Neler Yeni

🔥🔴ARTIK NAKİT PARAYLA KİRA ÖDEME DEVRİ BİTTİ!

GirayHan

80+ Platinum
Ben de aynı düşüncedeyim ama işte işin için de faiz olunca manevi açıdan rahat yaklaşamıyor insan ama açıkçası verdiği para iyi sen bu arada iyi oranla koymuşsun
Kaybettiğim evin değerine sayıyorum. 5-6 ay faizde tutup gidip sıfır dublex daire alacağım.

Çıkarttığım kiracıya da pandemi döneminde ne güzellikler yapmıştım bir bilsen :D

Devlet %25 'i koyunca adamın içinden birden canavar çıktı.

Acıma yetime demişler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,070
İsim
Burak Karadağ
Kaybettiğim evin değerine sayıyorum. 5-6 ay faizde tutup gidip sıfır dublex daire alacağım.

Çıkarttığım kiracıya da pandemi döneminde ne güzellikler yapmıştım bir bilsen :D

Devlet %25 'i koyunca adamın içinden birden canavar çıktı.

Acıma yetime demişler.
Yaa uğraşma boşver be valla kafan rahat. Benim de param olsa koyarım valla ama adaletine yandımın dünyası işte ancak kredi kartları ile geçimimizi dönderebiliyoruz. Mal yok mülk yok

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar burada amaç kira öderken alınacak 3-5 lira değil ( birçok banka almıyor bile), elden alıp gelir göstermeyip vergi ödemeyenlerin önüne geçmek.
Önüne geçemezler. Maaşı elden veren firmaları da önleyeceklerdi böyle. 11 senedir engelleyecekler.

GirayHan

80+ Platinum
Dümen bu işler. Sıkı Denetim olmadıkça imkanı yok bunların uygulanmasında. Güya ibandan para atmak da yasaktı işletmelere, her işletme kart çekmek zorundaydı, valla nakit taşımıyorum berbere ibandan yolluyorum devamlı. Geçen hafta epilasyona gittim kart geçiyomu dedim yok ibandan yolla dedi mesela. Denetleyen yok eden yok vergi vermeden takılıyorlar işletmeler. Bu da aynı iş ev sahibiyle anlaşır giden elden verir
Sen ibana ödeme yaptığında vergi kaçırıyor işletmeler. Berber dediğin adam bi asgari ücretliden 4-5 kat daha fazla para kazanıyor. Posttan çek. bırak ödesin vergisini.

Bu ülkenin en büyük sorunu zaten vergi ve ahlaksız esnaf sorunu. Zibilyon para kazanıyorlar ayda.

Bu rte döneminde de değil. cumhuriyet kurulduğu tarihten beri bu esnaf bu şekilde hırsızlık yapıyor. vergisini vermeyen vergi kaçıran büyük küçük esnaf şirket vb farketmez hepsi vatan hainidir.

En basit örnek.

Bugün çocuk esirgeme kurumu varsa vergileriniz sayesinde var. Yetim ve öksüz çocuklara bakılıyorsa vergiler sayesinde bakılıyor. Örnekler çoğalır. Fiş alın fatura isteyin ibana ödeme yapmayın. Lütfen.

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Alihan YILMAZ
Kayıtlı para akışını denetlemek daha kolay. Elden ele geçen paradan kimsenin haberi olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
hamza ilkaya
Peki bankadan kirayı gönderirken açıklamaya (kira) kelimesini yazdığınızda gönderdiğiniz paranın %20sini eksik gönderdiğini biliyormuydunuz :d

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,186
İsim
Arda doğan

Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile konut ve iş yeri kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini artık yalnızca banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil etmeleri zorunlu hale geldi. Bu kararla, elden nakit parayla kira ödeme devri sona erdi.​

- CEZASI VAR​

Öte yandan kira bedelini banka aracılığıyla tahsil etmeyen ev sahiplerine ve kiracılara her bir işlem ayrı olmak üzere kira bedelinin yüzde 10'u kadar cezai işlem uygulanacak.
Yürürlükteki tebliğde iş yeri kiralamalarında hem kiracıya hem kiralayana ceza kesilirken, konut kiralamalarında kiracıya ceza uygulanmıyordu. TBMM'de temmuz ayında kabul edilen Vergi Kanunları İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la kiracıya da ceza kesilmesi mevzuata taşınmıştı.

Alıntıyı görüntüle
Ohh bankalarda ordan kesinti paralarını cebe atıyor miss ama Ülkenin gidişatı gidiş değil bizlerin birlikte hareket etmesi gerek bir şey yapmalıyız yoksa elde avuçya Vatan Kalmayacak

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Alihan YILMAZ
Peki bankadan kirayı gönderirken açıklamaya (kira) kelimesini yazdığınızda gönderdiğiniz paranın %20sini eksik gönderdiğini biliyormuydunuz :d
Gerçekten öyle miymiş? Kredi kartı veya banka kartıyla ödediklerinden de 20% kesiliyodur o zaman. Çünkü onlar da banka üzerinden ödeniyor.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Boyle sistemin ben tee a........

Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
hamza ilkaya
Gerçekten öyle miymiş? Kredi kartı veya banka kartıyla ödediklerinden de 20% kesiliyodur o zaman. Çünkü onlar da banka üzerinden ödeniyor.
Evet istersen arkadaşına 1000 tl borç gönder açıklamaya muamele kirası yaz arkadaşının hesabına 800 düşüyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,563
Üyeler
163,189
Son üye
squfly
Top Bottom