Neler Yeni

aşırı özgüven eksikliği ve asosyallik nasıl yenilir?

Kara*

80+ Silver
Hocam çok yazmışsın da sen yazdıklarını kopyala bu eleman haftada bir ban yiyo sonra yeniden hesap açıp aynı soruları sorup duruyo aynı şeyi yazarsın oraya da .d
Aksgskdhdkdj bu nası bir model ya başlarda ciddi yazıyo sandım durmadan aynı şeyi söyleyince artık ben de son cevap verim dedim eleman akasya durağı arif gibi galiba evinde yılan falan besliyodur silahı vs vardır

Benimde hiç fotoğrafım yok sosyal medyada hiç gerek de duymadım açıkçası
Sen bir şeyleri değiştirmediğin sürece istersen milyon tane konu aç dostum yine bir etki etmez. Anca kendini oyalarsın bir süre sonra yine aynı duruma düşersin, öncelikle 18 yaşında sıradan bir gençsin herkes deli gibi sosyal olmak zorunda değil ama bir yerden başlaman gerek. Sanal olsun real olsun arkadaş edinmeye veya ufak bir başlangıç olarak sporla uğraşabilirsin iyi gelir, akabinde karakterin içine kapanık birisi olsa bile karşı cinsten arkadaşlıklar kurmaya çalış, sevgili ol demiyorum sıradan böyle güzel eğlenceli dostluklar edin, real olmasa bile sanalda bulursun sana denk birini elbet. Pek fazla bir seçeneğin yok, zaten ya böyle hep devam edersin veya biraz biraz artık bazı şeyleri değiştirmeye çalışırsın, kekelediğini insanlara söyleyebilirsin sorunlarım var benim diye detay girmeden söylersin saygıyla yaklaşırlar, en fazla böyle yırtarsın bu konudan. Sosyal medya olarak her şeyde hesap açmana gerek yok, foto çekimleri için normal kameranı kullanma her zaman kötü görünür, ig vs gibi uygulamalarda güzel efektli kamera modları var, onları kullanarak ayna pozları verebilirsin. Başlangıç olarak ve güzel çekim tüyolarına bir göz gezdir merak etme ilk çekimlerin çok usta olacak diye bir şey yok. Seni öven seninle konuşan insanlara sadece gülümseme ufak bir teşekkür edebilirsin, ama çok ciddi olmana gerek yok. Sanal olarak sosyallik yaparak ilk adımlarını atabilirsin, misal ig hesap kurarsın kendi pp ni koymadan sevdiğin bir şeyin resmini koyarsın kendince denk gördüğün kişileri ekleyebilirsin. Veya okuduğun kitapların ig'de 15-18 yaş arası kızlar parodisini rp sini falan açıyor onlara katılabilirsin, ortak yönleriniz olur konuşur sohbet edersiniz samimi olursunuz, veya bunun gibi gayet soft ortam sohbet oyunları falan var bunlara katılabilirsin kendini ufak bir geliştirme olarak düşün, bunları yaparak bir süre tecrübe kazanırsın akabinde real hayatında uygulamaya başlarsın merak etme insanlar seni ham yapmayacak umarım bir şeyler başarırsın.
Benim amcalarım kuzenlerim bana sen gelmişsin 18 yaşına artık çocuk değilsin niye çocuk gibi davranıyorsun kendini geliştirmemişsin asosyalsin falan diyorlar bana
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mutsuz1adam dimi
Sanane lan ser çüko çük reş

Son düzenleme:

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
Merhabalar
Ben 18 yaşındayım ve bende aşırı özgüven eksikliği var. Bir de asosyalim. Ama en kötüsüde kekeliyorum Ama kitap okuyunca daha çok belli oluyor kekelediğim Dışarı pek çıkmıyorum bu yıl dershaneye gidiyorum mezun olduğum için. Ve pek konuşkan birisi değilimdir. O da kekelediğim için oluyor Bu yüzden de hep duraksayarak konuşuyorum Şimdi gelelim özgüven eksikliğine. Benim şu an telefonumda kendi fotoğrafım hiç yok. Sosyal medya hesaplarım da yok kullanmıyorum Facebook Instagram vs kullanmıyorum, WhatsApp gibi yerlerde de fotoğrafım hiç yok. Ve ben çok içine kapanık birisiyim. Hatta bu yüzden de insanlarla pek konuşmuyorum. Fotoğraf çekinmeyi sevmem. Ve fotoğraf çekmeyi de doğal olarak bilmiyorum. Yani nasıl poz, hareket verilir pek bilmiyorum. Okulda bazı hocalar beni övdüğünde de ne tepki vereceğimi bilmiyorum. Öylece bakıyorum veya bazen ufak bir gülümseme, tebessüm oluyor. Ne yapmalıyım bunu yenmek için?
Saçına başına kilona özen göster hiçbir şeyin kalmaz.

