Junmarbles
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 57
- İsim
- Yusuf Bingül
Merhabalar bilgisayarıma Kingston A2000 m2 ssd almıştım bugün geldi ve hem onu takmak için hem de kasayı temizlemek için kasayı açtım. Ekran kartını, ramleri çıkarttım sadece silerek temizledim m2 ssd yi taktım ve ekran kartını, ramleri takarak kasayı topladım. Kasayı açmak istediğimde ilk başta hiçbir şekilde ekran gelmedi. Kasayı kapatıp display portu başka yuvaya taktığımda ekran geldi. Bu sefer windows başlatılırken '' ''Memory PMU Training error at socket 0 channel 0 DIMM 1 '' adında bir hata aldım. Bilgisayara baktığımda ramlerden birini okumadığını gördüm. Ramleri çıkar tak yaptım, yuvaları değiştirdim yinede olmadı. Forumlardan baktığımda bios güncellemesiyle düzelebileceğini öğrendim. Anakart biosunu güncelledikten sonra bios ekranında tekrar başlat seçeneğine bastım ve bilgisayar açılırken tekrar ekranın gittiğini gördüm. Yine display port yuvasını değiştirdim kapa aç yaptım fakat ekran gelmedi. Son çare olarak kasayı açıp bios pilini çıkarıp taktım ve düzeldi. Şuan hiçbir problemim yok fakat sanki bu hataları tekrar alacakmışım gibime geliyor. Biosu artık güncellemek bile istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım aynı hataları alır mıyım ?
Anakart : Gigabyte B450M S2H Ekran kartı : Gigabyte Rtx 2060 Ram : Gskill Ripjaws 3200 Mhz 8x2 16 Gb
Anakart : Gigabyte B450M S2H Ekran kartı : Gigabyte Rtx 2060 Ram : Gskill Ripjaws 3200 Mhz 8x2 16 Gb