Neler Yeni

📢 Asgari Ücrete % 45 Zam Kararı Ocak 2025'ten İtibaren 24.652 TL Olması bekleniyor 👏

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,394
İsim
Sarp Yılmaz
Artık eskisi kadarda zam yapılamiyor çünkü alım gücü düştü yine restorantlar vs zamları yapistirir da onun dışında diğer yerler eskisi gibi cok yapamiyor yaparsa müşteri kaciyor millet artık zor dayaniyor zaten. Musteri kacmasin diye %30 yapacağı zammı atiyorum %20 yapiyor arada kârı eriyor insanin ya daha cok ugrasip extra müşteri çekecek ya da yeni yıla ayak uyduracak. Baya sacma olmaya başladı hersey. Bari calisanin aldigi para para alsa 17bini harcamayı düşünürken bile havada bitiyor.
Hocam yanlışın var bizzat hizmet sektöründe olan biri olarak söylüyorum işleri bildiğimizden çok farklı yürüyor yani biz diyoruz adam karını eritiyor ama adam o kadar kar marjını yükseğe koymuş ki az yapsa daha kazanıyor fakat mesele bu değil mesele %20 bile yapsa yine 17 bin asgari ücretle eş değer bir alım gücü olacak he bilemedin %5 rahatlarsın ama %5 rahatlama için tekrardan enflasyonu körüklemeye değmediğini düşünüyorum.

Gif Man

80+ Gold
Hocam yanlışın var bizzat hizmet sektöründe olan biri olarak söylüyorum işleri bildiğimizden çok farklı yürüyor yani biz diyoruz adam karını eritiyor ama adam o kadar kar marjını yükseğe koymuş ki az yapsa daha kazanıyor fakat mesele bu değil mesele %20 bile yapsa yine 17 bin asgari ücretle eş değer bir alım gücü olacak he bilemedin %5 rahatlarsın ama %5 rahatlama için tekrardan enflasyonu körüklemeye değmediğini düşünüyorum.
Bu Enflosyonu %100 Bir Şekilde Nereden Bakabiliriz Acaba Hocam :shy:

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,394
İsim
Sarp Yılmaz
Mehmet Şimşek böyle bir karar vermez. Adam emekliye koklattı enflasyonun maaşlara yapılan zamları azaltmakla düşeceğini en iyi bakan Şimşek biliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kişisel tartışmaları konu altında yapmayın yoksa moderatörler konuyu kilitliyor.
Maaşlara yapılan zam zaten ekonominin kötü olduğunun göstergesidir sen hiç japonya da maaşlara sürekli zam yapıldığını duydun mu ? adamların enflasyonu bile daha yeni yeni artıya geçti normalde eksideydi.
maaş zammını kaldırman şu anki ekonomiden hiçbir işe yaramaz çünkü enflasyonun kaynağı o değil sorun paranın değersiz olması üretimin yeterli olmaması, döviz miktarının yeterli olmaması sen çıkıp da sorun maaş zamları diyemezsin.
he en iyi de Mehmet Şimşek bilmiyor bugüne kadar kaç bakan geldi geçti bu da elbet gidecek Şimşek dediğin adam başkasının emri ile iş yapan bir insan kendi bilgileriyle vs değil.

Bu Enflosyonu %100 Bir Şekilde Nereden Bakabiliriz Acaba Hocam :shy:
Sokaklardan , kendi cebinizden , marketlerdeki fiyat artışlarının ortalamasından gibi anlayabilirsiniz.
kesin bir kaynak yok 2024'te yaşıyoruz ve maalesef bu devir sadece işine geleni yapma devir o yüzden kimse %100 doğru veriyi söylemez.
ENAG kısmen TUİK'e göre daha doğrudur ama o da eski gerçekçiliğini kaybetti.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,394
İsim
Sarp Yılmaz
Doğru Olma Şansı Yok Çünkü İktidar Ayağına Düşük Olduğunu Söyler Zaten 😅
TÜİK zaten hiç geçerliliği yok şahsen benim gözümde fakat ENAG bir nebze olsa daha doğru fakat dediğim gibi ENAG eskiden daha iyi veriler paylaşıyordu son 1-1.5 senede yandaş oldu demeyelim de biraz değişti diyebiliriz.

Mesela Türkiye Cari Açık vermeden ilerleyemiyor ;
Cari açık dediğimiz olay bir ülkenin ithal ettiği ürün miktarının ihraç ettiğinden daha fazla olması demek , yani dışarıya borçlanması demek bu da paranın değerini düşürür yatırımcıları korkutur ve yatırımlar azalır.
bir diğer konu da Bütçe açığı devletin giderlerinin gelirlerinden az olması bu vergileri arttırmakla çözmeye çalıştıkları bir durum fakat çözüm tabi ki de israf yapılan yerleri kısmakla olacak. ayrıca tabi ki işsizlik sorunu gibi şeyler de var ama malum sadece maaşlara zam yapmakla ekonominin iyi olduğunu sanan bir kitle var yada maaşların devlete yük olduğunu dolayısıyla ondan dolayı ekonomi kötü diye düşünen kitle de var.

Son düzenleme:

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
700
İsim
Ömer Keskin
Aynen Öyle , V For Vendetta 🤠
V for Vendetta filmini izleyen, filmin ne kadar şuanki Türkiye’yi ve mevcut hükümeti anlattığını bilir. Ama şunu görüyorum ki bütün dünya böyle, halkı korkuyla yönetiyorlar.

Gif Man

80+ Gold
V for Vendetta filmini izleyen, filmin ne kadar şuanki Türkiye’yi ve mevcut hükümeti anlattığını bilir. Ama şunu görüyorum ki bütün dünya böyle, halkı korkuyla yönetiyorlar.