Kara*

80+ Silver
Benim amcalarım kuzenlerim bana sen gelmişsin 18 yaşına artık çocuk değilsin niye çocuk gibi davranıyorsun kendini geliştirmemişsin asosyalsin falan diyorlar bana

Sanane lan ser çüko çük reş
Tamam kardeşim sorunların var galiba dalga geçtiysek affola aynı konuyu yazmana gerek yok ama yani

melidoas6

80+ Silver
Merhabalar
Ben 18 yaşındayım ve bende aşırı özgüven eksikliği var. Bir de asosyalim. Ama en kötüsüde kekeliyorum Ama kitap okuyunca daha çok belli oluyor kekelediğim Dışarı pek çıkmıyorum bu yıl dershaneye gidiyorum mezun olduğum için. Ve pek konuşkan birisi değilimdir. O da kekelediğim için oluyor Bu yüzden de hep duraksayarak konuşuyorum Şimdi gelelim özgüven eksikliğine. Benim şu an telefonumda kendi fotoğrafım hiç yok. Sosyal medya hesaplarım da yok kullanmıyorum Facebook Instagram vs kullanmıyorum, WhatsApp gibi yerlerde de fotoğrafım hiç yok. Ve ben çok içine kapanık birisiyim. Hatta bu yüzden de insanlarla pek konuşmuyorum. Fotoğraf çekinmeyi sevmem. Ve fotoğraf çekmeyi de doğal olarak bilmiyorum. Yani nasıl poz, hareket verilir pek bilmiyorum. Okulda bazı hocalar beni övdüğünde de ne tepki vereceğimi bilmiyorum. Öylece bakıyorum veya bazen ufak bir gülümseme, tebessüm oluyor. Ne yapmalıyım bunu yenmek için?
Erkekler genel olarak foto çekilmeyi bilmiyor bu sana has bir durum değil. Kekelemen dışındaki sorunları çoğu insan yaşıyor çözümü ise sosyalleşmeyi denemek yada yalnızlığı kabul etmek

Tamam kardeşim sorunların var galiba dalga geçtiysek affola aynı konuyu yazmana gerek yok ama yani
Olabilir belkide sorunlarım belki hastayımdır vardır bunu kabul ediyorum inkar etmiyorum her insan bir değil zaten

Saçına başına kilona özen göster hiçbir şeyin kalmaz.
Erkekler genel olarak foto çekilmeyi bilmiyor bu sana has bir durum değil. Kekelemen dışındaki sorunları çoğu insan yaşıyor çözümü ise sosyalleşmeyi denemek yada yalnızlığı kabul etmek

melidoas6

80+ Silver
Olabilir belkide sorunlarım belki hastayımdır vardır bunu kabul ediyorum inkar etmiyorum her insan bir değil zaten

İnsanlar konuşur susturamazsın ama kulak tıkamayı deneyebilirsin

melidoas6

80+ Silver
Kendi olduğun gibi kabul et böyleyim deyip sev rahatsız olan kendini değiştirsin insanlar için değil kendin için değişirsin

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
Merhabalar
Kankam bu konudan epey çekmiş biri olarak sana birkaç şey söyleyeceğim. Öncelikle bir psikiyatriye mutlaka görün. Sana heyecanını geçirecek birkaç ilaç verecektir muhtemelen. Ama işin bundan sonrası sende başlıyor. Bir spor salonuna yazılabilirsin mesela. Dershaneye gidiyormuşsun; orada da kendine ortam yapabilirsin. İnan o kadar zor bir şey değil arkadaş yapmak. En ufak bir laflamadan bile bir ton muhabbet çıkar. Şunu sorayım; tipini beğenmediğin için mi fotoğraf çekilmiyorsun?

Kara*

80+ Silver
Kankam bu konudan epey çekmiş biri olarak sana birkaç şey söyleyeceğim. Öncelikle bir psikiyatriye mutlaka görün. Sana heyecanını geçirecek birkaç ilaç verecektir muhtemelen. Ama işin bundan sonrası sende başlıyor. Bir spor salonuna yazılabilirsin mesela. Dershaneye gidiyormuşsun; orada da kendine ortam yapabilirsin. İnan o kadar zor bir şey değil arkadaş yapmak. En ufak bir laflamadan bile bir ton muhabbet çıkar. Şunu sorayım; tipini beğenmediğin için mi fotoğraf çekilmiyorsun?
Hacı bence boşver 2 gün sonra yine aynı konuyu açar yazdıklarımızı ciddiye almıyor

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
Top Bottom