Neler Yeni

Arkadaşlar paylaşacağım sistem iyi mi?

aligokce0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Gökçe

AMD istiyorsan AMD işlemci de alabilirsin fakat i5 12400f, r5 5600'den biraz daha güçlü bir işlemci fakat inanılmaz farklar yok. Yani ikisi de bu segmentte üzmez.

Bununla birlikte evet yeni oyunların bazıları ciddi bir şekilde vram istemeye başladılar örneğin last of ust part I gibi ama youtube'dan last of usta part I için yapılan fps testlerine baktığında göreceksin ki (ultra ayarlarda) 12 gb 3060 < 8 gb 3060ti < 8 gb 3070 şeklinde bir sıralama olacak. Çünkü 3060ti ve 3070 8gb vram olmasına rağmen kas gücü olarak 12 gb 3060'dan daha güçlü. Burda nvidia'nın çakallığı sebebiyle kullanıcılar mağdur oluyor. İleride daha çok vram isteyen oyunlar geldiğinde belki 12 gb 3060 ile 8 gb 3060ti'ın performansları arasında ödediğin para kadar farklar kalmayabilir ama yine de vram = her şey değil.

Eğer yüksek VRAM'lere sahip ekran kartı istiyorsan o zaman AMD ekran kartı alacaksın ya da 4xxx serisi ekran kartı alacaksın ama o da bütçeni aşacaktır. Burda karar senin. Bütçen gayet iyi. Bunu 3060 alarak heba etme.
Keşke 4000 serisi alabilsek :) ama maalesef baya aşıyor beni peki önerebileceginiz amd ekran kartı var mı? yada hazir bildiginiz sistem var mı link olarak bana yardımcı olursanız çok sevinirim ben derdimi detaylı bir şekilde anlattığımi düşünüyorum çünkü şimdiden teşekkür ederim :)

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk

Burdaki pek çok sistemin bazılarını direkt, bazılarını anakart, bazılarını da hem anakart hem psu yükseltmesi yaparak beğendiğini alabilirsin.

Madem amd seviyorsun 5600 + 6700xt kombosu senin için ideal olabilir veya bir önceki sayfada arkadaşın attığı sistem gibi 6750xt vs vs.

ege_onall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
ege
Top Bottom