Neler Yeni

Arctic P12'nin kablosundaki 3 pinli girişten hız ayarı yapılır mı?

Miromey

80+
Herkese iyi akşamlar.
ASUS TUF GT301 kasam var. Egzoz fanı 3 pinli. Egzoz fanını Arctic P12'nin kablosundaki 3 pinli girişe taksam çalışır mı? BIOS üzerinden hız ayarı yapabilir miyim?

Resimde gözüktüğü gibi soldakini anakarta bağlayacağım, sağdakine 3 pinli fan takacağım.
1622925807261.png

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Herkese iyi akşamlar.
ASUS TUF GT301 kasam var. Egzoz fanı 3 pinli. Egzoz fanını Arctic P12'nin kablosundaki 3 pinli girişe taksam çalışır mı? BIOS üzerinden hız ayarı yapabilir miyim?

Resimde gözüktüğü gibi soldakini anakarta bağlayacağım, sağdakine 3 pinli fan takacağım.
Alıntıyı görüntüle
Fan çoklayıcıların mantığı gibi gözüküyor ama tam emin olamadım. Fanı kullanan birisi varsa daha detaylı bilgi verir.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Aynı fandan kullanıyorum NZXT kraken soğutucuma taktım lakin böyle bir kontrol sağlayamadım.

Wedi

80+ Bronze
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,938
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Beyaz Show
3 pinli fanlarda hız kontrolü olmuyor diye biliyorum. Oraya 4 pinli bir fan takarsanız arctic p12 ile aynı hızda dönecektir.

Miromey

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3 pinli fanlarda hız kontrolü olmuyor diye biliyorum. Oraya 4 pinli bir fan takarsanız arctic p12 ile aynı hızda dönecektir.
3 pinli egzoz fanım maksinum 1500 rpm hızında dönüyor. Anlattığım gibi bağlarsam son hızda mı döner yoksa arctic p12 ile aynı hızda mı döner ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada şuanda anakartımdan 3 pinli fanımı kontrol edebiliyorum sanırsam voltaj ile ayarlıyor onu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı fandan kullanıyorum NZXT kraken soğutucuma taktım lakin böyle bir kontrol sağlayamadım.
.

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Hakan yılmaz
Herkese iyi akşamlar.

Alıntıyı görüntüle
Arctic P12'nin kablosundaki 3 pinli girişe takarsanız takılan fana ayak uydurur. Arctic P12 ne yaparsa oda onu taklit eder. 3 pinli fanı bağımsız olarak 4 pinli system fan çıkışlarından birine de takıp biostan DC modda voltaj ile hükmedebilirsiniz.

Top Bottom