Neler Yeni

Arctic Liquid Freezer II 280mm İncelemem ve 5600x Performans testi

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Ürünün artılarını ve eksilerini ele aldım , kutu içeriğini gösterdim ve 5600x ile oyun içi sıcaklık değerlerini paylaştım . Sonuçlar çok çok iyi.
Merak edenler için link bırakıyorum . Tr de ki 280 mm için tek içerik şu an bu , umarım almak isteyenlere faydalı olur bu içerik.
Keyifli seyirler, tüm olumlu olumsuz görüşlerinize açığım.
Bu arada gerçekten birçok 360mm sıvı soğutmayı da termal performans olarak arkasında bırakıyor . Test edildi onaylandı.

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
oyun testlerinde 5600x'i t6 da koysaniz tutar zaten, prime95 small ffts veya cinebench r23 testleri gormedigim surece buna bie inceleme demem dogrusu.

bu incelemeye 2. part gelmeli, sadece oyun testleri yeterli degil.

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız
oyun testlerinde 5600x'i t6 da koysaniz tutar zaten, prime95 small ffts veya cinebench r23 testleri gormedigim surece buna bie inceleme demem dogrusu.

Kesinlikle katılıyorum.Soğutucular oyunlarda performans vermiyor zaten.İşlemciyi zorlayacak programlar kullanılmalı

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

T6 ultra full fan devrinde pbo açık 5600x i o seviyede tutamaz dostum, 240 lık soğutmaların da oto fan devrinde çoğu tutamaz . 2. Partı buradan senin için yazı ve görsel ile yayınlayacağım , her ne kadar bahsettiğin testlerin güncel hayatta hiç gerçeklik payı olmasa da . Var mı tahminin sence kaç derece tutar suda 64 ya da prime 95 de ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

T6 ultra full fan devrinde pbo açık 5600x i o seviyede tutamaz dostum, 240 lık soğutmaların da oto fan devrinde çoğu tutamaz . 2. Partı buradan senin için yazı ve görsel ile yayınlayacağım , her ne kadar bahsettiğin testlerin güncel hayatta hiç gerçeklik payı olmasa da . Var mı tahminin sence kaç derece tutar suda 64 ya da prime 95 de ?
Düzeltme yapıyorum 240 lıklar için de; bu şartlarda büyük çoğunluğu için beti arttırıp full fan devrinde bu seviyede tutamaz diyorum .

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Var mı tahminin sence kaç derece tutar suda 64 ya da prime 95 de ?

bunu çoğu sey etkiliyor, tam bir tahmin yapmak zor. 70'i gecmez ama tahminen.

T6 ultra full fan devrinde pbo açık 5600x i o seviyede tutamaz dostum, 240 lık soğutmaların da oto fan devrinde çoğu tutamaz

izoly falan alirsan elbet tutmaz, deepcool gammaxx l240 v2 all-core 4.4ghz 1.225v ocli 3600'u otomatik fan ayarinda prime95 small ffts testinde 75'i gecirmiyor. fanlar da 1000-1200 rpmde yani, tam devir alsam neler olur kim bilir. bu sogutucu 1300 TL'ye falan bulunabiliyor. 5600x sogutmasi sandigin kadar zor bir islemci degil, pbo'yu rastgele yaparsan tutmamasinin onunde stabil olmayacaktir zaten.

olay islemcinin modelinin yaninda guc tuketimi, bir islemci 65w cektikten sonra istersen t6 ver istersen galahad 360.

guncel hayat ile iliskisi suradan geliyor, pbo dedin ya; hah o adam overclock yaptiginda stabiliteyi oyun oynayarak mi olcecek sence yoksa p95'te mi? prime95 hadi abarti olsun, cinebench r23 var orada da.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yani dürüstçe söyleyim , sana nasıl cevap vereceğimi kestiremiyorum . Tahminin de yanlış , bilgin de yanlış. 5600x ile 3600 ı kıyaslaman külli yanlış. Watt bilgin hele hele çok yanlış.Genel olarak konuşuyorum , forumlarda okuduğun her şey ya da kattığın her şey doğru olmuyor malesef. Daha test etmedim ama ben 60 dereceyi geçeceğini sanmıyorum , sağ alta çekip atacağım ki tarihi ve saati de görebil . 5600x i PBO açık oyun içi sıcaklık 47-53 arası tutan 240 mm sıvı soğutmayı delilinle getirmeni de istiyorum . Hava soğutmayı da getirebilirsin. Hatta imkan varsa Ankaradaysan elinde varsa gel beraber deneyelim . Benim işlemcimin samplesi tepe seviye , 44-50 w da 4650 full çekirdek çalıştırabiliyor. 44-50 w güç tüketen 5600x ile deneyelim. Kendi yanlışlarını kendin gör.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Şunun pompasının tasarımını azcık güzel yapsalar satış bilmem kaç katına çıkacak. Arctic'i almayı çok isterdim ama pompa (tasarım açısından) mağduru oldum. Eline sağlık.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,216
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Şunun pompasının tasarımını azcık güzel yapsalar satış bilmem kaç katına çıkacak. Arctic'i almayı çok isterdim ama pompa (tasarım açısından) mağduru oldum. Eline sağlık.
Bence çok şık, diğerleri çok sıradan.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bence çok şık, diğerleri çok sıradan.
Şöyle bir pompası olsa düşünmeden alırdım. Beğenmediğim Galahad'ın pompası bile bundan güzel. Tabii renkler ve zevkler tartışılmaz.
IMG_20220507_001007.jpg

