Sen bir şeyleri değiştirmediğin sürece istersen milyon tane konu aç dostum yine bir etki etmez. Anca kendini oyalarsın bir süre sonra yine aynı duruma düşersin, öncelikle 18 yaşında sıradan bir gençsin herkes deli gibi sosyal olmak zorunda değil ama bir yerden başlaman gerek. Sanal olsun real olsun arkadaş edinmeye veya ufak bir başlangıç olarak sporla uğraşabilirsin iyi gelir, akabinde karakterin içine kapanık birisi olsa bile karşı cinsten arkadaşlıklar kurmaya çalış, sevgili ol demiyorum sıradan böyle güzel eğlenceli dostluklar edin, real olmasa bile sanalda bulursun sana denk birini elbet. Pek fazla bir seçeneğin yok, zaten ya böyle hep devam edersin veya biraz biraz artık bazı şeyleri değiştirmeye çalışırsın, kekelediğini insanlara söyleyebilirsin sorunlarım var benim diye detay girmeden söylersin saygıyla yaklaşırlar, en fazla böyle yırtarsın bu konudan. Sosyal medya olarak her şeyde hesap açmana gerek yok, foto çekimleri için normal kameranı kullanma her zaman kötü görünür, ig vs gibi uygulamalarda güzel efektli kamera modları var, onları kullanarak ayna pozları verebilirsin. Başlangıç olarak ve güzel çekim tüyolarına bir göz gezdir merak etme ilk çekimlerin çok usta olacak diye bir şey yok. Seni öven seninle konuşan insanlara sadece gülümseme ufak bir teşekkür edebilirsin, ama çok ciddi olmana gerek yok. Sanal olarak sosyallik yaparak ilk adımlarını atabilirsin, misal ig hesap kurarsın kendi pp ni koymadan sevdiğin bir şeyin resmini koyarsın kendince denk gördüğün kişileri ekleyebilirsin. Veya okuduğun kitapların ig'de 15-18 yaş arası kızlar parodisini rp sini falan açıyor onlara katılabilirsin, ortak yönleriniz olur konuşur sohbet edersiniz samimi olursunuz, veya bunun gibi gayet soft ortam sohbet oyunları falan var bunlara katılabilirsin kendini ufak bir geliştirme olarak düşün, bunları yaparak bir süre tecrübe kazanırsın akabinde real hayatında uygulamaya başlarsın merak etme insanlar seni ham yapmayacak umarım bir şeyler başarırsın.