StrangerIX
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,267
- İsim
- Baran Kut
Sadece işlemci çekirdeği değil aynı zamanda yüksek seviyede L3 önbelleği de kullandığından ekstra bi sıcaklık artışı oluyor diye biliyorum. Isının muhtemelen sebebi odur diye düşünüyorum.Ben değdirdim sede vidalarıda prk sıkmadım ve craft rise işlemciye yüklenmiyorki 5600 4.9ghz'de th250 ile birlikte 40-55 arasıydı
Bu link attığım kit işlemci ve soğutucu temasına da güzel faydası var çünkü eski usul kitlemede işlemciyi hep araya sıkıştırıp kitlediğinden biraz yukarı oynar işlemci. Bunda kitleme gibi bir durum söz konusu değil. Isıya da faydası olduğuna dair birçok test gördüm. Öneririm ürünü.
Senin BIOS ayarlarını da bir yoklamak gerek hocam. Ne gibi ayarlar yaptın acaba BIOS'ta ? Anakart modelin nedir bu arada ?İşin aksi anakartın yonga setide ısınıyor ve işlemciyi yeni aldım direk formatladım ea 5 plus ses kartı vardı onun driver kuruyom sorun olmuyo ama biosa sadece gir çık yapınca işlemci hep 80 derecelerde sabit kalıyor tek tek biosu kontrol ettim Precision Boost yani cpb ayarını kapatınca normale döndü
Mesaj otomatik birleştirildi:
Evet farkındayım bide kasa h500p ve bence ön fanlar büyük ufak fanlar gibi içeri üfleyemiyo ve odada hava sürkülasyonu yom balkon yanındayım ama esmiyor birde en son ea 5 plus diye mesaj atmışım ona bir bakarmısın