Neler Yeni

AŞK VE SEVGİ ARASINDAKİ FARK

Sovereignty

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Ömer
Aşk sevgi herkese göre değişir kimi der bence bana sürekli ilgi vermesi kimi der uyumlu ve beraber olabilmemizin sonucu oluşan duygu gibi gibi.
Bence bir aşk hayranlıktır... Bir kişiye bir defa aşık olduysanız genelde o ilişki çok sağlam olmaz, çünkü ilk aşk fiziğe olandır diğerleri ise hareketleri, davranışı, karakteri ve düşünceleridir bunları zamanla keşfedersiniz ve keşfettiğinizde yine hayranlık duyuyorsanız yine yine aynı kişiye aşık olmuşsunuzdur ve artık sevgi başlar o kişi artık sizin için değerlidir düşünceleri hisleri hisleriniz önemlidir onu önemsiyorsunuzdur zarar gelsin istemiyorsunuzdur bu sevgidir... Bence ilişkide bir kişiye birden fazla aşık olmak gerekir...

melidoas6

80+ Silver
Bu sorunu Kaygılı Bağlanma diye adlandıracam. "Bağlanma Kuramı"nı incelersen ulaşabilirsin.,
Bu sorun sadece gönül ilişkisinde değil , diğer ilişkilerde de görünür. Öncelikle hayatını darma dağan edecek seviyede ise bir uzmana görün.

Ben araştırdığım kadarıyla açıklayacam :
Bu sorunu yaşayanlar zamanında yeterli ilgi ve sevgi görmeyen bireyler olduğunu düşünüyorum. Ve karşıdakide bir nebze olsun bunu sağlayınca kolaylıkla tehlike derecesinde bağlanabiliyolar.

-İlk yapılacak şey o ilişkide öncelik kendin olmandır. Yani tehdit veya zarar gördüğünü hissettiğin an kendi sağlığın için gerekeni yapabilmelisin.
-İkincisi, hayatının merkezinden hine kendin olmalı ve kimseyi o sınırdan geçirmemelisin.
-Üçüncüsü , üzüleceğini ve hatta kendine zarar vereceğini bilsen bile o ilişkiyi bitirmen lazım. Çünkü verdiğimiz kararlardan sonra üzülmemiz , onun yanlış bir karar olduğunu göstermez.
-Yalnız kalmaktan korkmamalısın ve elbet bir gün tekrardan başkası tarafından sevileceğini bilmelisin. Eğer kanıt istiyorsan eski sevgililerine bakabilirsin. Zamanında o giderken bu duyguları hissetmiştin ve üzülmüştün. Fakat şuan ki ilişkinden gayet mutlusundur. Bu olay yeni ilişkilerde de tekrarlanacaktır.
-Bundan zarar görmemek için erken teşhis ve tedavi önemlidir. Daha ilişkinin başında bu saydıklarıma dikkat etmen seni ona bağımlı biri yapmayacaktır.

Eğer şuan bunu yaşıyorsan yapacakların :
O kişi gerçekten sana zarar veriyor mu ?
Verdiğin değerin karşılığını alamıyor musun ?
Artık gitmesi gerektiğini düşünüyor musun ?
İlişki de mutlu musun ?

Bu sorulara cevap ver ve bazı şeyleri netleştir. Eğer artık gitmesi gerektiğini düşünüyorsan , %90 doğru düşünüyorsundur. Bunu yapmak için bir zaman bekleme ve direk bitir. Üzüleceksin ama yanlış karar verdiğin için değil. Artık iyileşmeye başladığın içindir. Çünkü tedaviler acı verici ve zorludurç
Sevgili bazında değil de bir arkadaşımdı hatta kardeşimdi hocam. Herşeyi beraber yapardık. Ben biraz fazla sevgi ve değer verdim. Yani kendimden bir parça olarak görüyordum o beni tamamlıyor gibiydi. Sonra benden uzaklaşmaya başladı gitmemesi için çabaladım işte bir kaç olaylar yaşandı çok çabaladım olmadı ve fazlasıyla yoruldum . Yollarımızı ayırdık bazen aklıma geliyor hâlâ değer veriyorum ama zamanla alışacağımı düşünüyorum unutmam ama alışırım... Dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim:)

2mApoo

80+ Silver
Sevgili bazında değil de bir arkadaşımdı hatta kardeşimdi hocam. Herşeyi beraber yapardık. Ben biraz fazla sevgi ve değer verdim. Yani kendimden bir parça olarak görüyordum o beni tamamlıyor gibiydi. Sonra benden uzaklaşmaya başladı gitmemesi için çabaladım işte bir kaç olaylar yaşandı çok çabaladım olmadı ve fazlasıyla yoruldum . Yollarımızı ayırdık bazen aklıma geliyor hâlâ değer veriyorum ama zamanla alışacağımı düşünüyorum unutmam ama alışırım... Dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim:)
Şahsen böyle bir duyguyu hiç yaşamadım ve nasıl bir his olduğunu bilmiyorum. Yani "arkadaş" olarak kimseye karşı böyle hissetmedim. O yüzden ne diyeceğimi bilmiyorum. Ama elinden geleni yaptıysan yani olaylar artık senin kontrol alanın dışına çıktıysa yapacak pek bişey kalmıyor. Çünkü sen insan sın daha fazlasını yapamazsın. Öyle bir beklenti içine geçme.

melidoas6

80+ Silver
Şahsen böyle bir duyguyu hiç yaşamadım ve nasıl bir his olduğunu bilmiyorum. Yani "arkadaş" olarak kimseye karşı böyle hissetmedim. O yüzden ne diyeceğimi bilmiyorum. Ama elinden geleni yaptıysan yani olaylar artık senin kontrol alanın dışına çıktıysa yapacak pek bişey kalmıyor. Çünkü sen insan sın daha fazlasını yapamazsın. Öyle bir beklenti içine geçme.
Arkadaştan çok öteydik hocam kardeşim gibiydi neyse geçmişte kaldı teşekkür ederim tavsiyeler için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,507
Üyeler
161,297
Son üye
PCME
Top Bottom