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,216
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Bu arada yorumu tartışma yaratmak için yazmadım dostum . Onu da belirteyim kötü niyetli değilim yani.

izoly falan alirsan elbet tutmaz, deepcool gammaxx l240 v2 all-core 4.4ghz 1.225v ocli 3600'u otomatik fan ayarinda prime95 small ffts testinde 75'i gecirmiyor. fanlar da 1000-1200 rpmde yani, tam devir alsam neler olur kim bilir. bu sogutucu 1300 TL'ye falan bulunabiliyor. 5600x sogutmasi sandigin kadar zor bir islemci degil, pbo'yu rastgele yaparsan tutmamasinin onunde stabil olmayacaktir zaten.

olay islemcinin modelinin yaninda guc tuketimi, bir islemci 65w cektikten sonra istersen t6 ver istersen galahad 360.

guncel hayat ile iliskisi suradan geliyor, pbo dedin ya; hah o adam overclock yaptiginda stabiliteyi oyun oynayarak mi olcecek sence yoksa p95'te mi? prime95 hadi abarti olsun, cinebench r23 var orada da.

Alırken aynısını düşünüyorsun ama kasada o pompa dev gibi durunca ayrı bir hava katıyor . Rog ryujin değil ama hoş 👍

Bu da sıradan işte, piyasadaki sıvı soğutmaların %80'i böyle :D
Standart pompa için göz aşinalığı sanırım ilgi uyandırıyor 👍 bu çok aykırı . Hatta üstündeki beyaz şeritlerin Argb olmasını isterdim bu pompada 👍

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
prime95 ve aida64 gibi testlerin yapilma amaci sogutucunun maksimum kapasitesini gorebilmek. gercek disi falan diyoruz ama Blender gibi gercek dunya programlari, oldukca guclu programlar. ve aida64 ile p95 ile yarisacak kadar islemciyi yorabiliyorlar.

5600x'in pbo ile alakasi yok. pbo auto geliyor zaten. asil power limit kaldirinca cazgir oluyor. p95'te 140W'ye firliyor bir anda. kagit ustundeki 65w cpuya neler oluyor diyorsun, hatta yeter umidiyle aldigin sogutucunun rezilligini goruyorsun :D 140W ceken bir 5600x'i de prime95 testinde 240mm asagisi bir urunle 80 derecenin altinda beklemek hayal olur.

uzaylı gibi pompası var ama bunun da havasi boyle ya. en azindan ARGB/RGB modelinde 40mm VRM fanini RGB/ARGB yapsalardi, bir havasi olurdu.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç

AIDA 64 Testi dostum
Screenshot_1.jpg

prime95 ve aida64 gibi testlerin yapilma amaci sogutucunun maksimum kapasitesini gorebilmek. gercek disi falan diyoruz ama Blender gibi gercek dunya programlari, oldukca guclu programlar. ve aida64 ile p95 ile yarisacak kadar islemciyi yorabiliyorlar.

5600x'in pbo ile alakasi yok. pbo auto geliyor zaten. asil power limit kaldirinca cazgir oluyor. p95'te 140W'ye firliyor bir anda. kagit ustundeki 65w cpuya neler oluyor diyorsun, hatta yeter umidiyle aldigin sogutucunun rezilligini goruyorsun :D 140W ceken bir 5600x'i de prime95 testinde 240mm asagisi bir urunle 80 derecenin altinda beklemek hayal olur.

uzaylı gibi pompası var ama bunun da havasi boyle ya. en azindan ARGB/RGB modelinde 40mm VRM fanini RGB/ARGB yapsalardi, bir havasi olurdu.
Prime 95 başlatacağım şimdi , herkesin içine sinsin :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,778
Üyeler
163,723
Son üye
Moon34
Top Bottom