Ne Zaman Olur Bilmiyorum Ama Koyun Haline Bürünmüş Kurtların Uyanması Lazım !

In Sheep GIF

panda_1

80+
Bilader sen hayatında kaç kez inşaatta çalıştın, bak şöyle saçma yorumlar yapmayın. Hayatında inşaatta çalışmamış adam burada inşaat övüyor. Ben lisedeyken çok gittim, götürsem seni yaz vakti öğle güneşinde bayılıp yatarsın.
Bul bana aylık 60.000 TL vasıfsız olarak geleceğim.
Ekonomi iyiyken de inşaat ustaları daha fazla alıyordu zaten ama inşaat ustası olmak öyle kolay değil. 20-30 yıl boyunca dayanılacak bir meslek değil. Dayananlar geleceksizlikten dayanıyorlar.
Ülkede olmayan geleceğe sitem edecekken, inşaatı beğenmeyenlere ediyorsun. Kafana tüküreyim.
Diğer meslekler ne kadar kazanıyor onu söyle. Mezun olanlar iş bulabiliyor mu onu söyle.
Git 60.000 TL ise yazıl inşaata çalış hadi göreyim seni.
Bir bölümden mezun olanlar iş bulamıyorsa onların sorunudur. Hayat toz pembe değil. Öğretmenler atama bekliyoruz diyorlar adam sırf sen mezun oldun diye atama mı yapacak. Bunun idrakinde olmalısın şuan "nitelikli" kısımdaki konteyjan doldu artık. Ülkenin terziye,işçiye,teknisyene ihtiyacı var madem bir kişi altında çalışıp o maaşı beğenmiyorsun kendi işini kur. Ben yazın fındık yevmiyesine gidiyordum inşaat kadar zor bir iş sürekli arkanda hadi hadi diyen biri var tepende güneş sürekli çalışıyorsun ve günlük 1500TL hemde vasıf aranmıyor ama gruptaki genç sadece bendim şuan fındık amelesi kıtlığı var. Geleceğini devlet tesis etmeyecek sen edeceksin. Tercih ettiğin bölümün 4 5 yıl sonrasını analiz edemiyorsan okuma zaten. Okumamakta kötü değil meslek lisesine gitsen okurken para kazanıyorsun okulu bitirdiğinde dükkan açabiliyorsun.O düşük maaşı alanlar zamanında kılını kıpırtdatmayan adamlar bu ülkede çalışan her türlü yolunu buluyor acıtasyon yapmaya mahal yok.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,411
İsim
Oğuz
Bir bölümden mezun olanlar iş bulamıyorsa onların sorunudur. Hayat toz pembe değil. Öğretmenler atama bekliyoruz diyorlar adam sırf sen mezun oldun diye atama mı yapacak. Bunun idrakinde olmalısın şuan "nitelikli" kısımdaki konteyjan doldu artık. Ülkenin terziye,işçiye,teknisyene ihtiyacı var madem bir kişi altında çalışıp o maaşı beğenmiyorsun kendi işini kur. Ben yazın fındık yevmiyesine gidiyordum inşaat kadar zor bir iş sürekli arkanda hadi hadi diyen biri var tepende güneş sürekli çalışıyorsun ve günlük 1500TL hemde vasıf aranmıyor ama gruptaki genç sadece bendim şuan fındık amelesi kıtlığı var. Geleceğini devlet tesis etmeyecek sen edeceksin. Tercih ettiğin bölümün 4 5 yıl sonrasını analiz edemiyorsan okuma zaten. Okumamakta kötü değil meslek lisesine gitsen okurken para kazanıyorsun okulu bitirdiğinde dükkan açabiliyorsun.O düşük maaşı alanlar zamanında kılını kıpırtdatmayan adamlar bu ülkede çalışan her türlü yolunu buluyor acıtasyon yapmaya mahal yok.
Yav zihinsel problemin mi var senin?
Geleceği kurmak ile ülke durumunun kötü olması aynı şey mi? Ne saçma sapan konuşuyorsun.
Avrupa'daki insan geleceğini kurmaya çalışmıyor mu sanıyorsun?
A ile B'yi ayırmadan gelmiş AKP'li dayılar gibi yorum yapıyorsun burada.
Ordu'da büyüdüm ben senin Fındık toplama dediğin şeye çok kez gittim merak etme. İnşaat kadar da zor değil ama zordur. Mevsimlik çalışılan bir şey için gelmiş iş gibi bahsediyorsun yav ne alakasız şeyler söylüyorsun. Fındık toplamak bir gelecek mi?
Çık Avrupa'ya bakalım hangi genç fındık topluyor. Sen amele gibi güneş altında çalışırken oradaki 18 yaşındaki bebeler Avrupa'yı geziyor.
18 yaşını doldurur doldurmaz meslek derdine de düşmüyorlar, gezip tozuyorlar 20'li yaşlarda.
30.000 maaşın 15.000'i kiraya giden Panda kardeşimiz de burada ülke güzelliyor.
Aynen kardeş meslek lisesine gidiyorsun, okulu bitirdiğinde sana dükkan hediye ediyorlar.
Düşük maaş alanlar diyor birde. Anlatsana mesleğin ne çok merak ediyorum.
Git istediğin kadar çalış çabala, istiyorsan 100 bin TL maaş al. Ev, araba almak için yıllarca birikim yapman lazım.
Belli meslek gruplarında değilsen 50.000 TL kazanman hayal.
50.000 TL'den para arttırıp al bir araba alabiliyorsan. Tatil yap, yurt dışına çık çıkabiliyorsan.
Bu yorumları yapanlar ne hikmetse max 30.000 TL'ye çalışıyorlar.

Top Bottom