Neler Yeni

Arkadaşlar galiba en iyi programlama dili Java dili.

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
At avrat silah
lua nin toplulugu ve kullanabilirligi daha iyi roblox oyunu yapioz biz onunla 2 3 seneyi gecti javayi arkadas ogreneli 1 sene oluyor java gecmisi cok az lua bilen 5 kisi varsa java 1 kisi zor vardir biz ekipce luadayiz
Kanki bilemedim biraz uçuk bir rastlandı senin ki.

Ceasar123

80+ Silver
Algortima konusundan başla.
Öncelikle bana kalırsa ilk okul matematiği komple bilip, işlem önceliği konusunuda komple bilmesi lazım.

1- Matematiksel operatörler ( + - * / ** %)
2- karşılaştırma operatörleri (== != > < >= <=)
3- Mantıksal operatörler ( and or not if elif else)

Sonra genel operatörleri kavrayıp yavaş yavaş ilerleyebilir.

Usta, profesyonel değilim. Bildiğim bi python var. Ama ben böyle tavsiye ederim.
Direkt tak diye başlayınca işlem önceliği yok operatörleri bilme yok. O zaman direkt soğur insan.
Bunları bilip algoritma yazarak başlamak iyidir bence.

Rotangar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,073
İsim
Efe
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayara ve yazılıma dair her şey
Instagram
rotangar__
Steam
https://steamcommunity.com/id/Rotangar/
Discord
Rotangar#2224
Arkadaşlar şu an şriketler, okullar ve bu işlere yeni başlayanlar hep Java kullanıyor.
Kütüphane sayısı da korkunç derecede büyük.
Geriye uyumluluğu da süper olduğu gibi çok eski işletim sistemlerini de destekliyor. Örnek, Minecraft'ı Windows 95'te oynuyorlar.

Sizce en iyi dil hangisi? Tamam ihtiyaç doğrultusunda değişir ama genel olarak.

Rotangar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,073
İsim
Efe
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayara ve yazılıma dair her şey
Instagram
rotangar__
Steam
https://steamcommunity.com/id/Rotangar/
Discord
Rotangar#2224

man a man

80+ Bronze
Programlama dilleri birbirleri ile kıyaslanamaz. Ortaya bir problem koyarsın ve bu problemi çözmeye yönelik hangisi daha iyidir gibi bir yaklaşım yapılabilir sadece

İlk defa bir programlama dili öğreneceksen bence bu Java olmamalı. Daha basit bir syntax yapısı olan Python gibi bir dil ile temelleri attıktan sonra geçebilirsin

Cahit Emin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Cahit Emin
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
At avrat silah
Programlama dilleri birbirleri ile kıyaslanamaz. Ortaya bir problem koyarsın ve bu problemi çözmeye yönelik hangisi daha iyidir gibi bir yaklaşım yapılabilir sadece

İlk defa bir programlama dili öğreneceksen bence bu Java olmamalı. Daha basit bir syntax yapısı olan Python gibi bir dil ile temelleri attıktan sonra geçebilirsin
Tamam ona lafım yok zaten ben de dedim ya.
Ama genel olarak bir yaklaşım izledim. Java sanki çok daha kullanıma el verişli. Python'da güzel. Hiç öğrenmeden Java bilgilerimle bayağı iyi kullanıyorum. Numpy, Pandas kullanarak ve hiçbir veri madenciliği algoritması kullanmadan kendi yazdığım algoritmalar ile verileri eğitiyorum falan iyi bir dil tablolama ve analiz için.

Top Bottom