınız.

Rica ederim.

RtXxxxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ahmet
2060 için 130-160w çok fazla. Ben bile 3060 ile 118w'da kazım yapıyorum.
Voltaj yetmediğinde ya da overclock yaparken sınırı aştığında ekran gidip gelebiliyor ancak fazla bilgi olmadan da kurcalamamak lazım.

Her ekran kartı için her UV ayarları aynı olmayabiliyor bu yüzden en iyisi yeni bir tane "mining amaçlı" overclock ve uv ayarı konusu açınız.

Rica ederim.
Hocam benim kartım fabrika çıkışlı OC.
Bir de elektrik faturası için bir şey söyleyebilirmisiniz rica etsem 🙏.

shiinacim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Akın Cenikli
Cep harçlığı çıkartmak için mining yapmak istiyorum ekran kartım RTX 2060 sürekli 24 saat değil aralıklı yani mesela 24 saat yaptıktan sonra 4-5 gün sonra bir daha yapmak ekran kartına zarar verir mi? Bir de elektrik faturasına çok yansır mı?
Cevaplarsanız sevinirim 🙂.
24 saat oyun oynamışsın gibi etkisi olur ekran kartına bir zararı yok

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,492
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Hocam benim kartım fabrika çıkışlı OC.
Bir de elektrik faturası için bir şey söyleyebilirmisiniz rica etsem 🙏.
fabrika çıkışlı o.c ile kullanıcının yapacağı manuel o.c aynı değildir. Fabrika çıkışlı o.c lar oyun bazlı olanlardır.
Miningde bellek hızı önemlidir, çekirdek hızından düşürülür.

Elektrik faturası için de, cihazın gündelik kullanım durumunu vesaire bilmiyorum sadece kazım yapılacağı günlerin parasını da hesaplamak gerekirse, düzgün bir uv ayarı beraberined 80-90w da kazacağını düşünüyorum 4-5 günde bir demişsiniz haftada 1 gün kazım yapılacak dersek ;
90x4: 240w kwh cinsinden 0,24 eder bunu da kwh başına elektrik fiyatı ile çarparsak ort. 70 kuruş 0,168 tl eder.
Mesaj otomatik birleştirildi:

24 saat oyun oynamışsın gibi etkisi olur ekran kartına bir zararı yok
Yanlış, oyun oynarken kullanılan performans ile miningde kullanınan performans kesinlikle bir değildir oyununa ve kullanımına göre mining ile aralarında yeterince büyük farklar olabilir.

shiinacim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Akın Cenikli
fabrika çıkışlı o.c ile kullanıcının yapacağı manuel o.c aynı değildir. Fabrika çıkışlı o.c lar oyun bazlı olanlardır.
Miningde bellek hızı önemlidir, çekirdek hızından düşürülür.

Elektrik faturası için de, cihazın gündelik kullanım durumunu vesaire bilmiyorum sadece kazım yapılacağı günlerin parasını da hesaplamak gerekirse, düzgün bir uv ayarı beraberined 80-90w da kazacağını düşünüyorum 4-5 günde bir demişsiniz haftada 1 gün kazım yapılacak dersek ;
90x4: 240w kwh cinsinden 0,24 eder bunu da kwh başına elektrik fiyatı ile çarparsak ort. 70 kuruş 0,168 TL eder.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yanlış, oyun oynarken kullanılan performans ile miningde kullanınan performans kesinlikle bir değildir oyununa ve kullanımına göre mining ile aralarında yeterince büyük farklar olabilir.
espor oyunları (valorant lol cs) gibi oyunlar zaten ekran kartını %100 yapmayacaktır genelde ama AA veya AAA oyunlar %100 kullandırtacağı için oyun kelimesini genel olarak kullandım genede yanlışım varsa kusura bakmayın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,140
Üyeler
159,450
Son üye
Nfgungor
Top Bottom