Neler Yeni

🔥🔴ARTIK NAKİT PARAYLA KİRA ÖDEME DEVRİ BİTTİ!

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,987
İsim
Burak Karadağ

Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile konut ve iş yeri kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini artık yalnızca banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil etmeleri zorunlu hale geldi. Bu kararla, elden nakit parayla kira ödeme devri sona erdi.​

- CEZASI VAR​

Öte yandan kira bedelini banka aracılığıyla tahsil etmeyen ev sahiplerine ve kiracılara her bir işlem ayrı olmak üzere kira bedelinin yüzde 10'u kadar cezai işlem uygulanacak.
Yürürlükteki tebliğde iş yeri kiralamalarında hem kiracıya hem kiralayana ceza kesilirken, konut kiralamalarında kiracıya ceza uygulanmıyordu. TBMM'de temmuz ayında kabul edilen Vergi Kanunları İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la kiracıya da ceza kesilmesi mevzuata taşınmıştı.

1729147077367.png

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İki taraf da kira bedelinde kesin olarak anlaşmışsa yine çözüm değil. Barınma ve kira krizi olan bir ülkede böyle yaptırımlar çalışmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,987
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İki taraf da kira bedelinde kesin olarak anlaşmışsa yine çözüm değil. Barınma ve kira krizi olan bir ülkede böyle yaptırımlar çalışmaz.
IBAN üzerinden ödeme yapınca ödeme tipinden "Kira Ödemesi" dediğinizde devlet ve özel bankaların hepsi üzerinden komisyon alınacak. Yani kira paranıza bile kondular.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
IBAN üzerinden ödeme yapınca ödeme tipinden "Kira Ödemesi" dediğinizde devlet ve özel bankaların hepsi üzerinden komisyon alınacak. Yani kira paranıza bile kondular.
Haraç kesiyorlar işte. Bunların yaptığı şeylerin adı politika ya da paket maket değil.

asko56

80+ Silver
kiralık ev millet bulamıyordu şimdi hiç bulamayacka üstüne devlet burdan para alacagı için kiralara büyük zam gelicektir geçmiş olsun

Existentia

80+ Silver
kiralık ev millet bulamıyordu şimdi hiç bulamayacka üstüne devlet burdan para alacagı için kiralara büyük zam gelicektir geçmiş olsun
Kiralık ev nerede bulunmuyor hocam istanbul dışında mısınız

asko56

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Onur Yücel

Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile konut ve iş yeri kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini artık yalnızca banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil etmeleri zorunlu hale geldi. Bu kararla, elden nakit parayla kira ödeme devri sona erdi.​

- CEZASI VAR​

Öte yandan kira bedelini banka aracılığıyla tahsil etmeyen ev sahiplerine ve kiracılara her bir işlem ayrı olmak üzere kira bedelinin yüzde 10'u kadar cezai işlem uygulanacak.
Yürürlükteki tebliğde iş yeri kiralamalarında hem kiracıya hem kiralayana ceza kesilirken, konut kiralamalarında kiracıya ceza uygulanmıyordu. TBMM'de temmuz ayında kabul edilen Vergi Kanunları İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la kiracıya da ceza kesilmesi mevzuata taşınmıştı.

Alıntıyı görüntüle
Dümen bu işler. Sıkı Denetim olmadıkça imkanı yok bunların uygulanmasında. Güya ibandan para atmak da yasaktı işletmelere, her işletme kart çekmek zorundaydı, valla nakit taşımıyorum berbere ibandan yolluyorum devamlı. Geçen hafta epilasyona gittim kart geçiyomu dedim yok ibandan yolla dedi mesela. Denetleyen yok eden yok vergi vermeden takılıyorlar işletmeler. Bu da aynı iş ev sahibiyle anlaşır giden elden verir

GirayHan

80+ Platinum
Güzel. Fakat geç kalınmış bir uygulama.

Kiracı ev sahibi ilişkileri ile çok oynadılar. %25 zam sınırını koyarak geçtiğimiz dönem ev sahiplerinin içinden geçtiler yok parasına kira ücreti alıyordu ev sahipleri öyle ki 2-3 kilo kıyma parası eden kiralar var deniliyordu.

Bu süreçte tahliye tahahhütnamesi ile evime konmak isteyen kiracımı çıkardım. Evi boş bıraktım. Sonra sattım %52'den fibabank'a faize koydum. Kafam rahat.

Kiracı ile uğraşılmaz şu saatten sonra. Kiracılar kendi ayaklarına sıktılar. Şimdi kiralık ev ara ki bulasın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Onur Yücel
Arkadaşlar burada amaç kira öderken alınacak 3-5 lira değil ( birçok banka almıyor bile), elden alıp gelir göstermeyip vergi ödemeyenlerin önüne geçmek.
Aynen öyle de sıkı denetim lazım işte yoksa olmaz o iş geçsinler o işi. Önce seyyar satıcıları yasaklasınlar işgaliye ücret diye sakız parası veriyorlar zabıtaya da çay çorba parası veriyorlar tezgahı ellemesinler diye. Hop bitti gitti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,987
İsim
Burak Karadağ
Güzel. Fakat geç kalınmış bir uygulama.

Kiracı ev sahibi ilişkileri ile çok oynadılar. %25 zam sınırını koyarak geçtiğimiz dönem ev sahiplerinin içinden geçtiler yok parasına kira ücreti alıyordu ev sahipleri öyle ki 2-3 kilo kıyma parası eden kiralar var deniliyordu.

Bu süreçte tahliye tahahhütnamesi ile evime konmak isteyen kiracımı çıkardım. Evi boş bıraktım. Sonra sattım %52'den fibabank'a faize koydum. Kafam rahat.

Kiracı ile uğraşılmaz şu saatten sonra.
Ben de aynı düşüncedeyim ama işte işin için de faiz olunca manevi açıdan rahat yaklaşamıyor insan ama açıkçası verdiği para iyi sen bu arada iyi oranla koymuşsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Furkan Sünney
Harika kanunların olduğu ama hiçbirinin denetlenmediği ülke de yaşıyoruz, bir güzel kanun daha ama denetimi olacak mı meçhul

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,030
Üyeler
161,190
Son üye
Referee
Top Bottom