Hocam yanlışın var bizzat hizmet sektöründe olan biri olarak söylüyorum işleri bildiğimizden çok farklı yürüyor yani biz diyoruz adam karını eritiyor ama adam o kadar kar marjını yükseğe koymuş ki az yapsa daha kazanıyor fakat mesele bu değil mesele %20 bile yapsa yine 17 bin asgari ücretle eş değer bir alım gücü olacak he bilemedin %5 rahatlarsın ama %5 rahatlama için tekrardan enflasyonu körüklemeye değmediğini düşünüyorum.Artık eskisi kadarda zam yapılamiyor çünkü alım gücü düştü yine restorantlar vs zamları yapistirir da onun dışında diğer yerler eskisi gibi cok yapamiyor yaparsa müşteri kaciyor millet artık zor dayaniyor zaten. Musteri kacmasin diye %30 yapacağı zammı atiyorum %20 yapiyor arada kârı eriyor insanin ya daha cok ugrasip extra müşteri çekecek ya da yeni yıla ayak uyduracak. Baya sacma olmaya başladı hersey. Bari calisanin aldigi para para alsa 17bini harcamayı düşünürken bile havada bitiyor.
Bu Enflosyonu %100 Bir Şekilde Nereden Bakabiliriz Acaba HocamHocam yanlışın var bizzat hizmet sektöründe olan biri olarak söylüyorum işleri bildiğimizden çok farklı yürüyor yani biz diyoruz adam karını eritiyor ama adam o kadar kar marjını yükseğe koymuş ki az yapsa daha kazanıyor fakat mesele bu değil mesele %20 bile yapsa yine 17 bin asgari ücretle eş değer bir alım gücü olacak he bilemedin %5 rahatlarsın ama %5 rahatlama için tekrardan enflasyonu körüklemeye değmediğini düşünüyorum.
Maaşlara yapılan zam zaten ekonominin kötü olduğunun göstergesidir sen hiç japonya da maaşlara sürekli zam yapıldığını duydun mu ? adamların enflasyonu bile daha yeni yeni artıya geçti normalde eksideydi.Mehmet Şimşek böyle bir karar vermez. Adam emekliye koklattı enflasyonun maaşlara yapılan zamları azaltmakla düşeceğini en iyi bakan Şimşek biliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kişisel tartışmaları konu altında yapmayın yoksa moderatörler konuyu kilitliyor.
Sokaklardan , kendi cebinizden , marketlerdeki fiyat artışlarının ortalamasından gibi anlayabilirsiniz.Bu Enflosyonu %100 Bir Şekilde Nereden Bakabiliriz Acaba Hocam
TÜİK zaten hiç geçerliliği yok şahsen benim gözümde fakat ENAG bir nebze olsa daha doğru fakat dediğim gibi ENAG eskiden daha iyi veriler paylaşıyordu son 1-1.5 senede yandaş oldu demeyelim de biraz değişti diyebiliriz.Doğru Olma Şansı Yok Çünkü İktidar Ayağına Düşük Olduğunu Söyler Zaten
V for Vendetta filmini izleyen, filmin ne kadar şuanki Türkiye’yi ve mevcut hükümeti anlattığını bilir. Ama şunu görüyorum ki bütün dünya böyle, halkı korkuyla yönetiyorlar.Aynen Öyle , V For Vendetta
V for Vendetta filmini izleyen, filmin ne kadar şuanki Türkiye’yi ve mevcut hükümeti anlattığını bilir. Ama şunu görüyorum ki bütün dünya böyle, halkı korkuyla yönetiyorlar.
Bir bölümden mezun olanlar iş bulamıyorsa onların sorunudur. Hayat toz pembe değil. Öğretmenler atama bekliyoruz diyorlar adam sırf sen mezun oldun diye atama mı yapacak. Bunun idrakinde olmalısın şuan "nitelikli" kısımdaki konteyjan doldu artık. Ülkenin terziye,işçiye,teknisyene ihtiyacı var madem bir kişi altında çalışıp o maaşı beğenmiyorsun kendi işini kur. Ben yazın fındık yevmiyesine gidiyordum inşaat kadar zor bir iş sürekli arkanda hadi hadi diyen biri var tepende güneş sürekli çalışıyorsun ve günlük 1500TL hemde vasıf aranmıyor ama gruptaki genç sadece bendim şuan fındık amelesi kıtlığı var. Geleceğini devlet tesis etmeyecek sen edeceksin. Tercih ettiğin bölümün 4 5 yıl sonrasını analiz edemiyorsan okuma zaten. Okumamakta kötü değil meslek lisesine gitsen okurken para kazanıyorsun okulu bitirdiğinde dükkan açabiliyorsun.O düşük maaşı alanlar zamanında kılını kıpırtdatmayan adamlar bu ülkede çalışan her türlü yolunu buluyor acıtasyon yapmaya mahal yok.Bilader sen hayatında kaç kez inşaatta çalıştın, bak şöyle saçma yorumlar yapmayın. Hayatında inşaatta çalışmamış adam burada inşaat övüyor. Ben lisedeyken çok gittim, götürsem seni yaz vakti öğle güneşinde bayılıp yatarsın.
Bul bana aylık 60.000 TL vasıfsız olarak geleceğim.
Ekonomi iyiyken de inşaat ustaları daha fazla alıyordu zaten ama inşaat ustası olmak öyle kolay değil. 20-30 yıl boyunca dayanılacak bir meslek değil. Dayananlar geleceksizlikten dayanıyorlar.
Ülkede olmayan geleceğe sitem edecekken, inşaatı beğenmeyenlere ediyorsun. Kafana tüküreyim.
Diğer meslekler ne kadar kazanıyor onu söyle. Mezun olanlar iş bulabiliyor mu onu söyle.
Git 60.000 TL ise yazıl inşaata çalış hadi göreyim seni.
Yav zihinsel problemin mi var senin?Bir bölümden mezun olanlar iş bulamıyorsa onların sorunudur. Hayat toz pembe değil. Öğretmenler atama bekliyoruz diyorlar adam sırf sen mezun oldun diye atama mı yapacak. Bunun idrakinde olmalısın şuan "nitelikli" kısımdaki konteyjan doldu artık. Ülkenin terziye,işçiye,teknisyene ihtiyacı var madem bir kişi altında çalışıp o maaşı beğenmiyorsun kendi işini kur. Ben yazın fındık yevmiyesine gidiyordum inşaat kadar zor bir iş sürekli arkanda hadi hadi diyen biri var tepende güneş sürekli çalışıyorsun ve günlük 1500TL hemde vasıf aranmıyor ama gruptaki genç sadece bendim şuan fındık amelesi kıtlığı var. Geleceğini devlet tesis etmeyecek sen edeceksin. Tercih ettiğin bölümün 4 5 yıl sonrasını analiz edemiyorsan okuma zaten. Okumamakta kötü değil meslek lisesine gitsen okurken para kazanıyorsun okulu bitirdiğinde dükkan açabiliyorsun.O düşük maaşı alanlar zamanında kılını kıpırtdatmayan adamlar bu ülkede çalışan her türlü yolunu buluyor acıtasyon yapmaya mahal yok.