Neler Yeni

Yardım Arkadaşlar yardım edin hangi bilgisayarı almalıyım

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkin t
Bütçe
55000
Arkadaşlar bilgisayarlarla aram pek yok sizce hangi bilgisayarı almalıyım laptoplardan anlayan arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur
bilgisayarı video edit render ve oyun ve ai artist için kullanacağım
msi pulse 16 Aİ ekran kartı rtx4060 140watt ram 32 işlemci core i7 ultra 155h
hangi site daha iyi
msi katana 17 ekran kartı rtx 4060 105 watt ram 16 işlemci core i7 13620H

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
940
İsim
Göksel Gündüz
Bunda RTX 4070 105Watt var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapay zekayı mı kullanacaksın diğerlerinde. Nasıl bilemiyorum yapay zeka asistanı o tür dizüstlerinde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkin t
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bunda RTX 4070 105Watt var.

Yapay zekayı mı kullanacaksın diğerlerinde. Nassıl bilemiyorum yapay zeka asistanı o tür dizüstlerinde.
MSİ nin kendi yapay zekası var AI Artisit diye içerik üretirken ondan yardım alacaktım senin attığın bigisayara o program iner mi

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
940
İsim
Göksel Gündüz
Bilmiyorum, izin vermeyebilir. 32GB RAM daha iyi olur render için ama sen RAM de ekleyebilirsin RTX 4070'li sisteme.

İşlemcilere baktım hemen hemen aynılar ama yeni nesil ultra serisi biraz daha az ısnıyor diye duymuştum.

Oyun oynamak ikinci derecede önemliyse Ultra serisi işlemcili notebook seçebilirsin. RTX 4060'da yeterli olur.

RAM'ler 2x8GB şeklindeymiş benim gönderdiğimde. O yüzden 16+16 alıp takman gerekecek. Biraz masraf olacak.

Render ve AI daha önemliyse sen yazdıklarından birini al istersen.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkin t
Bilmiyorum, izin vermeyebilir. 32GB RAM daha iyi olur render için ama sen RAM de ekleyebilirsin RTX 4070'li sisteme.

İşlemcilere baktım hemen hemen aynılar ama yeni nesil ultra serisi biraz daha az ısnıyor diye duymuştuum.

Oyun oynamak ikinci derecede önemliyse Ultra serisi işlemcili notebook seçebilirsin. RTX 4060'da yeterli olur.
Kanka 2 eşit diğebilirim ama belki oyun birazda ağır basabilir zaten oynayacağım oyunlar bf1 gta 5 war thunder chivalry 2 vb

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
940
İsim
Göksel Gündüz
Yazdığın oyunlar için RTX 4060 yeterli. İstersen sen yazdıkların arasından bunu al. Çanta hediye veriyormuş. 32GB RAM'de render almak için daha uygun olur.

Screenshot_1.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkin t
Yazdığın oyunlar için RTX 4060 yeterli. İstersen sen yazdıkların arasından bunu al. Çanta hediye veriyormuş. 32GB RAM'de render almak için daha uygun olur.

Alıntıyı görüntüleyardımın için teşekkürler dostum son bir sorum var ram hariç katana 17 ile pulse 16 arasında sen hangisini seçerdin birde ekran kartlarının watt değerleri önemli mi bir tanesi 140 diğeri 105 watt aralarında büyük fark var mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkin t
Watt olayını notebook kendi ayarlıyor. Gerektiğinde yükseltiyor. O yüzden bazı oyunlarda FPS artışı oluyor, bazı oyunlarda artış neredeyse olmuyor.

bilgiler için teşekkürler bu arada katana 15 Ai artisti kaldırıyormuş pulse ile arasında kaldım ama

B12VGK-1874XTR olan versiyonlarda pc kilitlenme sorunu varmış​

B13VGK-1874XTR ama senin atığında kasada bir sıkıntı gözükmüyor hnagisini alsam kararsız kaldım​

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
940
İsim
Göksel Gündüz
Kitlenme sorunlu dizüstü alma tabii ki, kronik sorunlu bir seri olabilir.

1.5-2 sene sonra GTA 6 PC'ye çıkar. GTA 6 oynayacağım dersen RTX 4070'li dizüstü daha fazla FPS değerleri verir. Render işlerin de uzun süreli, saatler süren işlemler olmayacaksa 16GB RAM yeter. İşlemciler hemen hemen aynı görünüyor ama Core Ultra serisi daha az ısınıyor diyorlar.

AI kısmı nasıl oluyor bilmiyorum, senin için ne kadar önemli ona kendin karar ver.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,794
Üyeler
168,352
Son üye
lebelelube
Top Bottom