Neler Yeni

Asgari ücrete zam muhabbeti

hezarfenc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Furkan
Selamlar dostlar, sosyal medyada falan asgari ücretin temmuz gibi 6200 lira olabileceğine dair söylentiler dolaşıyor. Tabi ki şuanlık sadece bir dedikodudan ibaret görünüyor. Ancak merak ediyorum öyle bir şey olursa biz bundan ne yönde etkileniliriz sistem fiyatları ve teknoloji anlamında

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,793
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Fiyatlar da artmaya devam eder
Nedenini basit argümanla anlatayım:
Farz et elinde 100TL var ve satıcı istediğin ürünü 10TL ye satıyor
Elindeki parayı arttırdın 120TL oldu diyelim , satıcı ürünün fiyatını arttırmadığı sürece sattığı üründen aldığı para ile bir şey almaya kalktığında kar marjı düşecek bu yüzden ürünün fiyatını en azından maaşın artışı oranında kendi ürününü pahalılaştırmak zorunda.
Hele ki ülkemizde asgari ücretli insan oranı da fazla, bu durum daha da etkili olur.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Biz daha ilk zamlı maaşı alamadan zamlar gelecek.
Sonraki ay zammı alınca diyecekler ki oh rahata erdik. Hop oyların yeri belli.
Sonra zamlar şu anki gibi üst üste gelmeye devam edecek. Hop yılbaşı.
Bir zam daha. Al başa her şeyi. Yani ekmeği şu an 4e alıyorsan 2023 başında 6ya alacaksın tereyağını 100e alıyorsan 150ye alacaksın ama maaşın daha yüksek olacak.
0+0=0

ErkanOCAK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Erkan
Esnaf ne yiyecek tabi ki zam yapacak eeee iki ucu b*klu deynek böyle konuştuğum için kusura bakmayın ve işten çıkarmalar artacaktır nasıl ocakta olduysa

AbdullahAbDişindekiBoşluk

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,912
İsim
Emir Yusuf
Çoğu şey asgari ücret üzerinden hesaplanıyor. Buna işverenin işçi için ödediği verginin hesaplanmasından tut işçinin mesaideki alacağı tutara kadar. Şubat ayında bile işverenler çok zorlandı. bu yüzden çok fazla arttıramazlar.

toma_06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
923
İsim
Efe
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
Selamlar dostlar, sosyal medyada falan asgari ücretin temmuz gibi 6200 lira olabileceğine dair söylentiler dolaşıyor. Tabi ki şuanlık sadece bir dedikodudan ibaret görünüyor. Ancak merak ediyorum öyle bir şey olursa biz bundan ne yönde etkileniliriz sistem fiyatları ve teknoloji anlamında
bomboş bir muhabbet

Nauu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Burak CAM
Asgari ücrete gelen her artış enflasyonu azdırır, pahalılık olarak geri döner .

hezarfenc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

toma_06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
923
İsim
Efe
Muhabbet sarmadıysa başka konuya yönelebilirsin gelip toxic yorum yapmak zorunda değilsin.
asgari ücretin yükseleceği muhabbeti boş, yükselince bir şey değişmiyor. az çok ekonomiden anlayan birisi anlar bunu.

hezarfenc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Furkan
asgari ücretin yükseleceği muhabbeti boş, yükselince bir şey değişmiyor. az çok ekonomiden anlayan birisi anlar bunu.
He eyvallah dostum yanlış anladım. Özür dilerim

toma_06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
923
İsim
Efe
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Hasan Can Doğru
Asgari ücretin yükselmesi esnafa yükten başka bir şey değil. Esnafta zam yapmak zorunda kalacak eee ne anladık biz bu zamdan. Geçen sene 3500 tl alıyordum bu yıl 5k alıyorum ama benim param geçen yıla göre 2k felan yani bir işe yaradığı yok. Şimdi 6200 yapacak hop 1.5 k ya düşer paramızın asıl değeri.

Top Bottom