Neler Yeni

Arkadaşlar ikinci el ekran kartı alacağım, yardımcı olur musunuz?

ahlatgem

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Resül AHLAT
RX 6700 10 GB'lık Sapphire modelini ikinci elden alacağım, fiyatı 6750 TL.

Alacağım kartın sahibi test sonuçlarını attı, bende test yapacağım ve kozmetiğini inceleyeceğim kartın.
Sizin önerileriniz neler, neleri test etmem gerekli?

Birkaç şey araştırdım, furmarka sok vb. dediler fakat hotspot 104 dereceleri görmüş, termal macunu yenilesem problem olur mu vb? İlk defa AMD kart kullanacağım.

Kullanıcı en son 1 sene önce bakımını yapmış. OCCT de sanki normal gözüküyor. Furmarkta hotspot derecesi var ve abartılı gibi mi duruyor sizce? Termal macunu yenileyeceğim ve öyle satın alacağım, sizce yenilediğimde kaç derece olması gerekir? RDR 2, RE 8 Village, Witcher 3 gibi oyunlarda test gerçekleştireceğim.

Ekler

• 1.jpg
    1.jpg
    112.1 KB · Hit: 12
  • 2.jpg
    2.jpg
    407.3 KB · Hit: 12
  • 3.jpg
    3.jpg
    561.4 KB · Hit: 16
  • 4.jpg
    4.jpg
    262.2 KB · Hit: 14
  • 5.jpg
    5.jpg
    422.1 KB · Hit: 14
ekran kartı maks 78 derece görmüş ve hotspot derecesi çok fazla. çok gürültülü çalışır bu ekran kartı kulağına zarar cidden ama senin için problem yoksa önemli değil. elindeki tek seçenek bumudur yoksa alternatiflerinde var mıdır?
eğer yoksa bu ekran kartı soğuk havanın dostu sıcak havanın düşmanı olur sana

ahlatgem

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Resül AHLAT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ekran kartı maks 78 derece görmüş ve hotspot derecesi çok fazla. çok gürültülü çalışır bu ekran kartı kulağına zarar cidden ama senin için problem yoksa önemli değil. elindeki tek seçenek bumudur yoksa alternatiflerinde var mıdır?
Hocam bulunduğum ilde RTX 3060 var, onunda performansını sevmiyorum. AFMF 2 varken neden DLSS 3 kullanayım. Sadece RTX 3060 var.

Termal macun yenilesem bir kaç değer düşer mi hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hotspot ortalama kaç oluyor ki? MSAA 8X ile 0X arasında çok fark var mıdır? Oyunlarda fps manasında çok fark ettiriyor. FurMark ta nasıldır acaba.

Kesinlikle ben test edeceğim kartı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kartın güvenlik etiketi yerinde hocam.

Ekler

• EKRAN KARTI 2.jpg
    EKRAN KARTI 2.jpg
    281.8 KB · Hit: 7
  • ekran kartı.jpg
    ekran kartı.jpg
    130.6 KB · Hit: 9
hocam bende amd rx6750xt var ekran kartı yanardağ gibi yanıyor stabil u.v yaptım sıcaklık 80den 68e düştü ama bu seferde ekran kartının stabiletisini bozdum yani ben bu ekran kartını en iyi 80 derecede kullanacağımı anladım. şöyle diyim yinede bu sıcaklık zarar verir mi ekran kartına pek sanmıyorum çünkü o ekran akrtı en iyi o sıcaklıkta çalışıyor olabilir.

evet afmf2 gerçektende manyak teknoloji ben faydasını inanılmaz derecede gördüm.

onun dışında sıcaklığı ben sorun olarak görmüyorum ve normal olarak görüyorum

hotspot ort 80 90 olsa iyi sayılır 100 dereceyi geçmesi biraz sorun olabilir ama önemli değil basit bi u.v ile fps kaybı yaşamadan hotspot sıcaklığını düşürürsün.
msaa konusunda evet çok fark var ben her oyunda msaayı maksimumdan bir veya iki seçenek aşağıda tutarım fps neredeyse 20 artıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,036
Üyeler
164,603
Son üye
salih0715
Top Bottom